Niby mamy Happy End. Chłopak się odnajduje. Ale 11stka zostaje zabrana i nie zostaje nam wyjaśnione absolutnie nic z tego co wlasnie zaszło. gdzie, co , jak , i po co ?? To już chyba Lost pozostawiło mniej pytań xD Mam nadzieje że wszystko się bedzie wyjaśniać w kolejnych sezonach. Poza tym bardzo trafny tytuł serialu. To co się tam wyprawia można określić tylko w jeden sposób - wlasnie tymi słowami xD
Co się stało z jedenastka? Odpowiedz będzie w drugim sezonie . Generalnie rozchodzi się o to że tylko ona mogła pokonać potworka, ale właśnie za taką cenę. Możliwe że trafiła do innego wymiaru podobnie jak chłopaczek w pierwszym sezonie :) na szczęście sezon 2 już za pasem, także tam poznamy odpowiedzi. Śledzę sprawę na bieżąco więc coś tam wiem z wywiadów z twórcami.
ale czym było to monstrum ?? Coś w sumie jak w Obcym. Było coś strasznego ale do końca nie wiemy co to było mamy jedynie poszlaki. Świetnie. I nie powiem były chwilę że się naprawdę bałem a zbudować taki klimat to nie lada wyzwanie tym bardziej że przez ostatnich wiele lat ( od dzieciaka ) nic mnie w Tv nigdy nie wystaszyło - a widziałem wiele horrorów okrzykniętych jako te uber-straszne!. A najlepsze jest to że ST wogóle horrorem nie jest :P To taki dziwny MISZ-MASZ Gatunków. Nazwa idealnie pasuje do serialu jak juz wspominałem ;)