Czy trylogia zawiera w Sobie tą samą historię, czy tylko (jak w przypadku TVD) ogólny zarys i postacie?
Jeśli jest kontunuacją, czy akcja pierwszego sezonu kończy się na pierwszej ksiązce?
Sama muszę przyznać,że zakończenie mnie wciągnęło, pomimo tego,iż z góry byłąm świadoma braku kontynuacji
serialu. Ostatnie odcinki naprawdę na +.
Trylogia nieco się różni. Nie czytałam całości i było to dawno temu, ale na 100% jestem pewa, że akcja pierwszego seoznu nie konczy sie na pierwsze ksiązce.
Trylogia różni się całkowicie! Przeczytałam jak na razie 1 część i nie wiem, może wyrosłam z takich książek, ale mnie się to nie podoba. Bohaterowie są zupełnie inni w książce niż w serialu, jedyna Faye jest podobna, chociaż w książce jest o wiele gorsza. Poza tym w książce ojciec Fay żyje, a matka nie - w serialu odwrotnie. Adam w książce jest RUDY .... Cassie ma ciemne włosy, Diana jest blondynką. Dodatkowo te inne postaci, jak bracia Hendersonowie, Deborah ... No i matka Cassie żyje, jej babcia jest staruszką a ojciec Cassie był w ogole niemagiczny? Głowna bohaterka jest wg mnie taka rozmemłanai ciamajdowata. Jak dla mnie książka to jedno wielkie rozczarowanie. Serial wg mnie o wiele lepszy .