PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=121484}

Super Baloo

TaleSpin
1990 - 1991
7,4 1,2 tys. ocen
7,4 10 1 1154
7,0 5 krytyków
Super Baloo
powrót do forum serialu Super Baloo

Oglądałam to, gdy byłam mała (ale teraz mam 15 lat :D). czy ktoś łaskawy mógłby mi przypomnieć, o co chodziło mniej więcej w tej bajeczce i kim byli poszczególni bohaterowie? Z góry dziękuję.

Kay_J__N_

Kurde no! Szkoda, że tak super bajki już nie puszczają w TV ;( (no dobra Scooby-Doo jeszcze jest :}). Jeżeli pamięc mnie nie myli to Super Baloo był puszczany około 9:30 w soboty...a jak się mylę to o 19:00 w niedziele był na TVP1 ofcourse :].
Jak dobrze pamiętam ten super Baloo miał swój taki samolot, który lądował na wodzie (jak to się nazywa...wodolot?) o chyba pracował w jakiejś firmie kurjerskiej i własnie ze swoim młodych przyjacielem latali sobie tak :]. A ich pracodawcą był orangutan w hawajskiej koszuli i wydzierganej ze słomy kapeluszem.
Mieli przygody różne a to jakieś bandyty im grozili, a to ich przyjaciele mieli problem w domu bo jakiś bandyta przylazł do nich, a to mafia chyba tygrysia była także itp.
Rany! Ja chce żeby znów to puścili :D

P.S.
Wciąż pamiętam muzyczke, która zaczynała serial (zaczynała się jakoś od "bum bum bum bum bum bum" tylko w pewnym rytmie :P).

Osiol

ledwie pamiętam... leciał w sobotnim cyklu "Walt Disney przedstawia" - to były czasy... a teraz co mamy? Kiszkę!

Większość bohaterów wywodzi się z "Księgi Dżungli" - głośnego przeboju Disneya z 1967. Różnica polega jedynie na tym, że akcja dzieje się w czasach współczesnych - a zwierzęta otrzymują ludzkie cechy charakteru - patrz - niedźwiedź pilot.

Jedyne co pamiętam, to to że Baloo miał tam, jakąś "misiową" która nie mogła odgonić się bodajże od świnek, które ogromnie yły podatne na.. trufle :)

Pozdrawiam!

akira894

Tak, w jednym z odcinków szefowa Baloo, Rebeka chciała zrobić interes na truflach i w tym celu zakupili świnię wyspecjalizowaną w szukaniu tych grzybów. Ten odcinek jest nawet dostępny na YouTube oraz na innych stronach :)

Kay_J__N_

A więc tak - Baloo jest pracownikiem firmy lotniczej, zazwyczaj przewożącej różnie rzeczy. W robocie pomaga mu jego mały kumpel (którego trochę traktuje jak syna), Kid. Ich szefowom jest Rebeka, która mieszka z córką, Molly. No, pracuje z nimi jeszcze taki tygrys (?), który jest mechanikiem. Baloo bardzo często lata do knajpki-stacji benzynowej prowadzonej przez orangutana, który jest jego przyjacielem (nie pamiętam, jak się nazywa).

Ogólnie, mają zazwyczaj problemy związane z ładunkiem (a to jakiś artefakt, trefny towar, czy po prostu komuś zależy, żeby nie dotarł tam, gdzie trzeba), podejrzanie często mają problemy z mafią i ciemnymi typami, od czasu do czasu mamy kłótnie w tej nietypowej rodzince.

Serial bardzo dobrze wspominam, mam do dziś cztery odcinki na kasecie. Ah, szkoda, że nie puszczają już moich ulubionych bajek *łezka się w oku kręci*

Pozdrowienia i niech kisiel jeżynowe będzie z Wami ^^