PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614988}

Tajemny krąg

The Secret Circle
2011 - 2012
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 20263
Tajemny krąg
powrót do forum serialu Tajemny krąg

Dopiero zaczęłam oglądać Secret Circle, jednak po pierwszym odcinku skierowałam się na forum,
bo ktoś mi chyba musi coś wytłumaczyć.
Te dzieciaki mają po 15-16 lat, każde straciło w pożarze przed 15 laty jedno z rodziców,
którzy też byli wtedy licealistami? To znaczy, że 6 par miało już w liceum po jednym dziecku?
Czy po prostu ich rodzice wyglądają teraz na nie więcej niż trzydziestkę żeby się przyjemniej oglądało..?

ocenił(a) serial na 3
magg191

To że rodzice wyglądają młodo, to może jeszcze ujdzie, ale że 15-16-latki wyglądają na grubo ponad 20 lat - takie rzeczy to tylko w Ameryce :) (Ok, dziewczyny MOŻE jeszcze, te dorastają szybko i mają iście bujne kształty i tapety, ale faceci? No way, ci w tym wieku zdecydowanie tak nie wyglądają.)
Co do pytania o rodziców, to nie było chyba w żadnym z dotychczasowych odcinków powiedziane, że byli wtedy w liceum - tak mi się przynajmniej wydaje.

ocenił(a) serial na 8
olislava

Oni raczej mieli więcej niż 16 lat [rodzice], bo Cassie znalazła tą książke jej matki - nie wiem jak to się nazywa - rocznik akademicki? W każdym razie można wywnioskować, że byli na studiach [lub nawet je skończyli] gdy to wszystko się stało

ocenił(a) serial na 3
sylwia151a

Ta ksiazka - też teraz nie kojarzę nazwy, chyba po prostu rocznik? - jest chyba wydawana po każdej klasie. Wniosek ten wyciagnełam z The Secret Life of the American Teenager, gdzie w pierwszym sezonie Amy martwiła się, że w roczniku jest jej zdjęcie w ciąży, a była wtedy pierwszakiem. Jak mówię źle, to proszę mnie poprawić :)

ocenił(a) serial na 8
olislava

To ja więcej pomysłów nie mam, ale w kazdym razie w noc kiedy wybuch ten pożar, każde z nich miało już dzieci :)

olislava

Fakt, trochę namieszali. Ja, szczerze mówiąc, myślałam, że obsada ma po 18-19 lat i że Britt Robertson jest tam najstarsza (mimo, że ona moim zdaniem naprawdę wygląda młodziutko, zwłaszcza na tle innych ludzi, którzy przeważnie wyglądają na więcej lat, niż faktycznie mają). Sprawdziłam i okazało się, że jest najmłodsza, a reszta jest dość grubo po 20stce. Zastanawiam się czemu nie zatrudnili młodszych aktorów. Może twórcy wyszli z założenia, że starsi, bardziej doświadczeni aktorzy lepiej sobie poradzą niż debiutanci, ale chyba do końca tak nie jest (np. komiczna scena opętania Melissy).

użytkownik usunięty
rox16

Nie zatrudnianie nastolatków do gry w produkcjach filmowych jest podyktowany takim a nie innym prawem w USA. Producenci nie mogliby sobie,aby nastolatek przebywał całe dnie na planie zdjęciowym. Z tego powodu (aby nie przedłużać produkcje odcinków) zatrudnia się osoby powyżej 18 lat. Czysto praktyczne pobudki.

magg191

Nick stracił dwoje rodziców a reszta po jednym

GREGPOLI

W odcinku 6 ojciec Adama mówi o Nicku, że to kolejna śmierci nastolatka, którą przeżywa, czyli rodzice obecnych nastolatków też nimi musieli być, gdy zginęli.

bambi_8

skoro rodzice obecnych członków kręgu byli nastolatkami, to jestem ciekawa ile lat mieli rodzice Ncka, jak jego matka urodziła Jake'a czy jak mu tam :)

ocenił(a) serial na 8
magg191

Ich rodzice mieli ok.20 lat byli już po liceum, tylko znali się dalej i spotykali... Może i się młodo ożenili, ale na pewno skończyli liceum, za młoda umarli tak ok. jak ich dzieci miały po rok może dwa... Poza tym w którym odcinku zostało powiedziane, że oni byli licealistami jak zmarli?

ocenił(a) serial na 10
Anonimka100

w jednym z ostatnich odcinków było pokazane że chodzili do liceum, kiedy Cassie szukała kamienia :)

ocenił(a) serial na 8
bania10

No to nie wiem :D chyba twórcy też się w tym pogubili

ocenił(a) serial na 10
Anonimka100

prawdopodobnie tak :D:D:D jak oglądałam ten odcinek, to mi się wydawało, że ten krąg musiał się urodzić, kiedy ich rodzice mieli gdzieś mniej-więcej 17 lat w porywach do 19 :D:D:D tylko że we wszystkich odcinkach mówili o MAŁŻEŃSTWACH czyli jakoś tak szybko musieli brać ten ślub wszyscy :D:D:D

magg191

Oglądaj dalej, około 20. odcinka wszystko się wyjaśnia. :)

ocenił(a) serial na 9
Vika9922

vika9922 ma rację, wszystko się wyjaśnia pod koniec sezonu...