Czy ktoś czytał książkę L. J. Smith (tak, to autorka "Pamiętników Wampirów") pt. "Tajemny
krąg"? To właśnie na jej podstawie jest ten serial.
A teraz pytanie do tych, którzy przeczytali: Czy w książce przypadkiem nie ma 12. członków
kręgu? Bo w filmie jest tylko 6. Przypomniało mi się w trakcie oglądania, że nie ma
bliźniaków, a teraz jeszcze sobie przypomniałem, że nie ma takiej dziewczyny, która trzymała
z Faye, nie chodzi mi o Melissę (ona w książce trzymała z Dianą). Dziwne...
A bardzo możliwe. Kiedyś byłam aktywniejsza, teraz za dużo na głowie.
Miło mi;) i bardzo możliwe, ze to ja, zawsze mam ten sam nick.
Tak, Adam książkowy, nie jest idealny, ale w serialu to już porażka :P
Poza tym, w książce było parę fajnych motywów, których nie użyli w serialu, a szkoda :(
Muszę powiedzieć ze lubiłam postać Adama w serialu, ale po przeczytaniu książki kurde nie mogę sie powstrzymać, co za niewypał... Ta postać miała to cos w książce a w serialu to takie cieple kluchy
Nie wydaje się, a szkoda, bo jak zobaczyłam kto go będzie grał, to moja pierwszą myślą było ; uuuuuu, będzie się działo;D
jak dla mnie ten Adam to wgl nie pasuje do Cassie ... mam nadzieje, że ona będzie z Jake'm ;) na początku wgl ten serial no oglądałam bo ogladałam, ale od kiedy pojawił sie Jake to strasznie wciągnął ;D
co do książki miałam zamiar przeczytać, ale jak nie ma tam postaci straszego brata Nick'a to jej nie czytam ;p
Za to Nick jest inny w książce niż w serialu. W książce był moją ulubioną postacią
Wiecie, że Nick może wrócić. Przecież z czarownicami nigdy nic nie wiadomo... ;)
mozliwe xd ale mnie osobiscie postac Jake'a bardzo sie podoba ;d a skoro nie ma go w ksiazce i wgl Cassie w niej jest z Adamem to nie mam zamiaru jej czytac, bo wedlug mnie oni do siebie wgl nie pasuja, adam jest taki ... denny strasznie, a Jake zly chłoptas, ktory sie zakochuje w lasce ktora mial zabic, troche jak niepoprawny romantyk, ale jednak kibicuje team'owi Cassi&Jake xd
Lilli20 Moim także. Kocham Nicka książkowego :)
blood_vivienn : przeczytaj. Musisz poznać Nicka książkowego, skoro lubisz Jacka to Nicka tez pokochasz :) Zresztą w książce Adam tez jest inny. Więcej działa, a nie duma na gałęzi :P
mireda7 : nie wprowadzając 12 członków , jak dla mnie, odebrali bardzo fajne postacie. Tyle mogli by wnieść do serialu. np. bliźniacy :)
Bliźniacy i Nick to jedyne postacie z książki, które mi się spodobały, Nicka zepsuli, braci nie ma :/ Wracając do 12 członków to każdy był wyjątkowy, uzdolniony w jakimś kierunku, w serialu to jedna wielka mieszanina :/
gaby886 : zgadzam się. Jak dzieci we mgle. W książce byli bardziej dorośli i zdecydowani. A tutaj 7 milionów razy powtarzają na głos jedno zaklęcie.
Moim skromnym zdaniem , lepiej zrobiono ,że jest tylko 6 członków kręgu. 12 to już tłok i ciezko zapamiętać imiona nie mowiąc o tym że jakieś wstawki w odcinku każy by miał .
6 to akurat . w ksiązce nie podoba mi się to że nie ma Jake'a <3
Mimo że Adam w książce jest lepszy niż w filmie. I tu i tu go nie lubię.
uff przeczytałam 2 część TSC i stwierdzam, że książka ujdzie w tłumie nie jest zbyt ciekawa, ale za to szybko się czyta. Nie wiem czy Wy również to zauważyliście ale pani Smith ma skłonność do trójkątów :P wszystkie książki które napisała a które są przetłumaczone na język polski oprócz Swiata Nocy (uważam za najlepszą książkę Pani Smith) są tam trójkąty W TVD Elena Damon Stefan, w TSC Diana Cassie Adam w Wizjach w mroku również czyżby jakieś "zboczenie"? Nie wiem. A co do książki to uwielbiałam Nicka i braci bliźniaków.
Najbardziej wkurzającą osobą była Diana która jak dowiedziała się że Adam i Cassie zakochali się w sobie to się z tym pogodziła i zaakceptowała. Nie rozumiem jednej rzeczy chodzi mi Jake Blaka wiem że był czaroksiężnikiem, który żył w 17 wieku, ale o co chodziło z tą czaszką i jego duszą uwięzioną w niej, Mam nadzieje że w serialu inaczej to ukażą, że nie będzie to jakiś czarodziej z 17-stego wieku. W książce Cassie nie miała rodzeństwa? bo na forum czytałam że również w książce było między wersami napisane o tym. Książki oceniam na 4/10
Ja przeczytałam Tajemny Krąg w jeden dzień ! Zakochałam się w tej książce jest o wiele lepsza od serialu a Adam jest fajną postacią a nie jakąś zamuloną jak w serialu i uwielbiałam postać Nicka był nieprzewidywalny a nie jakiś laluś ... i to ze nie ma bliźniaków jest straszne :((( a i Diana była blondynką i była ładniejsza niz Cassie a w serialu Cassie jest ładniejsza wgl. książka lepsza . a jak ktos nie czytał ksiązki to niech lepiej się nie wypowiada na jej temat zanim jej nie przeczyta . Jakby ktos przeczytał podobną ksiązke niech da znac bo w tej sie zakochałam <333