PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,3 313 tys. ocen
8,3 10 1 312640
7,4 76 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Ktoś to zauważył?
Tego aktora który w 3-im sezonie chodzi jak terminator.
Widać to zwłaszcza w scenie w domu z dwóma ruskimi.

ocenił(a) serial na 10
Bitek96

To było zamierzone. Jego wzrost, postura, fryzura, ruchy i obcy akcent miały być nawiązaniem do kreacji A. Schwarzeneggera w filmie "Terminator"...

Skandal

Nie wątpie.
Ale jest trochę drętwy.
Bardziej niż oryginał.
A po za tym cała ta sprawa z Ruskimi jest taka sobie.

ocenił(a) serial na 10
Bitek96

Fakt. Ale motyw komuchów na terytorium USA też był nawiązaniem do ówczesnej sytuacji i filmów jak: "Czerwony świt" lub "Mały Nikita". Jedyne co mi się w tej kwestii nie podobało to zbyt rozległa baza pod centrum handlowym, trudno mi uwierzyć, że byliby w stanie zbudować coś takiego i nie zwrócić na to niczyjej uwagi...

Skandal

Nie wątpie.
Wątek komuchów był w ogromnej ilości filmach.

I również nie rozumiem jak to Ruscy sobie przyjechali do stanów i postanowili zbudować pod ziemią taki kompleks i to tak szybko.
Bo jak się nie mylę to sezon 3 przenosi rok może dwa lata w przód od sezonu drugiego.
I naprawdę wystarczą dwa lata by wybudowac coś takiego?

ocenił(a) serial na 10
Bitek96

Początek pierwszego odcinka III sezonu był chyba jeszcze w 1984 roku, a po chwili mamy już lipiec 1985 roku. Musieli zacząć budowę krótko po zamknięciu laboratorium w Hawkins, gdy nie było już nikogo do inwigilacji najbliższej okolicy. Do tego "ochrona" centrum handlowego uzbrojona w sowiecką broń palną, a pod ziemią personel nosi radzieckie mundury. Sorry, ale to dla mnie największe nieporozumienie ostatniej serii...

Skandal

Tak czy siak to nie wierzę że w tak krótkiej chwili ktokolwiek wybudował coś tak ogromnego pod ziemią.
Podobno już nie długo ma być 4 sezon.
Hmm myślę że niech dociągną do 5 sezonu i niech kończą to.

Bo uważam że 5 sezonów to taki standard wśród seriali to wystarczająco by opowiedzieć jakąś historię

I nie mówię tu o sitcomach
Typu "friends" bo wiem że sitcomy tego typu mają ok. 9 sezonów.

ocenił(a) serial na 10
Bitek96

"Bo uważam że 5 sezonów to taki standard wśród seriali to wystarczająco by opowiedzieć jakąś historię"

Jak dla mnie Dufferowie mogą zrobić nawet i szósty sezon, ale po tym powinni zakończyć serial. W końcu nawet najlepszy serial traci na jakości jeśli się go przeciąga...

Skandal

O ile będą mieli pomysły na kolejne sezony a obawiam się że im się to rozmywa.
I przecieka przez palce.

Gdy skończyłem pierwszy sezon to uważałem że to było to i nic więcej nie trzeba było dodawać.
Bo sezon był naprawdę dobry

Drugi sezon był nie równy bo pierwsze kilka odcinków mnie męczyło i nudziło potem pod koniec było ciekawiej.

Ale tak nawet najlepszy serial może się znudzić.

To wszystko zależy od przedstaeionej historii.

Skandal

I jeszcze z gęby przypomina trochę Roberta Patricka.