PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614988}

Tajemny krąg

The Secret Circle
2011 - 2012
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 20268
Tajemny krąg
powrót do forum serialu Tajemny krąg

Powiem szczerze, że irytuje mnie postać Cassie. Nie wiem dlaczego, ale nie potrafię obdarzyć jej sympatią, nawet odrobinę. Drażni mnie i tyle. Ale nie o tym miałam pisać. Odkąd pojawił się Jake od razu przypadł mi do gustu. Ma bardzo podobny charakter do Faye, która niegdyś, a może i nadal była/jest w nim zakochana i to właśnie z nią najchętniej bym go widziała. Jednak wiem, że scenarzyści mają inne plany i będę musiała jakoś zdzierżyć związek Cassie i Jake'a choć jestem pewna na milion procent, że coś między nim, a Faye będzie się działo. Zapewne będą kłótnie, jakieś inne sytuacje i tak dalej i pomimo wszystko jedno drugiego będzie darzyło jakimś uczuciem. Cassie będzie z Adamem, tego również jestem pewna. Chcemy czy nie, to główna para serialu. Mam tylko nadzieję, że rozwiną jak najszybciej wątek Faye i Jake'a i pomimo iż bedzie on jakiś czas z Cassie to będzie ciągnęło go do nieokiełznanej Faye. Para wybuchowa - takie lubię.

Pozdrawiam.

Agnessss_filmaniak

Ja myślę dokładnie tak samo. Para CassiexJake jakoś nie szczególnie przypadła mi do gustu...

Agnessss_filmaniak

No, ale tak jak pisałaś wiesz, że scenarzyści mają inne plany [ Cassie + Jake ], więc może zdecyduj się w końcu ? Pierw piszesz, że wiesz, że Cass będzie z Jake'iem, a potem piszesz, że na pewno będzie z Adamem.
Nie wiem czemu irytuje Cię Cassie, ale ja wiem, że irytuje mnie to co napisałaś, bo ja nie mam głównej bohaterce nic do zarzucenia. A pomyśl .. jeśli ona byłaby z Adamem to serial stracił by na oglądalności .. wszyscy wolą coś bardziej niebezpiecznego, zakazanego, a nie jakiegoś nudnego przeznaczenia. W dodatku Adam kocha Dianę, a ona jego więc .. może lepiej tego nie psuć.

Również pozdrawiam C:

nikonamka11

Wiem, że Cassie PRZEZ JAKIŚ CZAS będzie z Jakiem, ale i tak pewnego pięknego odcinka Cass i Adam pod wpływem chwili, emocji i skrywanych uczuć rzucą się sobie w ramiona. Tak czy siak będą razem, czy to na końcu czy w połowie któregoś z sezonów. Że Ty nie masz jej nic do zarzucenia, to jest Twoja sprawa. Każdy ma prawo wyrażać swoją opinię. Mnie Cassie irytuje i naprawdę szczerze jej nie znoszę. Tyle. Nudna to będzie para Cake. Faye and Jake to byłaby bomba atomowa zważywszy na fakt, że oboje mają podobne, zadziorne i czarne charaktery.

Agnessss_filmaniak

No, ale to przeciwieństwa się przyciągają C:

nikonamka11

Przeciwieństwa się przyciągają - to już stare i niemodne. Mnóstwo jest filmów i seriali na zasadzie On zły, Ona dobra. To już się robi nudne i oklepane, dlatego też wolałabym widzieć coś mniej przewidywalnego.

Pozdrawiam :)

Agnessss_filmaniak

Ale to, że zły jest ze złym też nie zajeżdża świeżością, koleżanko C:

nikonamka11

Na pewno zajeżdża większą świeżością niżeli zły z dobrym ;] To już zbyt oklepane.

Agnessss_filmaniak

Agnesss - Jake fakt, ma czarny charakter, aczkolwiek o Faye bym tego nie powiedziała. Jest jaka jest, ale nie chce działać na szkodę grupy tak jak Jake tylko martwi się sama o siebie. ;)

Agnessss_filmaniak

Cassie jest tragiczna!!Jak mozna było zrobić tak wyidealizowaną postać jako główną bohaterkę. Jej psychika jest prosta jak budowa cepa a główne postaci powinny być skomplikowane. KAŻDY w tym serialu jest lepszy od niej. Jest irytująca, nudna, bezbarwna ale oczywiście i tak wszyscy muszą na nią lecieć... żenada. Nikt nie leci na inteligentną, piękną Diane, ani na moją ukochaną Faye. Niee wszyscy na rzygowatą Cassie.
Za mało męskich akcentów w serialu, Nick był fajny to go zabili, Jake mnie wkurza i jest obleśny. Adam ciotowaty z Cassie, fajny z Dianą. Znaczy Adama lubię ale wiem ze w końcu będzie z Cassie i to mnie dobija. Chciałam kogoś dla Faye, ale jeśli to ma być Jake to sie chyba potne, bo to kolejny koleś który leci na Cassie,a Faye zasługuje na kogoś kto będzie się o nia starał, a nie ona o niego.
Ogólnie serial wymaga dopracowania, za mało scen w szkole, imprez takich rzeczy zeby ukazać ze to sa jednak normalne nastolatki. Dobra proporcja normalnego zycia jest w TVD, powinni to odgapić.
Pozostaje pytanie dlaczego to ogladam skoro tyle rzeczy mi sie nie podoba. Powody są dwa: fabuła, która nie zawiera przereklamowanych z kazdej strony wampirów i Faye, która nie jest chodzącym ideałem w tym serialu i ma jeszcze ogromną szansę zeby sie rozwinąć jako postać...

ocenił(a) serial na 9
Agnessss_filmaniak

to, że Cassie będzie kiedyś tam z Adamem to nie żadna nowość. Serial bardzo mi przypadł do gustu i jak się tylko dowiedziałam, ze jest nieco wzorowana na książce Smith'owej, od razu wypożyczyłam z biblioteki i przeczytalam owe książki. Musze przyznac, ze bardzo dużo kwestii jest zupełnie innych [SPOILER - [jak chociazby wyglad wszystkich bohaterow, wielkosc kregu (w ksiazce jest ich 12), matka Cassie zyje itd itp]], jednak główny zamysł jest bardzo zbliżony. Polecam książkę, aczkolwiek, jest ona pisana dość 'młodzieńczym' językiem, jest myśle - bardziej skierowana na młodych czytelników.

Seraphina_46

Dia2506 zgadzam się z Tobą co do Cassie. Najbardziej irytuje mnie jej mimika twarzy, wiecznie ma taką samą minę - jak srający kot na pustyni. Jest taka pusta, nic kompletnie nie wnosi do serialu, a przecież jest główną bohaterką...Moim zdaniem bardzo źle dobrali aktorkę do tej postaci. No, ale cóż pomimo wszystko serial nawet polubiłam choć momentami wydaje się taki hmmm....sztuczny ? Tak, to chyba dobre słowo. Tak jak napisałaś za mało jest imprez, za mało sytuacji w szkole, w ich domach...W VD jest wszystkiego po trochu i dlatego pokochałam ten serial, bo jako jeden z nielicznych zachowuje właściwe proporcje :)
Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt ;)

ocenił(a) serial na 7
Agnessss_filmaniak

I sezon TVD też był beznadziejny, może i TSC się rozkręci ;)

ocenił(a) serial na 7
Agnessss_filmaniak

mnie z kolei Jake niesamowicie irytuje. Pod względem charakteru to ciekawa postać, ale wyraz twarzy ma jak typowy lovelas (broda w górę i 'och, jaki ja jestem śliczny'. No po prostu zdzierżyć go nie mogę)

Sol89

adam to frajer podobno sprzedaje chlopakow na komendzie za torebke nudli knora

ocenił(a) serial na 7
chrypa

Lubię to. Faye&Jake byliby świetna parą + też średnio lubię Cassie, najbardziej lubię właśnie Faye.<3

użytkownik usunięty
NaomiClark_

Moim zdaniem Cassie dogania Faye .. Ciemna moc Cassie będzie ją zmieniała...
Ale Faye z nowym kolegom Lee sporo namiesza..
Dla mnie Cassie może być z Jakiem (wolałbym Nicka jeżeli by żył), a Faye z Lee . xDD

ocenił(a) serial na 10
Agnessss_filmaniak

zdecydowanie lepiej jest: Faye&Jake :)

Agnessss_filmaniak

Mnie jakos denerwuje Adam.. Wolalabym, żeby Cassie była z Jakiem xd

ocenił(a) serial na 7
Agnessss_filmaniak

Ja tam wole żeby Jake był z Cassie, Adam z Diane a Faye z Lee