PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614988}

Tajemny krąg

The Secret Circle
2011 - 2012
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 20258
Tajemny krąg
powrót do forum serialu Tajemny krąg

Czy ktoś czytał książkę L. J. Smith (tak, to autorka "Pamiętników Wampirów") pt. "Tajemny
krąg"? To właśnie na jej podstawie jest ten serial.
A teraz pytanie do tych, którzy przeczytali: Czy w książce przypadkiem nie ma 12. członków
kręgu? Bo w filmie jest tylko 6. Przypomniało mi się w trakcie oglądania, że nie ma
bliźniaków, a teraz jeszcze sobie przypomniałem, że nie ma takiej dziewczyny, która trzymała
z Faye, nie chodzi mi o Melissę (ona w książce trzymała z Dianą). Dziwne...

pepskebs

A bardzo możliwe. Kiedyś byłam aktywniejsza, teraz za dużo na głowie.
Miło mi;) i bardzo możliwe, ze to ja, zawsze mam ten sam nick.
Tak, Adam książkowy, nie jest idealny, ale w serialu to już porażka :P
Poza tym, w książce było parę fajnych motywów, których nie użyli w serialu, a szkoda :(

ocenił(a) serial na 7
stefano_salvatore

Muszę powiedzieć ze lubiłam postać Adama w serialu, ale po przeczytaniu książki kurde nie mogę sie powstrzymać, co za niewypał... Ta postać miała to cos w książce a w serialu to takie cieple kluchy

ocenił(a) serial na 8
effi_2

Adam nie wydaje się zbyt ciekawą postacią...

effi_2

Nie wydaje się, a szkoda, bo jak zobaczyłam kto go będzie grał, to moja pierwszą myślą było ; uuuuuu, będzie się działo;D

stefano_salvatore

jak dla mnie ten Adam to wgl nie pasuje do Cassie ... mam nadzieje, że ona będzie z Jake'm ;) na początku wgl ten serial no oglądałam bo ogladałam, ale od kiedy pojawił sie Jake to strasznie wciągnął ;D
co do książki miałam zamiar przeczytać, ale jak nie ma tam postaci straszego brata Nick'a to jej nie czytam ;p

ocenił(a) serial na 7
blood_vivienn

Za to Nick jest inny w książce niż w serialu. W książce był moją ulubioną postacią

Lilli20

Moim także :) W serialu to taki lalusiowaty blondas :/

ocenił(a) serial na 8
gabry886

Wiecie, że Nick może wrócić. Przecież z czarownicami nigdy nic nie wiadomo... ;)

Lilli20

mozliwe xd ale mnie osobiscie postac Jake'a bardzo sie podoba ;d a skoro nie ma go w ksiazce i wgl Cassie w niej jest z Adamem to nie mam zamiaru jej czytac, bo wedlug mnie oni do siebie wgl nie pasuja, adam jest taki ... denny strasznie, a Jake zly chłoptas, ktory sie zakochuje w lasce ktora mial zabic, troche jak niepoprawny romantyk, ale jednak kibicuje team'owi Cassi&Jake xd

Lilli20

Lilli20 Moim także. Kocham Nicka książkowego :)
blood_vivienn : przeczytaj. Musisz poznać Nicka książkowego, skoro lubisz Jacka to Nicka tez pokochasz :) Zresztą w książce Adam tez jest inny. Więcej działa, a nie duma na gałęzi :P
mireda7 : nie wprowadzając 12 członków , jak dla mnie, odebrali bardzo fajne postacie. Tyle mogli by wnieść do serialu. np. bliźniacy :)

mejaczek

Bliźniacy i Nick to jedyne postacie z książki, które mi się spodobały, Nicka zepsuli, braci nie ma :/ Wracając do 12 członków to każdy był wyjątkowy, uzdolniony w jakimś kierunku, w serialu to jedna wielka mieszanina :/

gabry886

gaby886 : zgadzam się. Jak dzieci we mgle. W książce byli bardziej dorośli i zdecydowani. A tutaj 7 milionów razy powtarzają na głos jedno zaklęcie.

stefano_salvatore

Moim skromnym zdaniem , lepiej zrobiono ,że jest tylko 6 członków kręgu. 12 to już tłok i ciezko zapamiętać imiona nie mowiąc o tym że jakieś wstawki w odcinku każy by miał .
6 to akurat . w ksiązce nie podoba mi się to że nie ma Jake'a <3
Mimo że Adam w książce jest lepszy niż w filmie. I tu i tu go nie lubię.

ocenił(a) serial na 8
mireda7

uff przeczytałam 2 część TSC i stwierdzam, że książka ujdzie w tłumie nie jest zbyt ciekawa, ale za to szybko się czyta. Nie wiem czy Wy również to zauważyliście ale pani Smith ma skłonność do trójkątów :P wszystkie książki które napisała a które są przetłumaczone na język polski oprócz Swiata Nocy (uważam za najlepszą książkę Pani Smith) są tam trójkąty W TVD Elena Damon Stefan, w TSC Diana Cassie Adam w Wizjach w mroku również czyżby jakieś "zboczenie"? Nie wiem. A co do książki to uwielbiałam Nicka i braci bliźniaków.
Najbardziej wkurzającą osobą była Diana która jak dowiedziała się że Adam i Cassie zakochali się w sobie to się z tym pogodziła i zaakceptowała. Nie rozumiem jednej rzeczy chodzi mi Jake Blaka wiem że był czaroksiężnikiem, który żył w 17 wieku, ale o co chodziło z tą czaszką i jego duszą uwięzioną w niej, Mam nadzieje że w serialu inaczej to ukażą, że nie będzie to jakiś czarodziej z 17-stego wieku. W książce Cassie nie miała rodzeństwa? bo na forum czytałam że również w książce było między wersami napisane o tym. Książki oceniam na 4/10

ocenił(a) serial na 10
mrowka1504

Ja przeczytałam Tajemny Krąg w jeden dzień ! Zakochałam się w tej książce jest o wiele lepsza od serialu a Adam jest fajną postacią a nie jakąś zamuloną jak w serialu i uwielbiałam postać Nicka był nieprzewidywalny a nie jakiś laluś ... i to ze nie ma bliźniaków jest straszne :((( a i Diana była blondynką i była ładniejsza niz Cassie a w serialu Cassie jest ładniejsza wgl. książka lepsza . a jak ktos nie czytał ksiązki to niech lepiej się nie wypowiada na jej temat zanim jej nie przeczyta . Jakby ktos przeczytał podobną ksiązke niech da znac bo w tej sie zakochałam <333