PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614988}

Tajemny krąg

The Secret Circle
2011 - 2012
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 20263
Tajemny krąg
powrót do forum serialu Tajemny krąg

Na serial trafiłam zupełnym przypadkiem, ale muszę przyznać, że chociaż pierwsze odcinki były
przeciętne (moim zdaniem trochę za szybko wszystko się działo), to z czasem mnie wciągnął.
Żałuję, że nie nakręcają kolejnego sezonu, bo przyjemnie się go oglądało wieczorami.
Szczególnie, że pozostawili kilka wątków, które mogły ciekawie się rozwinąć. Ogólnie polecam.
:)

Chociaż mam kilka 'ale'. W serialu były rzeczy, które wydały mi się nieścisłe. Np. liczba osób w
kręgu pokolenia rodziców głównych bohaterów. Przez wszystkie odcinki mówi się o kręgu, w
skład którego wchodzi sześć osób z sześciu rodzin. Podczas gdy wychodzi na to, że wszyscy
rodzice byli czarownicami, a była ich przecież w sumie dwunastka. Nie wszyscy należeli do
kręgu?
I zastanawia mnie wiek Jake'a. Pozostali bohaterowie mieli jakieś 16/17 lat, tak? Rzeź ich
rodziców miała miejsce szesnaście lat wcześniej, kiedy mieli jakiś roczek. Pod koniec sezonu
widzimy ich bal na zakończenie szkoły, a wiadomo, że bal Jake'a (ten na który miał zabrać
Faye) odbył się dwa lata wcześniej. Wychodzi, że jest on ich dwa lata starszy. A we
wspomnieniach, które widziała Cassie miał z pewnością więcej niż trzy lata... w końcu poszedł
sobie za rodzicami.
Chyba, że coś poplątałam / przeoczyłam. :)