PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=742316}

Supermarket

Superstore
2015 - 2021
7,3 7,0 tys. ocen
7,3 10 1 6999
Supermarket
powrót do forum serialu Supermarket

Serial bardzo fajny do lekkiego oglądania, ale jest duże ALE. Nie wiem co śmiesznego w gnębieniu nastoletniej dziewczynki, że lepiej "zostawić to jak jest" bo inaczej będzie miała przypał że strony oprawców. Dalej postać Sandry.. To jawny przykład nie samego olewactwa co do niej, ale toksycznego stosunku- my w centrum, ty robak. Wątku rzucania monetą czy ma z nim chodzić czy nie nawet nie skomentuje. Diny już też ciężko nie wspomnieć. Taka honorowa i dobra postać... Chyba w rozdwojeniu jaźni bo to perfekcyjnie wpisująca się w stosowanie mobbingu osoba.
Toksyczność pogania toksyczność. Ja rozumiem, że można się śmiać z różnych rzeczy i ten serial ogólnie lubilam oglądać, ale co innego serial komediowy, a co innego promowanie chorych zachowań. Lista jest jeszcze dłuższa i można wymieniać bez końca. Naprawdę stoimy na takim poziomie, że z zadowoleniem będziemy przegryzać popcorn bo ktoś znowu zrównał Sandrę do szmaty do podłogi bo kazał jej się zamknąć. No boki zrywać. Serial jak serial, ale pokazuje trend i przyzwala na gnębienie słabszych osób bo się nie odezwą, mało oczekują i ogólnie boki zrywać. Żałosne.

ocenił(a) serial na 6
LeaMao

Zgadzam się w 100%, dla mnie na przykład sama postać Amy jest strasznie traktowana przez swoich współpracowników - wyciąganie wszystkich jej prywatnych spraw na forum publiczne i wypowiadanie się o nich, wymuszanie, żeby przyznała kto jej się podobał, nawet głupie sceny jak pisanie do siebie smsów wyśmiewających ją przy niej samej. Dosyć przykro się to ogląda.

LeaMao

Po kilku tylko obejrzanych odcinkach popieram, że traktowanie Sandry jest chore. Tacy niby poprawni w tym serialu co do rasizmu itp, a jej wątki są tylko do obśmiania. Nawet jeśli ta postać ma być atencjuszką i wszyscy mają jej dość, to jej problemy też powinny dostać swój czas i rozwiązanie.