Nie wiem kto wybrał akurat tę aktorkę na Simonę. Twarz jak u goryla, a wszyscy faceci za nią biegają..
Ja chcę Ciebie zobaczyć. Wrzuć zdjęcie na profilowe. Poplotkujemy sobie na temat Twojego wyglądu.
to przeszkadza ci, że wybrali ją jako aktorkę, czy że biegają za nią faceci? Czego dokładnie zazdrościsz? ;]
Serio, tylko tyle wyniosłeś z tego serialu? Wygląd bohaterki? Jesteście maksymalnie powierzchowni i w sumie ten serial właśnie o tym opowiada- o facetach w patrialchalnym społeczeństwie i ageizmie wobec kobiet.
Gdzie facet wymienia sobie żony dosłownie jak przedmioty. A wy jedyne co widzicie- to że aktorka ma trochę niewymiarową szczękę. Ok. Też to zauważyłam- że nie jest jakąś super pieknością w klasycznym tego słowa znaczeniu, ale naprawdę- nie o to chodzi w serialu.
Jeśli tylko takie puste komentarze można przeczytać na tym forum, to potwierdza to jedynie tezę postawioną przez tematykę serialu.
W każdym wątku dodajesz ten sam komentarz. Fiksujesz się na wątku "wymiany żon", który jest kompletnie nieważny. To serial o relacjach międzyludzkich, na wielu płaszczyznach. I dużo bardziej uwypuklono w nim jak podłe dla siebie potrafią być kobiety niż ten twój patriarchat. Wodzenia za nos mężczyzn w tym serialu nie widzisz? Tytuł nie jest przypadkowy.
To nie jest serial o "podłości kobiet" wobec siebie. Jeżeli coś takiego wyniosłaś z tego serialu, to osiągnęłaś dokładnie przeciwstawny efekt do tego co twórcy serialu chcieli przekazać. To co napisałaś tylko idealnie pokazuje jak bardzo sama masz wyprany mózg przez- jak sama piszesz- "ten cały patriarchat". Jeżeli kompletnie nie dostrzegasz postępowania facetów w tym serialu, tylko uważasz, że to tylko kobiety "skaczą sobie do gardeł"- to ja już twojego delulu prostować nie będę.
( a jeśli nawet "skaczą sobie do gardeł" to może zadaj sobie trud, aby zapytac: "z jakich przyczyn"?) ;)
Mało tego- było to poruszane w wielu recenzjach i felietonach dotyczących tego serialu- również przez samych twórców, więc to nie jest moja "fiksacja" ;)
Ten wątek "wymiany żon", o którym piszesz, że jest "zupełnie nieistotny" jest właśnie jednym z kluczowych motywów serialu, co PORUSZALI sami TWORCY w wywiadach. Kluczowe elementy według nich to:
1. Symboliczny motyw "syren"- a więc symbolika obwiniania kobiet przez mężczyzn, za własne źle podjęte decyzje i robienie z kobiet "potworów", kiedy coś pójdzie nie po ich myśli.
2. Ageizm wobec kobiet
3. Nierównosć klasowa w społeczeństwie (ten wątek już nie dotyczy stricte problematyki na osi kobiety- mężczyźni, a odnosi sie bardziej do nierówności w społeczeństwie ze względu na pieniądze).
Nie twierdze, że w serialu nie ma innych relacji, ale te są zdecydowanie kluczowe i mówili o tym sami twórcy. Natomiast zaskakujące jest jak niewiele osób ten serial w ogóle zrozumiało. :)
Opisując osobę w ten sposób mam nadzieję że jesteś bezpłodny/na . Nie rozmnażajmy id.iotow :) Dobrze? I mam nadzieję że jesteś tak bezosobowy jak gł.upi. :) Że wyglądasz jak cień, jak coś obok czego przechodzimy i nie zwracamy uwagi bo jest nieważne. :) Mamusia i tatuś cię kochali, nie przyłożyli się do wychowania. ... Został ci internet i ręka.
Chyba prędzej Codiego Simpsona xD a jeszcze bardziej Will Poulter! Na maksa. Ładna jest na swój sposób. :) Ale nie jest to mój ulubiony typ urody na pewno. Niemniej jednak nie obhodzi mnie to jak wyglądają aktorzy, oglądam dla fabuły.
Naprawdę? Oceniasz aktorkę za jej wygląd. Pokaż tu swoje zdjęcie i wtedy wszyscy ocenimy..