Czytał ktoś z was książkę?
Chodzi mi o informacje o tym, czy książka ma się do serialu tak jak w przypadku "Pamiętników...",
czy serial jest w miarę wierną ekranizacją ksiażki?
Druga sprawa: ile części ma ta książka? Bo szczerze mówiąc chciałabym się dowiedzieć, co się
działo z bohaterami po tym co pokazano w serialu i się zastanawiam czy książka mi pomoże...;)
W przypadku "Pamiętników..." książka to zupełnie inna historia...:P
Hej :)
Są 3 części ksiązkowej serii Tajemny krąg i nijak się mają do serialu. Jedynie ogólny (bardzo ogólny) zarys z książek, kilka wątków i część głównych bohaterów. Mi osobiście ciężko się ogląda, gdyż najpierw przeczytałam ksiązki. W serialu zbyt szybko wszystko sie dzieje, zbyt wiele fajnych kwestii jest pominiętych. Ale to tylko moje subiektywne odczucia. Tak jak napisałaś "książka to zupełnie inna historia" :)
Pozdrawiam :)
a pokazano w książce co potem się działo z bohaterami?? czy tak samo się zakończyła jak serial? :)
. książka to zupełnie inna historia, w sumie ma chyba tylko taki sam tytuł i zarys fabuły, ale jest nawet dobra . ; )
Mi chodzi o to czy w książkach jest jakaś afera z synami i córami Blackwella - rodu Balkoina. Czy to był tylko wymysł na potrzeby serialu czy w książce też jest coś na ten temat i jak potem potoczą się losy kręgu?
A już wiem ''Inicjacja'' i ''Zakładniczka'' znajdują się w jednej książce, także ok. dzięki :)
Ja czytałam obie części, wieleeee wątków w serialu ma się nijak do książki. Poza tym TRAGICZNIE dobrani aktorzy.