PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614988}

Tajemny krąg

The Secret Circle
2011 - 2012
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 20268
Tajemny krąg
powrót do forum serialu Tajemny krąg

Jestem ciekawa co o nim myślicie, podobał się? Ja osobiście uważam, że był najlepszy
dotychczas.

plola

tutaj są napisy do odcinka :) http://www.fileserve.com/file/qUKeSmr/The.Secret.Circle.S01E04.HDTV.XviD-2HD.txt

plola

Mi chyba tez podobal sie najbardziej :) Duzo sie dzialo i nie nudzilam sie nawet przez sekunde ;) mam nadzieje, ze teraz bedzie juz tylko lepiej ...

A tu macie promo do epizodu 5.

http://www.youtube.com/watch?v=E4t4_g8GPOY

ocenił(a) serial na 6
sandra_crashdown

fajnie dobrze że chociaż nie będą przez kilka odcinków dochodzić co z nią nie tak, tylko odrazu będą wiedzieli z czym mają do czynienia.

bastet21

Za mega głupotę tego odcinka, uważam to, że Cassie od razu założyła, że jej matka zrobiła coś złego swojej przyjaciółce. Zamiast się nad tym zastanowić, ta od razu łamie zaklęcie. Rozumiem, że inaczej nic by się nie działo, ale ten brak zaufania do własnej matki,jak dla mnie mało realistyczny. Adam jak dla mnie to najsłabsza postać, zupełnie bez charakteru, brzydki nie jest, ale nie rozumiem co Diana i Cassie w nim widzą. Odcinek ogółem spoko, 5 zapowiada się naprawdę nieźle.

Aljen

Jej matka przez 16 lat ukrywała, że jest czarownicą, nie dziwię się, że w jakimś stopniu przestała jej ufać.

użytkownik usunięty
Aljen

Też nie rozumiem tej fascynacji, chociaż Cassie usprawiedliwia trochę to całe "przeznaczenie" x)

Aljen

Zgadzam się postac Adama jest nudna ,on w tym serialu jest bo jest ale nic szczególnego nie wnosi,a juz w ogole nie rozumiem jak może sie podobac ,co prawda o gustach się nie dyskutuje ale on niczym nie zachwyca ;/

Kiara20

Nie wiesz że nudne chłopaki są najlepsze?Ci rozrywkowi to tylko kłopoty przyciągają...

użytkownik usunięty
plola

Czy tylko ja zacząłem się śmiać, gdy Heather została potrącona?

użytkownik usunięty

Nie, dobrze, że nie piłam nic w tym momencie, o dziwo śmieszna scena :D

ocenił(a) serial na 10

heh
ja uważam, że ten odcinek był super ! w ogóle cały serial jak narazie nie wieje nudą, jak to niektórzy piszą.. jest extra! :) nie mogę się doczekac kolejnego odcinka, bo ten był szczególnie fascynujący !

elciasek4

wygląda na to że się dopiero rozkręca ,szczerze mówiąć gdyby nie to że czytałam książki ,myśle że po 2 odcinku bym sobie ten serial odpuściła,no ale po tym odcinku coś zaczyna się dziać więc czekam z niecierpliwością na kolejny odcinek

Kiara20

jak dla mnie to odcinek był żałosny, Demony w postaci robaków wchodzących przez ucho !!! Poziom tego serialu spada i to bardzo, a widownia powinna miec chyba 14 lat :P (nie urażając 14latków)

ocenił(a) serial na 2
naaata22

No tak, czyli moje spostrzeżenie odnośnie dużego podobieństwa do "Klątwy upadłych aniołów" wydumane nie było...

użytkownik usunięty
naaata22

Mnie też serial nie za bardzo wciągnął, przewijałam nawet niektóre dialogi, ale pomysł z "robakiem" nie jest żałosny, a po prostu wydaje mi się trochę mało oryginalny. Podobny motyw był w "Supernatural" i innych tego gatunku serialach czy filmach. Przypomina mi się nawet jeden z odcinków "Chojraka" ;-) To, czy cała sytuacja będzie żałosna czy nie, zależy głównie od tego, jak potoczą się losy i jak zagrają aktorzy. I tak, jak postać Cassie mnie już nie tylko nudzi, co irytuje, to wydaje mi się, że Melissa ma potencjał :)

A jakież to orginalne pomysły proponujesz w starym i mocno już nieświeżym temacie czarownic i magi w ogóle?

użytkownik usunięty
szarit

Nie czepiam się pomysłu, jedynie podkreślam, że nie jest żałosny. Zastanawiam się jedynie, jak zakończą motyw i czy ciekawie wykorzystają do tego postać Melissy.
Co do bardziej lub mniej oryginalnych pomysłów, sam motyw kręgu mnie zainteresował, dlatego też zaczęłam oglądać ten serial, a oglądam dalej właśnie dla postaci Melissy.

A już myślałam, że to ja jestem jedyna!

ocenił(a) serial na 2

Nie tylko TyXD
Seryjnie, to było prześmieszne.
Poza tym, nawet w australijskich superkiczowatych horrorach klasy B nie zalatuje taką tandetą;)
Bo odsuwając na bok tą scenę, umierałam ze śmiechu - gdy np. Heather goniła Faye a ta się darła w przedziwny sposób, czy potem, jak już goniła obie dziewczyny;)
Boki zrywać, zupełnie jakbym oglądała horrory ze słynnego już pasma Kino Grozy na DwójceXD

ocenił(a) serial na 2
plola

Ja wiem, że to cholernie mało istotne, ale czy tylko mnie się wydaje, iż ten cały Nick wyładniał?
Albo mi na ślepia padło;) co jest tyż możliwe, heh.

A tak odnośnie odcinka to hm...
Pierwsza scenka była fajna;)

WhiteDemon

Nick jest najlepszy i tyle, szkoda, że jest go tak mało. Og mnie bardziej jara Nick + Melissa, niż to całe przeznaczenie Cassie i Adama. btw. czy to prawda, że Nick umrze w następnym odc? gdzieś takie plotki słyszałam ;O

użytkownik usunięty
nikonamka11

No nawet mnie nie strasz :D

WhiteDemon

niezły horror z tego wyszedł, przyznam szczerze, że scena w domu Cassie była całkiem straszna! :D

użytkownik usunięty
igaanime

Może i straszna, ale główna bohaterka się jakoś niespecjalnie bała... Ja bym się chyba darła jak opętana xd

bez jaj, jak ta Heather wleciała na schody to miałam ochotę się wydrzeć xD
najlepszy odcinek jak na razie :D

ocenił(a) serial na 2
plola

Musze przyznać, że w końcu ktoś mnie raz rozbawił w SC - to Faye robiąca se jaja z AdamaXD

WhiteDemon

@nikonamka11 podobno tak, http://gallery.thesecret-circle.com/displayimage.php?album=43&pid=1732#top_d isplay_media - jakiś nowy tutaj jest :( katastrofa normalnie, usuwać najlepszą postać. oby to tylko plotki były.

ocenił(a) serial na 10
Dodo140

Jak Nick może umrzeć!
No dobra,skoro go już uśmiercą to,ale jak może przyjść jakiś nowy skoro jest tylko 6 tych "wiedźm"?
Chyba,że mają jakiś dobry 'plan'?

http://www.photoblog.pl/thesecretcircle16/

ocenił(a) serial na 2
Dodo140

Rozumiem, że sobie zadają przysłowiowy gwóźdź do trumnyXD
Jak Nicka zabiją, to już naprawdę nie będzie po co tego oglądać...
Ale głupki z nich;)

ocenił(a) serial na 8
WhiteDemon

Podnosi się poziom!
Trochę straszny był ten odcinek. Dobrze, że go nie oglądałam w nocy... ;D
Demon u Melissy? O kurde...
Faya i jaja robione z Adama. Genialne!
9/10

ocenił(a) serial na 10
MrsSalvatore

Hah:)
No był straszny:P
No,ale myśle,że to podniesie oglądalność serialu^_^
Ja oglądałem w nocy i śmiałem się sam z siebie bo czasem podskoczyłem:D
Hehehe:)
Ja oceniłem odcinek 10/10 bo uwielbiam taki klimat horroru:))

http://www.photoblog.pl/thesecretcircle16/

Dodo140

ON NIE MOŻE UMRZEĆ I KONIEC ! ALE TEN NOWY TO TEŻ NIEZŁE CIACHO !

użytkownik usunięty
nikonamka11

Z tego, co kojarzę, jeżeli jedno z nich zginie, to krąg zostanie przerwany? Wydaje mi się, że takie rozwiązanie nie miałoby większego sensu, przynajmniej nie na początku serialu (jak było w książce, nie mam pojęcia).

Właśnie, to by było bez sensu .. bo krąg byłby zerwany i dupa, a nie o to im chodzi. Myślę, że chcą po prostu nakręcić widzów, trzymać ich w napięciu. A nawiasem mówiąc co to za nowe ciacho? Bo jak na moje to on bardziej pasuje do Cassie niż Adam. Wiesz może jaką rolę odegra w serialu? C:

użytkownik usunięty
nikonamka11

Jakie nowe ciacho? Ktoś się pojawił w promo (bo nie oglądałam) czy nie pamiętam czegoś z odcinka czwartego? :D

No ten co na plakacie też jest! Ten blondyn! Zobacz zdjęcia promo, na youtube! Ale to on chyba będzie za odc, albo 2 ( :
NIEZŁY JEST

użytkownik usunięty
nikonamka11

Będę cierpliwa, nie lubię oglądać promo do odcinków, żeby sobie nie spoilerować, że się tak wyrażę.

Hahaha, no jak chcesz, ale mówię ci przystojny jest. MODLĘ SIĘ CAŁY CZAS, ŻEBY NIE UŚMIERCILI NICK'A !

użytkownik usunięty
nikonamka11

Nie uśmiercą, zobaczysz, za dużo szumu wokół niego ;)

NO OBYŚ MIAŁA RACJĘ. BO JAK BY MI GO STAMTĄD ZABRALI TO .. NIECH NIE PRÓBUJĄ -.-

plola

Dla mnie odcinek najlepszy
Lubię takie klimaty,demony,opętania,strach,panika
Robi się coraz ciekawiej
Bohaterowie są świetni,każdy jest inny
Co pokazują te odcinki
Nie ma dla mnie minusów w tym odcinku :)

ocenił(a) serial na 10
Damx123

dla mnie także są tylko same plusy:D

duperak3

Mały minus to taki że pchają Cassie w ramiona Adama...
A jeszcze Diana...sama to robi
To trochę żenujące..

ocenił(a) serial na 10
Damx123

Też tak sądzę:))
Niby fajny motyw,bo takiego jeszcze nie było.Zawsze dziewczyna i chłopak,sami i to wiadomo,że razem będą,a tutaj to troche inaczej pokazali,ale tak jak piszesz;].Po co Diana każe ciągle Adamowi zaglądać,odwozić i wgl.tą Cassie..

ocenił(a) serial na 6
duperak3

Mi za to odcinek wcale się nie podobał ;)

Mayira

JAK NICK UMRZE TO SERIAL SPIER.DOLONY ! PRZECIEŻ JA DLA NIEGO OGLĄDAM GO WŁAŚNIE ! BĘDĘ SIĘ MODLIĆ, ŻEBY NIE ! C: