Stranger Things

2016 - 2025
8,2 340 tys. ocen
8,2 10 1 339955
7,3 75 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Obejrzałem to dwa razy oczywiście najlepszy sezon to 3 i 4 moim zdaniem, pierwszy też był spoko ale jakoś mnie nie porwał, postać Billy'ego i team Dustin/Steve strasznie przykuł moją uwagę w 3 sezonie i 4 sezonie moim zdaniem najlepsi aktorzy każdego sezonu, Gaten Matarazzo to utalentowany aktor do takich właśnie ról moim zdaniem, tak samo Joe Keery mam nadzieje że ujrzę z nimi jeszcze jakieś produkcje może filmowe nie koniecznie jakiś serial ale im należą się największe brawa bo gdyby nie oni to ten serial byłby średni, ogólnie wątek gdzie Steve i Dustin wbijają do bazy Rosyjskiej pod Hawkins było najlepszym momentem w całym tym serialu i powiem jedno lubię do tego wracać bo obaj spisali się tam na medal, tak samo w 4 sezonie a teraz w 5 sezonie mimo że było ich mało to i tak zrobili kawał dobrej roboty wątek gdzie Dustin mówi Steve'owi co tak na prawdę czuje jest jednym z najlepszych wątków w 5 sezonie...

Ogólnie największe brawa również należą się Vecnie-Henry'emu najlepiej odegrana rola i strasznie mnie to wkurzyło co zobaczyłem na sam koniec, strasznie zmarnowali potencjał Vecny i Henry'ego, aktor się tak starał odgrywając tą rolę przez wszystkie odcinki aby na sam koniec dostać solidne wciry na prawdę schrzanili ten moment, o tyle dobrze że Steve nie zginął bo to już całkowicie pogrzebało by ten serial... Najgorzej odegrana rola w tym całym sezonie to postać jedenastki Millie Bobby Brown to kaleka a nie aktorka, teraz jak jeszcze przeszła ten lifting twarzy to już wgl ten jej wyraz twarzy był nieznośny... Ogólnie jeśli chodzi o postacie żeńskie to wątek Max był najbardziej dopieszczony i pięknie go domknęli a sama aktorka Sadie Sink ma niesamowity talent mam nadzieje że dostanie jakąś solidną propozycje do jakiegoś serialu gdzie będzie odgrywać główną rolę...

Ogólnie Jamie Campbell Bower to brylant jako aktor i na miejscu nie których reżyserów, producentów biłbym się o niego bo to może być jeden z tych aktorów naszych czasów mało się spotyka tak dobrych aktorów jak Bower liczę że to nie koniec i zobaczę go jeszcze w jakiś większej roli ;)

Co tu dużo pisać, sknocili ten serial ale najważniejsze że nie zabili wszystkich byłoby to bez sensu i tak nie szło to już uratować 2 godzinnym odcinku, widać że nie mieli pomysłu na ten sezon i chcieli go domknąć w jak najszybszy sposób dlatego uważam ze sezon 2 i sezon 5 to najgorsze sezony jeśli chodzi o Stranger Things.

Będą spin-offy i inni aktorzy, mam nadzieje że wymyślą coś lepszego może znowu zobaczymy jakieś perełki wśród aktorów jak Bower czy coś, teraz bym obsadził fabułę w latach 90 jeśli postanowią kontynuować.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa