PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10017}
7,3 20 tys. ocen
7,3 10 1 19715
6,5 8 krytyków
Tajemnica Sagali
powrót do forum serialu Tajemnica Sagali

Szukam serialu który był emitowany w telewizji w czasie ferii i wakacji, jak Sagala, Gwiezdny pirat i Słoneczna włócznia :)
Nie był polski, to była koprodukcja wielu państw. Opowiadał o rodzaju stowarzyszenia dla dzieci; z tego co pamiętam to jego celem była nauka w jakiś nowoczesny sposób. Stowarzyszenie miało swoją siedzibę w Australii, i w tej siedzibie był program sztucznej inteligencji który wszystko nadzorował. Każdy członek miał taki gadżet z kamerą za którego pomocą się komunikowali - a byli rozsiani po całym świecie. Nie pamiętam już głównej intrygi, ale był tam czarny charakter i dzieci z całego świata starały się uniemożliwić jego niecne plany. Każdy odcinek rozgrywał się w innym kraju, m.in. w Polsce.
W czołówce było jedno z dzieci odlatujące balonem i moment kiedy czarny charakter przez zapadnię wpadał w kupę siana w kwaterze głównej.

Mam nadzieję że ktoś to zidentyfikuje, bo bardzo chciałabym zobaczyć ten serial znowu, był moim ulubionym zaraz po Sagali...

(Aha, głównymi bohaterami była wysoka blond nastolatka z zawsze bardzo czerwonymi policzkami i jej młodszy brat.)

ocenił(a) serial na 9
Enid_an_Gleanna

Witam.
Serial o który pytasz to "Tajna Misja". Poniżej link do serialu na Filmwebie:
http://www.filmweb.pl/f95385/Tajna+misja,1992
Pozdrawiam

anwil12

Bardzo, bardzo Ci dziękuję, szukałam tego tytułu od kilku lat. Dziękuję.

Enid_an_Gleanna

ja również dziękuję za przypomnienie!

To były czasy gdy siadało sie przed tvp2 i odbywało genialne przygody z gadającymi komputerami, rozbitymi kamieniami...

łezka sama się kręci... :)

maytman

Hmmm a kojarzy ktoś jakis serial w którym motywem przewodnim była waza z ponczem :D ?? Mnie coś świta ale nie mogę sobie przypomnieć nic więcej hehe ;]

ocenił(a) serial na 7
estEban_2

Nie jestem pewna, ale to był chyba jeden z odcinków "Maszyny Zmian", bodajże ten z mandarynkami.

Natomiast sama szukam serialu o dzieciach, które wyjechały do ciotki na wakacje (2 chłopaków i dziewczynka), czym nie były specjalnie uszczęśliwione bo wcześniej miały jechać gdzieś za granicę. U ciotki w ogrodzie znalazły stary, duży klucz. W pobliżu był jakiś zamek albo ruiny zamku i one zaczęły szukać tam skarbu. Serial z początku lat 90tych.

korozjantka

Mój serial to: https://www.youtube.com/watch?v=2I420Ik9PrE jupi ;]