Gwiezdne wojny: Akolita
powrót do forum 1 sezonu

ten serial nie ma nic z gwiezdnych wojen. szkoda zmarnowanego potencjału. te głupki z Disneya mają wspaniałe książki wystarczy przenosić je na ekran. Przykro mi to stwierdzić ale tym serialem topią markę Star Wars

piotrkali12

Skoro za stworzenie tego serialu była odpowiedzialna osoba chwaląca się w mediach, że nigdy nie oglądała gwiezdnych wojen i nic nie wie na ten temat, ale należy do społeczności LGBT+ i ma zamiar w tym serialu przedstawić siebie. Było wiadomo że to będzie gniot oderwany od marki tak bardzo jak tylko się da. Robią sobie jaja z fanów

ocenił(a) serial na 8
paulaner001

skąd ty wziąłeś takie bzdury?

sokol11

Łap tęczowy akolito https://letmegooglethat.com/?q=acolyte+showrunner+writer+never+seen+star+wars
Źródło sam sobie wybierz, żeby nie było, że (nieintencjonalnie) przytoczyłem jakieś zbyt prawackie, albo za mało tęczowe.

ocenił(a) serial na 8
Nabongodonozor

No i wciąż mam rację. Leslye o której mówi komentarz na który odpowiadam jest ogromną fanką star wars i prawdopodobnie ma większą wiedzę o uniwersum niż duża większość komentujących w tym mnie. Jedna z pisarek nie obejrzała wcześniej gwiezdnych wojen i miało to na celu
a) dać świeże pomysły
b) sprawdzić jak będzie się czuć w trakcie oglądania osoba która nie zna się na uniwersum.
Dodam jeszcze, że pisarka ta obejrzała na planie gwiezdne wojny.

sokol11

Ale to nie ja napisałem, że pani showrunner nigdy nie widziała SW - ja tylko podałem ci linka.
I nie obchodzi mnie jaki to miało cel, bo do konkretnej roboty powinno zatrudniać się ludzi z konkretnymi umiejętnościami i doświadczeniem, a nie kompletnych laików nie mających pojęcia o temacie.

ocenił(a) serial na 8
Nabongodonozor

Główny showrunner Andora nie jest fanem star warsów. Wiedza o uniwersum nic nie znaczy. Poza tym, to była tylko 1 pisarka z kilku. Jak mówiłem, jej zadaniem było dodać punkt widzenia osoby która nie jest fanem. Jest to też ważny punkt widzenia bo tworząc coś chcesz chyba również zainteresować osoby które wcześniej styczności z uniwersum nie miały. Serial powinien być zrozumiały zarazem dla fanów którzy od ponad 40 lat śledzą gwiezdne wojny jak i dla osób które mogą zostać wprowadzone do tego uniwersum poprzez ten serial. I taka osoba to ułatwia.

sokol11

ale usprawiedliwiający bełkot :DDD

ocenił(a) serial na 8
greedo23

to nawet usprawiedliwianie nie jest bo nie ma z czego

sokol11

oprócz tego jest lewicową idiotką i to wystarczy by zepsuć wszystko, spokojnie idioci też mogą być fanami SW, spójrz w lustro

ocenił(a) serial na 8
greedo23

typowo, jak nie ma się argumentów to zaczyna obrażać, co?

ocenił(a) serial na 1
sokol11

ty ogladales trzeci odcinek? podobaly sie czarodziejki z matplanety z gejowskiej komuny odpalajace moc nici? czy teiwrdza cala z kamienia ktora splonela jak zapalka i wszyskich zabila bo tak?

paulaner001

Weź podaj źródło tych wypowiedzi, bo ja czytałem zupełnie co innego.

John_Shepard

Łap tęczowy akolito https://letmegooglethat.com/?q=acolyte+showrunner+writer+never+seen+star+wars
Źródło sam sobie wybierz, żeby nie było, że (nieintencjonalnie) przytoczyłem jakieś zbyt prawackie, albo za mało tęczowe.

Nabongodonozor

Wystarczy kliknąć w pierwszy link, by przeczytać, że JEDNA ZE SCENARZYSTEK SERIALU, nie widziała nic ze Star Wars xD Miała kwestionować decyzje innych scenarzystów i showrunnerki, żeby nie wyszła z tego cukierkowa laurka tylko dla fanów. Jak ja kocham, gdy idioci sami się orają xD

John_Shepard

Ja tylko dałem ci linka, o którego prosiłeś trollu - to nie ja napisałem, że to pani showrunner nigdy nie widziała SW.
Jak zwykle mnie nie rozczarowałeś i utwierdziłeś w przekonaniu, że jakakolwiek polemika z tobą mija się z celem.
EOT

Nabongodonozor

Po co przytaczasz linka, do wiadomości, w której nie uczestniczyłeś, bo tamten kolega pewnie się zorientował, że pieprzy farmazony, dlatego takowego linka od niego nie widziałem, a teraz jeszcze bijesz pianę, bo udowodniłem swoją rację, a Ty się zesrałeś xD To ty dzwonisz xD

piotrkali12

Marke juz utopili trzecia trylogia...

ocenił(a) serial na 1
piotrkali12

SW jest dawno martwe, ile można tego gówna przepychać, hydraulika!!

ocenił(a) serial na 4
Xan_TheOne

Jedynie Andor to jest kierunek w jakim powinni iść,zresztą sukces sam mówi za siebie a ci z uporem maniaka dalej promują takie potworki jak ten serial nowy.

piotrkali12

Nie ma nic z Gwiezdnych Wojen, poza Jedi, mieczami świetlnymi, Sithem, Mocą, Coruscant, świątynią Jedi, statkami, Federacją Handlową, wookiem, kosmitami, robotem-towarzyszem, rodzeństwem, lodową planetą, szkoleniem młodzików, walką na statku kosmicznym, odejściem z Zakonu, pościgiem za villainem, Jedi ignorującym zasady Zakonu itd. Ale może nigdy nie oglądałeś Star Wars, jeśli tak to polecam, całkiem fajna seria!

ocenił(a) serial na 1
petrovelly72

nie ma nic z klimatu rozumiesz to !.

piotrkali12

Piotrula, ale po co te nerwy XD Jak zdefiniujesz klimat Star Wars?

piotrkali12

Dokładnie. Mając takie studio, kasę i możliwości można stworzyć cudo oglądane z otwartą gęba jeszcze pod marką Star Wars.Tylu fachowców, znawców mogło zrobić... ale stworzyło coś, jakiś twór - zabrać nazwę i zostaje zero. Nie maja nowych- dobrych pomysłów to ok nie robimy nic. Nie, nadal nie rozumiem po co tworzyć taki serial.

ocenił(a) serial na 1
piotrkali12

Baba to kręcąca jak na mój gust chciała nakręcić homo Matrixa ale na złość zatrudnili ją do Gwiezdych wojen więc nakręciła nieudaną parodnię Matrixa z mieczami świetlnymi.

ocenił(a) serial na 3
piotrkali12

Książek już lepiej niech nie ruszają i tak dużo napsuli