Mam kilka pytań odnośnie serialu, bo wydaje mi się że nie wszystko zostało dokładnie wyjaśnione albo może ja nie do końca wyłapałam wszystko.
1. Na czym dokładnie polegały eksperymenty przeprowadzane na Eleven? Ta agencja chciała odkryć ten równoległy wymiar?
2. Potwór porywa Willa. Dlaczego agenci nie chcieli żeby ktoś go znalazł?
3. Skąd Eleven miała te swoje moce?
4. Gdy zabiła potwora, to straciła wszystkie swoje moce i umarła?
5. Na końcu szeryf wsiada do jakiegoś samochodu. O co chodzi? Później zostawia jedzenie w lesie. Czy to oznacza, że Eleven jednak żyje i on o tym wie?
Myślę, że eksperymentowali na Eleven, aby zdobywała informacje o Rosjanach używając właśnie równoległego wymiaru czy coś takiego (scena z jakimś żołnierzem mówiącym po rosyjsku), jednak dopiero potem, gdy przypadkiem dziewczyna odkryła potwora to według mnie chcieli się dowiedzieć o nim jak najwięcej, przez co też Eleven otworzyła bramę
co do 2, to po prostu nie chcieli aby się rozniosło na cały świat o równoległym wymiarze, potworze. O tym, że popełnili błąd narażając ludzi na niebezpieczenstwo (Hop sam im to wytknął gdy go zatrzymali po wtargnięciu na teren laboratorium z Joyce)
co do 3, to nie jestem całkowicie pewna, gdyż też nie było to do końca wyjaśnione, ale mogę się tylko domyślać, że pewnie to był jakiś efekt uboczny tych eksperymentów, ale może tez po prostu się taka urodziła? można tylko spekulować
co do 4 - jak wyżej, można tylko spekulować :) jeżeli chcesz znać moje przemyślenia, to uważam, że jej wątek będzie jeszcze istotny w kolejnym sezonie, świadczy o tym ulubione jedzenie Eleven w tej skrzyneczce. Ale co to dokładnie oznacza, nie wiadomo. Może El po prostu jest w jakimś innym równoległym wymiarze :) i czasem może przenikać do realnego wymiaru. Czekajmy na drugi sezon :)
na pewno byli to goście z rządu, albo mogli go zabrać na rozmowę i wypytywać co widział będąc w równoległym wymiarze, może też zdradzili mu co się dzieje z Eleven i dlatego zostawił dla niej jedzenie w skrzynce
11 nie zabiła potwora , hm chociaż mogła go zabić przy okazji XD tylko przenieśli się w inny wymiar i straciła tyle energii że nie mogla wrócić. Ja tak to widze
Jakby zabiła, to sama pewnie by nie żyła, a żyje. A skoro nie żyje, to dlaczego szeryf zostawił w tym lesie te gofry?
Przeniosła się do innego wymiaru razem z tym potworem i prawdopodobnie jest tam uwięziona.
Nie no napisałem że przy okazji mogła zabić potwora. Tylko po co miałaby się przenosić do innego wymiaru razem z potworem, skoro mogłaby go uśmiercić w naszym wymiarze. To czy potwór żyje, czy nie myślę że dla twórców ma najmniejsze znaczenie. Bo z nim, lub bez niego można śmiało poprowadzić dalszą fabułę.