PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10066117}

Studio

The Studio
2025 -
8,0 4,7 tys. ocen
8,0 10 1 4747
8,4 25 krytyków
Studio
powrót do forum serialu Studio

No cóż , po pierwszym odcinku może zachwytów ode mnie nie było ale mówię - no ok rozumiem te zachwyty innych - jest ok. Odpaliłem drugi odcinek i już było gorzej ale mówię - dobra mamy jeszcze 8 odcinków więc czekamy z tygodnia na tydzień jak to się bedzie rozrkęcać ... i spojler - nie rozkręca się . Jest coraz gorzej .

3 odcinek był już duzo gorszy i wymęczony z niewielką iloscią dobrym momentów - ale odcinek 4 i 5 to jest czysta strata czasu - nie wiem czy jest sens ciągnąc ten serial.

ocenił(a) serial na 3
Diabeu_Tom

Mam dokładnie takie same odczucia, przerwałem w trakcie 4 odcinka i już nie wracam, wg mnie nic już mu nie pomoże. Nie wiem skąd takie wysokie oceny.

kobrzak

Też przerwałam w połowie 4 odcinka, szkoda czasu.

ocenił(a) serial na 9
Diabeu_Tom

Ok dzięki za info

ocenił(a) serial na 9
Diabeu_Tom

może konkretniej?
bo nie ma nigdzie żadnego argumentu czemu się nie podoba A jeśli opinia rózni się aż tak bardzo od normy, to wypada to jakoś uzasadnić.

_RaulGonzalez_

Mordo kiedy koncepcja Ciebie zaczyna męczyć , kiedy jest tak dużo przerysowań żeby coś ośmieszyć ale pokazujesz to na te same sposoby , czasem wrecz karykaturalnie - to ciężko się to ogląda. Po prostu uznaje że ten koncept totalnie nie nadaje się na tyle odcinków. A poza tym jak możesz powiedzieć OPINIA różni się od normy . Każdy kto ma odmienną opinie od nas/Ciebie lub jak nie jest taka jak większości to znaczy że nie mieści się normy ? To dopiero jest beka :)

Diabeu_Tom

Czasem właśnie mnie przeraża to jak się ludzie rzucają na kogoś przez to że ma inną ocene/opinie na dany temat . Każdy jest różny i podoba sie coś innego. Jeden będzie szukał w filmie czegoś więcej , czegoś głębszego , a druga osoba ceni sobie lekkość opowiadania . Bo jeśli ja oglądając coś mam ochotę to wyłączyć bo jest albo słabo nakręcone albo ta wizja reżysera mi sie nie podoba to nie muszę się tłumaczyć z tego i czy tematyka czy historia jest przecudowna itd nie ma to żadnego znaczenia. Bo skoro ktoś nie potrafił MNIE (tylko mnie bo w tym momencie ja jestem konsumentem i nie ma żadnego filmu co każdemu sie bedzie podobał ) to sorry ale ja nie będę dostosowywał się do "normy" że inni ocenili to super itd to jak ja ocenie słabiej to coś ze mną jest nie tak. Otóż nie jest - po prostu mamy inne standardy a to nic złego . Jeden będzie doceniał Odysseje kosmiczną za ujęcia lądowania statku przez 20 min ale ja np tego nie kupuje . Mogę docenić że coś zostało zrealizowane dobrze czy wręcz coś zrewolucjonizowało ale nie zmienia to faktu że mogę coś docenić ale nie koniecznie mi się to podoba , ot cała filozofia.

Diabeu_Tom

Myślałem, że jestem jednym z niewielu. Drugi odcinek - jeżeli główny bohater tak cię (mnie) denerwuje, jego nieporadność, idiotyzm, fajtłapstwo, że masz ochotę wyłączyć serial 3 razy w ciągu 30-minutowego odcinka, to coś chyba jednak nie tak. Rozumiem, hiperbolizacja itd, ale mnie to zniechęciło.