PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,2 315 tys. ocen
8,2 10 1 314690
7,4 83 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Nikomu z was nie kojarzy się to ze światem przedstawionym w Sillent Hill? Ciemny świat, opadające płaty popiołu, równoległa rzeczywistość?

ocenił(a) serial na 9
AyreoNl

momentami czułam się, jakbym grała w SH 2. Nawet ten motyw zjazdu windą z jednego wymiaru w drugi. brakowało tylko Piramidogłowego ;)

ocenił(a) serial na 9
lilhek

Serial dobry. Jeden z lepszych w 2016 roku. Ale z podobnych seriali jest jeden lepszy i to z Polski :)
Siedem życzeń 1984 > Stranger Things 2016

AyreoNl

Jak najbardziej! Właśnie szukałem czy ktoś nie wpadł na to samo. Mamy inny świat kontaktujący się z nami przez ściany, mamy ten inny mroczny wymiar pełen cienia popiołu rdzy itd. Miejsce w którym była Burb to jakby ten sam basen tylko w tej mrocznej rzeczywistości. Na razie jestem na etapie 5 odcinka, ale do tej pory było już bardzo dużo podobieństw. Mam wrażenie że twórcy wzorowali się na SH w jakimś stopniu. Muzyka miejscami też przypomina SH, albo i Slednera (te bębny w tle podczas ucieczki Willa w pierwszym odcinku) A ta cała "rzecz" z mazi pajęczyn, obślizgła i klejąca się? Silent Hill miał takich "Bosów" w nie jednej części.