Wybitnie infantylny serial obrażający inteligencję widza. Naiwny i dziurawy scenariusz opowiadający jak grupka (ciągle wrzeszczących) dzieciaków na rowerach z USA ratuje miasto przed potworem (z łbem jak kwiatek) i tajną agencją rządową.
Myślałem że to do mnie przycinek, ale widocznie pisałeś o którymś z "twórców" serialu.
Musiałeś więc pomylić strony. Tutaj ocenia się głównie filmy, nie użytkowników portalu. Jeśli szukasz mężczyzny, z pewnością są odpowiednie strony stworzone do tego celu. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam ;)
A tak na poważnie:
Nie zgadzam się z twoją oceną tego filmu, jak dla mnie film zasłużył na o wiele wyższą ocenę głównie za klimat, grę aktorów i nawiązania (?) do filmów z lat 80 i 90.
Dosyć ciężko jest moim zdaniem ocenić, czy jakiś człowiek jest nudny bazując jedynie na podstawie oceny jednego serialu xD
Obejrzałeś cały serial ? Rozumiem ze komus moze sie cos podobac lub nie. Ale jezeli obejrzales caly i dales 2 a batmana ktorego nie obejrzales jak piszesz do polowy oceniles na 3 to cos jest nie tak :) No i Babadook na 3 WTF?
Serial oglądałem cały. Batmana też się zmusiłem i skończyłem żeby być wiarygodny w tym co piszę.
zajrzałem do ciebie i widzę, że w całej historii kinematografii nie powstał film, który byłby godzien, abyś wystawił mu 10. Więc z tak wybitnym krytykiem nie będę nawet polemizował ;)
2/10 to troche za nisko, ja dalem 5/10 za dobra muzyke i klimat lat 80-tych. Co do reszty to sie z Toba zgodze szzegolnie z tym ze serial obraza inteligencje widza, ma mase bezsensownych scen i momentami jest zenujacy.
Po dwóch odcinkach zaziewałem się....idealny dla "dorosłych" z zębami mlecznymi. Ale co się dziwić jak 70% głównych bohaterów (czyt. aktorów) to przedział wiekowy 11 lat. Bez obrazy ale REKSIO bardziej porywał + odcinki teleranka.
:))) Moj maz ma 50 lat i jednego zęba mlecznego. Pewnie będzie mu się podobać. Pozdrawiam
Nie zajmuję się robieniem lepszych seriali. Zostawiam to specjalistom w tej dziedzinie.
ale bezpodstawną krytykę z infantylnym uzasadnieniem to każdemu łatwo wystawić ;)
Krytyka opiera się na moim poczuciu smaku i gustu, a uzasadnienie jest jego wynikiem. Tobie nic do tego. Nie mazgaj się z tego powodu. Chłopaki nie płaczą.
Chlop z broda i wasami oglada bajki dla dzieci ... Ehhh chyba z tymi ,,facetami,, w europie jest cos nie tak. Nie dziwne, ze muslimy zaczynaja pladrowac caly kontynent i robic co im sie podoba, przy takim oporze ,,mezczyzn w rureczkach,, to co mialoby ich niby powstrzymac ?
Zgadzam się w 100%. Serial jest fajnie nakręcony, momentami dobre aktorstwo, ale fabuła? To jakiś nieśmieszny żart. Już lepszy była w filmie, jak świat ratowali za pomocą Head&Shoulders :-D
To wytłumacz mi dlaczego wojskowi zabijają właściciela knajpy, który ma w d... całe to zamieszanie, natomiast policjanta, który wchodzi im 2 razy do bazy wojskowej z pobiciem wojskowych, odsyłają po uśpieniu na kanapę do domu, zamiast zabić??? Kompletnie to się kupy nie trzyma.
Hehe, akurat w ten film, gdzie świat ratowali za pomocą Head&Shoulders powinien idealnie trafić w target "Stranger Things". :)
Tak skwitować można 9/10 filmów, pseudointelektualiści zawsze starają się używać mądrych słów nie niosąc żadnego sensownego przekazu, naiwnością jest także myśl,że serial s-f będzie wiarygodny i oceniać go na podstawie dziur w scenariuszu, gdyż te dziury są zabiegiem celowym bo właśnie na domysłach i niestworzonych historiach opiera się s-f. Pozdrawiam
Każdy ma swoje granice pojmowania. Nie mogę odpowiadać za to, że Pan nie zrozumiał mojego komentarza. Obrażanie kogoś przez wzgląd na inną opinię o danym filmie nie reklamuje Pana kultury osobistej.
W jakiej kwestii ,że niby nie zrozumiałem? Odniosłem się do słów "naiwny" i "dziurawy" nie widzę także nigdzie obelg. Opinia jest opinią jeśli ma sens, wykluczyłem go w poprzedniej wypowiedzi. "Granice pojmowania" również w żaden sposób nie mogą odnosić się do gatunku s-f....
Nie wiem czy oglądał Pan np. "Łowcę androidów". To jest film sf z najwyższej półki zasługujący wg mnie pod każdym względem na najwyższa ocenę. Ma się on do "Stranger Things" jak Izba Lordów do Izby wytrzeźwień. Nigdzie nie pisałem o wiarygodności, a jedynie o naiwności i infantylności. Może to są te "pseudointelektualne" słowa których Pan nie zrozumiał i stąd Pana nietrafione zarzuty. Poza tym Pana argument że minusy serialu są w rzeczywistości jego plusami jest dość ciekawy delikatnie mówiąc :) Generalnie nie chce mi się z Panem polemizować na ten temat.
Film ma klimat i trzyma w napięciu przez 5 odcinków. Nawet myślałem wtedy, aby dać mu dziewiątkę. Ale baaardzo zdenerwowało mnie odesłanie policjanta na kanapę do domu przez wojskowych po tym jak im wszedł do bazy, no i żałosne są te sceny zakochanych dzieciaków z trzynastką na czele w ostatnim odcinku.
nie chcę Cię przekonywać na siłę, ale cała koncepcja tego filmu opiera się właśnie na infantylności, niedociągnięciach i na pewnego rodzaju pastiszu. to ma być ukłon w stronę produkcji z lat 80' (ET, Goonies, Twin Peaks, MacGyver itd...) i mnie właśnie to najbardziej chwyciło. wydaję mi się że większości osób oceniających ten serial powyżej 7 również. tak, są niedociągnięcia w fabule. tak, dzieciaki z szeryfem próbują uratować ludzkość. tak, przed potworem wyłaniającym się z nikąd, tak, tło tworzy romans nastolatków uczęszczających do hajskula, ale właśnie to tworzy cały klimat tego filmu, tak jak to było w starych filmach. serial dopieszczony dodatkowo wspaniałą ścieżką dźwiękową w klimacie z tamtych lat, dzięki której tym bardziej przeżywa się te emocje, strach, radość, wzruszenie. dla mnie bomba
MacGyverem zachwycały się dzieciaki w podstawówkach, jak ja, czyli jednak jest tak jak myślałem - Stranger Things to horror familijny.