PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614988}

Tajemny krąg

The Secret Circle
2011 - 2012
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 20268
Tajemny krąg
powrót do forum serialu Tajemny krąg

Jedno nurtujące pytanko.

użytkownik usunięty

Od początkowych odcinków tego serialu nurtowało mnie jedna sprawa. Nie wiedziałem jakiekolwiek praktycznej strony w zawiązywaniu kręgu. Rzekomo miała ona cele profilaktyczne: ochronne przed niebezpieczeństwami. Moim zdaniem cały zamysł nie przeszedł testu,gdyż często zdarzało się tak,że większość z nich była tarapatach w pojedynkę. A w pojedynkę byli bezsilni, ani nie mogli rzucić uroku ani też wykorzystać swój telekinetyczny potencjał więc jaki ma sens wstąpienie w taki krąg jak ogranicza on możliwości danego osobnika. Pomijam fakt,że w grupie byli w miarę silni ale tego samego mogli dokonać w grupie bez związywania swoich mocy. Nie widzę tu sensu i logiki. Może ktoś mi wyjaśni jaki był sens w tworzeniu kręgu?

ocenił(a) serial na 9

bo jak nie oglądałeś początkowych odcinków to obejrzyj jeszcze raz, że jak ktoś sie wkurzał to wybuchały żarówki czy komuś sprawiało się niechcący ból.
Albo masz przykład z wywołaniem burzy przez Fey, która nie mogła tego sama powstrzymać.

użytkownik usunięty
Piter Pit

To wszystko była kwestia samokontroli, a Faya zawsze przyprawiała grupie problemy (nawet bez mocy).

ocenił(a) serial na 9

mi na początku też nie było halo z tym czymś ale film czy serial zawsze coś będzie takiego bezsensownego...
jedyne sensowne wytłumaczenie to 'wyrównanie mocy' xd

wielka jedynie szkoda że anulowali bo historia była dobra, myślę teraz o książce na której powstał film ale boje się że to będzie romansidło dla nastolatek xd

ocenił(a) serial na 8
Piter Pit

książka ma całkiem inną fabułę, więcej bohaterów, wszystko inne,
do połowy pierwszej części przynudzała, ale później nie da się od niej odciągnąć. :)

ocenił(a) serial na 9
loczek2214

ok to zaryzykuje i ściągne e-booka :P

Piter Pit

Czytałam ksiażke i zawiodłam sie!! Dla mnie to kolejna książka którą się czyta i po przeczytaniu natychmiast sie o niej zapomina. Zdecydowanie nie polecam !!!! Książka jest poprostu nudna.

ocenił(a) serial na 9
beatricze19

Niestety przeczytałem wszystko w ciągu 2 ostatnich dni ;P
wg mnie książka średnia....
dużo tekstu nie ma więc dla tych co się nudzą jest w sam raz ;)

ocenił(a) serial na 10

A mi sie ksiazka podobala ;p i z tym kregiem tez bylo innaczej :p Troche sie zawiodlam na tym ze tak malo osob wybrali do serialu w ksiazce bylo ich 12 i o wiele wiecej watkow mozna by bylo wtracic gdyby nie to ze pozmieniali co nieco ;p