PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=609260}

Statek

El barco
2011 - 2013
7,8 6,6 tys. ocen
7,8 10 1 6638
6,0 2 krytyków
Statek
powrót do forum serialu Statek

bąbel

ocenił(a) serial na 10

jak myślicie czy babel kiedys odzyska cała pamiec i czy bedzie normalny jak kiedys ?
a wg ciekawe co sie stało z ta marimar ?

wilczek843

myślę że całkiem normalny to on nie bedzie..........................

wilczek843

z czysto ludzkiego punktu widzenia życzyłabym mu powrotu do zdrowia, jednak wolę go jako dziecinnie zachowującego się bąbla :) poza tym jako bąbel (Roberto bez pamięci) jest w bezpiecznym położeniu, raczej nic mu nie grozi. Myślę, że Gamboa "bardzo chce" mu pomóc odzyskać pamięć .... w ogóle czasem zastanawiam się czy roberto nie udaje "głupka" .........

ocenił(a) serial na 7
wilczek843

Widziałam SPOILER w 2 odcinku po napisach było, że jak dotrą do wyspy to on się całował z jakąś dziewczyną....

Ellen Page

Wydaje mi się, że się całował z Julią i to była raczej retrospekcja.

ocenił(a) serial na 7
Honda_74

Mi też się tak wydawało ale dokładniej przeanalizowałam i wydaje mi się, że to nie była ona...

Ellen Page

To jest na końcu drugiego odcinka 3 sezonu w zapowiedziach, co będzie w następnych odcinkach. Jest tam Julia - sprawdziłam klatka po klatce ;) Na początku może się wydawać, że to Ainhoa, ale jak się odwraca, to widać to znamię nad lewym okiem :)

ocenił(a) serial na 7
Honda_74

A ja myślałam, że to Marimar... No trudno... A nie było realizacji zapowiedzi z 1 odcinka.... Najpierw, że to hotel, teraz wyspa... Już nie wiadomo co będzie, w którym odcinku... No nic, zobaczymy...

Ellen Page

Chyba w następnym odcinku w zapowiedzi pojawia się Marimar - w hotelu(!) rozmawia z Ulisesem i mówi mu, że wszyscy, którzy są na statku zginą.

ocenił(a) serial na 7
Honda_74

A właśnie... Ainhoa w tym odcinku wyglądała jakby chowała się przed kimś a potem tak po prostu wyszła by z nimi pogadać.... Niestety oni przestali sie łączyć z nią... Ale nie było z nią Ulisesa... Może to przed nim sie chowała...

Ellen Page

To jest jeszcze ktoś inny w tej scenie. Tam jest dziewczyna Maxa - zobaczysz ją w 9 odcinku :D Ale tu się pojawia pytanie: Skąd Marimar i dziewczyna Maxa w hotelu? W żadnym odcinku, które się do tej pory dzieją w hotelu nie było żadnej z nich :) Pewnie dowiemy się więcej jak akcja znów wróci do hotelu może w 11 odcinku, bo w 10 dopłyną do ziemi.

ocenił(a) serial na 7
Honda_74

Ja widziałam dopiero 2 odcinek 3 sezonu, bo aktualnie oglądam Czerwonego Orła.. Widziałaś?? Jakie hiszpańskie seriale oglądasz? Bo ja 1. Czerwony Orzeł 2. Gran Hotel 3. Internat 4. El Barco - w takiej kolejności w rankingu... Nie twierdzę, że El Barco jest gorszy ale pozostałe mnie urzekły pewnymi rzeczami...A zwłaszcza Gra Hotel pozytywnie mnie zaskoczył...

Ellen Page

El Barco widziałam już do 9 odcinka 3 sezonu. Oglądałam Los Hombres de Paco, ale nie od pierwszego sezonu i częściowo po łebkach - może kiedyś nadrobię jak ktoś przetłumaczy, bo nie wszystko rozumiem ;) Czerwonego Orła oglądałam w TV, ale nie wszystkie odcinki, no i nie wszystkie chyba u nas leciały. Do nadrobienia kiedyś zostawiam. Za Internat zamierzam się zabrać w niedalekiej przyszłości. Na Gran Hotel jeszcze nie natrafiłam, ale wszystko przede mną ;)
Może El Barco nie zwala z nóg, ale ma niewątpliwie coś w sobie. Fajnie się ogląda. Oby nie zepsuli go nadmiernym przedłużaniem.
Wracając do tematu Bąbla - też mam czasami wrażenie, że on tak naprawdę udaje, ale za chwilę robi coś takiego, że wątpliwości znikają. Myślę, że odzyska pamięć w znacznym stopniu, ale nie będzie taki jak przed wypadkiem. No chyba, że faktycznie udaje ;)

ocenił(a) serial na 7
Honda_74

Według mnie nie udaje... Na pewno nie udaje... Pamięta tylko rzeczy z nauki, ale jest dość sprytny... I inteligentny... Wie gdzie ukrył teczkę ale nie wie po co ale jednak domyśla się, że skoro ją schował to po to by ktoś jej nie znalazł...
Powinien odzyskać, ale jak odzyska będzie próbował udawać głupiego... Z guzem jest bezpieczny...

Ellen Page

Zobaczymy na końcu serialu :D

ocenił(a) serial na 8
Honda_74

Na jakiej stronce oglądasz? Bo ja na kinomaniaku a tam dopiero 7 odcinek 3 sezonu :)

Fifona

w internecie są ;) ale nie tłumaczone. Oglądam po hiszpańsku, a potem uzupełniam braki w zrozumieniu jak się pojawi tłumaczenie polskie.

wilczek843

ja jestem pewna ze odzyska pamiec....w koncu kiedys skoncza sie rezyserom pomysły i nowy watek bd powrót Babla do zdrowia i bd Robertem i wtedy akcja bedzie sie rozwijac:)

ocenił(a) serial na 8
agab1987

pamięć moze i odzyskac ale sprawnosci intelektualnej nie z medycznego punktu widzenia to nie możliwe ale w serialach jest wszystko mozliwe

ocenił(a) serial na 8
effi_2

poniekąd się godzę. Przeciętny człowiek wykorzystuje tylko 30% mózgu, geniusze 35%, w przypadku uszkodzenia zostaje uruchomiona reszta komórek, niestety potrzeba czasu by te komórki "nauczyły się' pewnych rzeczy .... więc może to wykorzystają i jeśli Bąbel nie udaje, to przynajmniej uda mu się odzyskać swoje dawne życie ;)

wilczek843

Ja czasami się zastanawiam, czy on nie udaje... w końcu był geniuszem, więc to byłby diabelnie błyskotliwy i przewrotny fortel: inni chcieli go zabić, ukrył jakąś teczkę, stworzył ten projekt, potem zabrał jakąś część itp. itd. generalnie zawsze groziłoby mu śmiertelne niebezpieczeństwo. A tak, nikt nie traktuje go poważnie, a on może mieć oczy i uszy szeroko otwarte.

Cudzoziemka87

a ja bym tam wolała żeby został jaki jest :) naprawdę świetnie gra a i przy okazji jego postaci na swój sposób dalej został bardzo inteligentny ....

zzuziaaa

też bym wolała, ale właśnie od tego 3ego sezonu mam wrażenie, że momentami sugerują, że on udaje... ale to równie dobrze może być fałszywy trop, bo w końcu taka jest konwencja serialu: nie wiemy kto jest kim, kto kłamie, kto jakie ma sekrety i jaką ma przeszłość :)

Cudzoziemka87

hmm... może i masz racje :) nie zwróciłam na to uwagi :) podaj przykład :P :))

zzuziaaa

no już zaczynając od tego, że Bąbel pamięta, gdzie jest ta czerwona teczka... ale w ogóle tak jakoś podkreślają ostatnio, że wszyscy chcieli go zabić, Gamboa prawie go utopił, strzelano do niego, sprzeciwiał się uruchomieniu tego akceleratora cząstek i zabrał jakąś część - generalnie miał powód, żeby udawać kogoś niespełna rozumu - może to jego jedyna szansa na przeżycie? a jednocześnie dobra możliwość kontrolowania wszystkiego z boku. No i jeszcze wątek z tą Marimar dał mi do myślenia - obiecał, że ją odnajdzie, więc może to być kolejny powód do udawania, wzięli go na statek jako nieszkodliwego Bąbla, a on tym sposobem dopnie swego, unikając konfrontacji z wrogami. pewnie jakieś konkretne przesłanki by się znalazły, ale musiałabym pomyśleć... generalnie nie twierdzę, że na 100% Bąbel udaje, po prostu uważam, że tak mogłoby być

Cudzoziemka87

popatrz zupełnie wyleciała mi z głowy ta teczka,no przecież było to podajże w 2 sezonie :)

zzuziaaa

jej, jak ja się nie mogę doczekać nowego odcinka z napisami!!!

Cudzoziemka87

a wiadomo kiedy bedzie

zzuziaaa

na forum osoby tłumaczące pisały, że jest szansa na napisy jeszcze w tym roku :)

ocenił(a) serial na 6
wilczek843

hymm mi się wydaje ze on tylko udaje głupka a to dlatego że był ścigany a najciemniej jest pod latarnia więc min. Gambopa uważa go za nieszkodliwego
dlaczego tak uważam bo ile razy dzięki niemu wszyscy wyszlii cało