PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624719}
7,2 5,5 tys. ocen
7,2 10 1 5523
Switched at Birth
powrót do forum serialu Switched at Birth

Serial dobry ale wkurza mnie jedno...te ich rozterki milosne sa juz wkurzajace..zmieniaja chlopakow jak majtki...porazka tak mnie to wkurza ze szok....Co do scenariusza to ciekawy nawet bo sie ucze migowego od razu :D

skyman1991

Uczysz się amerykańskiego migowego gwoli ścisłości. To nie jest język międzynarodowy. Polski migowy jest inny (choć istnieją takie same i podobne znaki), angielski migowy też jest inny. To taka wiadomość, gdyby ktoś jeszcze myślał (a Ty chyba tak myślałeś?), że jest jeden język migowy dla całego świata, albo że jest jak z angielskim np. Może dla niektórych to oczywiste, ale ja spotykam się ciągle z tym błędem. Świat niestety nie jest taki fajny. W każdym razie warto się uczyć i zapoznać z tematem, bo to bardzo ciekawe. W Polsce mamy w ogóle zamieszanie w tej kwestii z powodu dwóch języków migowych (system i język), ale to oddzielny temat. Piszę to dla tych, których serial zachęcił do nauki migania lub zainteresował tą tematyką, ogólnie zachęcam do zgłębienia tematu. Buziaki.

ocenił(a) serial na 8
rabbit_in_the_hat

Wiem, że to nie jest międzynarodowy. Wiedziałem to od kilku lat.

skyman1991

mnie też trochę irytuje ta sprawa z chłopakami. no bez przesady ^^

fajnie, że się uczysz migowego, powodzenia! ja również się uczę, niedługo będę robiła 3 i ostatni poziom. fakt faktem, niektóre znaki pokrywają się z angielskim. wg uwielbiam sceny, kiedy tylko migają. nie wiem, może jestem głupia, ale uwielbiam to ;D

ocenił(a) serial na 8
eriko_yoshikawa

nie tylko Ty to lubisz, ja także. przez pewien czas uczyłam się migowego i jak zobaczyłam to w serialu to zrobiło mi się bardzo miło :)
niby mała rzecz, a jednak :)

Cates

Dzięki serialowi postanowiłam się uczyć ASL i PJM. Łatwiej mi idzie oczywiście ASL, ponieważ niektóre znaki nauczyłam się podczas odcinków. ;) I ja również uwielbiam sceny, gdy tylko migają :D

Rosalia89

Uwielbiam jak Emmet miga.Niesamowity w tym jest.