Czy moze mi ktos powiedziec dlaczego jest juz cała 3 seria a nie ma do wiekszosci napisow ? kiedy beda napisy do pozostalych odc. ? ? ? ! gdzie to mozna sprawdzic?
No wlasnie, beda napisy, to sie nauczy ze sluchu :]
Np w Holandi sporo z tego co idzie w TV, jest po angielsku z napisami holenderskimi i w ten sposob prawie kazdy smiga dobrze w tym jezyku na poziomie raaczej komunikatywnym, tak jak babcie w sklepach kolo 80'tki :D
Wiec nie mow komus, ze na co mu napisy, ze niech sie jezykow uczy :)
imho napisow nie znalazlem, ale np. na YT sa odcinki z napisami. Nie kminie czemu osobno nie wrzucono gdzies, ale tam mozna znalezc i tyle.
Serial wciagnal na pierwsze 2 sezony. W 3 tez sie pojawia duzo nowych ciekawych rzeczy, ale to juz takie troche naciagane.
Ale cos ogolnie w tym jest.... :D
Napisy do Ancient Aliens robi Elektron, postępy w tłumaczeniu są widoczne w tabelce na N24.
Mi też zdarzyło się przetłumaczyć jeden odcinek 3 sezonu. Prawdopodobnie w wakacje zrobię jeden lub dwa odc. z 4 sezonu, ale to jeszcze uzgodnię ze "Starożytnym Tłumaczem" :) Elektronem, bo to "jego" serial.
Jeżeli macie pytania o napisy, zapraszam na fanpejdż grupy Project Haven (można mnie tam złapać). Klikajcie, lajkujcie facebook.com/ProHaven
Sorry, nie wiedziałem, że 3 sezon ma 16, a nie 13 odcinków. Na n24 są napisy do odcinków z 3ego sezonu o numerach od 1 do 12. Do odc 3x13 korekta trwa już od ponad tygodnia. Co z resztą odcinków, nie wiem-pytać Electrona.
Z tego co widzę na YouTube to jest z lektorem hiszpańskim, polskim, są portugalskie napisy z możliwością tłumaczenia, są hiszpańskie napisy, czeskie. Kurde tyle tego jest tylko języków się nie chce uczyć.
poddalem sie i wsluchuje sie dokladnie w 4 serie po angielsku. za ciekawe odcinki typu ten o da vinci zeby sie kurzyl na dysku.
Poddalem sie jesli chodzi o czekanie na napisy i wsluchuje sie dokladnie w 4 serie po angielsku. Da sie ogladac. To nie top gear gdzie ledwo co mozna zrozumiec powiedzonka Clarksona :D
Ogolnie serial juz troche zamula. Moze przez to, ze ogladalem "Ancient Aliens Debunked" i juz teraz z baaaardzo przymruzonymi oczami patrze na rewelacyjne doniesienia o stosowanych niesamowitych technologiach itd.
Na pewno skrawek prawdy jest w tym co przedstawiaja nam autorzy serii, ale po co bylo tyle tego bullshit nam wrzucac do glowy. Teraz ciezko juz z zaufaniem, jesli chodzi o przekazywana nam tresc....