PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690850}
7,1 564  oceny
7,1 10 1 564
Syberia - Zagubieni w reality show
powrót do forum serialu Syberia - Zagubieni w reality show

Serial naprawdę mnie zainteresował i według mnie miał spory potencjał, ale nie ma żadnego wyraźnego zakończenia,
nic nie zostało wytłumaczone, serial jakby został urwany, równie dobrze mogli go zakończyć na każdym innym odcinku.
Drugiej serii czy chociażby epizodu, który miałby cokolwiek wyjaśnić nie planują...

ocenił(a) serial na 9
Kachiguri

Jakieś źródło o tym, że nie planują kręcić ? Szansa na drugi sezon ciągle jest, ale na pewno nie na NBC. Warto pamiętać że pierwszy sezon twórcy nakręcili ze swoich pieniędzy i potem całość sprzedali nie wiedzieć czemu do NBC plus paru zagranicznym krajom. Z drugim sezonem mogą zrobić tak samo, tylko teraz powinni sprzedać kablówce a nie komercyjnej stacji i to jeszcze najgorszej

ocenił(a) serial na 6
Zetnakatel

Nie, ale mimo poszukiwań nie znalazłam jakichkolwiek informacji, żeby mieli kręcić. Dowiedziałam się tylko, że serial miał bardzo niską oglądalność, większość odcinków zebrało w czasie emisji mniej niż 2mln widzów, więc nie łudziłabym się.

ocenił(a) serial na 9
Kachiguri

Nie zmienia to faktu, że serial warto obejrzeć ;)

ocenił(a) serial na 7
Kachiguri

A ja odradzam czytanie twojego durnego kometarza

ocenił(a) serial na 6
Baal

Łooo, aleś mi dogadał, aż mi w pięty poszło. ;)

ocenił(a) serial na 7
Kachiguri

Nie ja tylko stwierdziłem fakt gdybym cię wyzywał itp. to pewnie ta wiadomość była by skasowana

Ja tylko wyraziłem swoje zdanie na ta twoja marna wypocinę

Kachiguri

W sumie się zgadzam...
Serial szybko wciąga, bardzo fajnie się ogląda, ale... No właśnie. Zaciekawią widza jakimś "czymś", a potem nie zostaje to wyjaśnione. Mało tego - zapomniane! Takich "tajemnic" jest dość sporo i pozostaje ostry niedosyt, gdy już dobrniemy do ostatniego odcinka. O ile bardzo fajnie się je oglądało, tak końcówka niszczy wszystko! Pozostaje złość, że nic nie wyjaśnili (no, bardzo, ale to bardzo niewiele) i że straciliśmy pół doby ze swojego życia.
Wydaje mi się, że producenci sami się też pogubili w tym całym scenariuszu i brnęli by w niewyjaśnione niczym kowboj na koniu na zakończenie westernu.

ocenił(a) serial na 9
pyza_11

ale to był tylko pierwszy sezon. Ocenianie go negatywnie dlatego że nie ma kontynuacji jest głupie, twórcy sami mówili, że mają plan na 5 sezonów i realizowali tą wizję, a to że nbc skasowała serial to co innego.

Zetnakatel

Ale ja go wcale negatywnie nie oceniłem, wręcz przeciwnie. Biorąc jednak pod uwagę, że kontynuacji nie będzie, to oglądanie mija się z celem. Nic się nie wyjaśni i do niczego to nie prowadzi. Pozostanie niedosyt i głupia mina na twarzy po ostatnim odcinku. Do tego złość, bo na nic więcej liczyć nie można.

pyza_11

Oglądanie nie mija się z celem, wiele takich seriali było jak Ziemia 2, Firefly, 666 Park Avenue itp nie mają kontynuacji a i tak nie żałuję,że obejrzałam, bo zapewniły mi ciekawą rozrywkę, a że nie ma ciągu dalszego? A od czego jest ludzka wyobraźnia??? zawsze można sobie w głowie dopisać samemu scenariusz, To nie wina twórców ,że NBC nie kontynuuje serialu. Chociaż nie jest powiedziane, że nie będzie sezonu 2 . Obserwuję Siberię na twitterze i tam aktorzy piszą, że jest jeszcze szansa. Ludzie na tweecie promują serial i starają się, żeby zrobili tak jak z Firefly -serial został skasowany, ale nakręcono film zamykający pewne wątki.