PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,3 313 tys. ocen
8,3 10 1 312691
7,4 76 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Beyond Two Souls

ocenił(a) serial na 10

Jeśli ktoś z was grał w Beyond Two Souls to z pewnością zauważył duże podobieństwo w zasadzie wszystko co działo się w BTS dzieje się w ST.
Na przykład:
1. Scena z matką Jedenastki dziewczynka zostaje odebrana matce tak samo jak Jodie w BTS później robią na niej eksperymenty bo ma super zdolności.
2. Rząd prowadzi badania nad czymś co wymyka się z pod kontroli i jedyną osobą która może to powstrzymać to w przypadku BTS Jodie (Ellen Page) a w przypadku ST Jedenastka.
3.Wspomnienia matki jedenastka wchodzi do umysłu matki i dowiaduje sie o wszystkim ta scena wyglądała 1:1 jak w Beyond https://youtu.be/D7XJ5XCqWR0?t=97 i można by tak dalej wymieniać. Jestem strasznie ciekawy czy twórcy serialu brali w ogóle pod uwagę grę czy te wszystkie podobieństwa wyszły przypadkowo

ocenił(a) serial na 9
MrMcMateusz

Ja najpierw obejrzałem Stranger Things i od paru dni gram w Beyond Two Souls. Jestem w szoku jak dużo jest podobieństw z serialu: krew z nosa po wykorzystaniu swoich mocy, testy laboratoryjne na małej dziewczynce, otwarcie portalu do drugiej strony z którego wychodzą złe istoty, można by tak wymieniać. Jest wiele tematów na różnych forach zwracających uwagę na te podobieństwa. Aż trudno uwierzyć, że mogło to wszystko wyjść przypadkowo, ale twórcy Stranger Things niby twierdzą, że w ogóle nie inspirowali się grą. Niemniej jednak serial rewelacyjny, gra też bardzo fajna.

ocenił(a) serial na 10
shorty82

Gra w pewnym momencie robi się bardzo przewidywalna ale zauważyłem to dopiero za którymś razem jak w nią grałem bo za bardzo mnie fabuła wciągnęła i nie zwracałem na to uwagi przy pierwszym ani nawet trzecim razie, nie mniej jednak moje top 3 jeśli chodzi o gry fabularne

Btw nie polecam grać z polskim dubbingiem straszny syf