WoW, po prostu WoW.. Oglądałem na żywo w nocy i wszystkie odtwarzacze strasznie się zacinały, więć ogladalność musiała być wysoka .
Nie wiem od czego zacząć, na finał moim zdaniem lepszy od Pamiętników Wampirów.
Co wy na to, że Blackwel, oprócz Diany i Cassie ma jeszcze czworo potomstwa ?
Na końcu ich widzimy.. i wydaje mi się, że od lewej stoji dwóch chłopców a po prawej dwie dziewczyny . MUSI BYĆ DRUGI SEZON !
Chce poznać wszystkich nastolatków z krwi Balcoin'a .
Główny krąg odzyskuje swoje indywidualne moce.. i to jest zdecydowanie dobre.. Jeżeli bedzie drugi sezon możemy liczyć na więcej magii. Nie spodziewałem się tego co widziałem w odcinku, szczególnie Charles.. teraz bedzię takim wazywem jak Heather na początku ? Adam zniszczył czaszkę ? I Diana i Grant.. Smutno mi, że Diana wyjezdża.. ale przecież weźmie udział w kolejnym sezonie.. mam taką nadzieję.
John i Eben nie zyją.. Noi dobrze.. ;)
Jednym słowem mówiąc Happy End !
Odcinek Wspaniały ! Kocham Go ... =D
Ja po odcinku Family zmieniam ocenę TSC z 9 na 10 ! Bo odcinek jest tyle wart.
A wy jak go oceniacie w skali od 1 do 10 ?
wydaje mi się, że Adam właśnie nie zniszczy czaszki, bo ta uzależniająca moc go opętała. przynajmniej tak to dla mnie wyglądało. a na samym końcu sobie parę razy cofnęłam te kilka sekund i zapauzowałam, jak są nowi pokazani i uważam, że od lewej to są: chłopak, chłopak, dziewczyna, chłopak. spróbuj sobie zatrzymać w takim momencie, jak widać całą czwórkę. to najbardziej po prawej ma chłopięcą sylwetkę i bardzo krótko na jeża włosy
mi się wydawało, że widzę dwóch chłopaków, dwie dziewczyny, ale przeglądałam tylko raz, zaraz zerknę znów. Obyś miała racje - trzech chłopaków chce zdecydowanie!
miałaś racje jednak, ostatnia osoba to na pewno chłopak! Czyli wychodzi, że 3 chłopaków, 1 dziewczyna? + Cassie+Diana. :)
Niestety na 99% dalszego ciągu serialu nie będzie nam dane obejrzeć. Zostanie on bowiem ściągnięty z anteny.
powiem że finałowy odcinek po prostu R-E-W-E-L-A-C-Y-J-N-Y!! Szkoda że serial anulowali, ale dobrze że nie zakończyli go w środku akcji jak to czasami bywa, a tak to wszystkie ważniejsze wątki zakończone.
No nie wszystkie .. Bo co z resztą dziećmi Blackwella ? I co z Charlsem, można by go było jakoś uratować .. A i nie było iwdać czy Adam zniszczył kryształową czaszkę .
Ale cóż szkodaa =(
no jak dla mnie to skończył się bardzo fajnie, tak że kolejny sezon mógłby być właśnie żeby rozwinąć te watki, ale patrząc na te urywki na koniec z każdym, każdy może sobie dopisać własne zakończenie, ja np nie lubię jak serial kończy się i wszystko wiadomo, i w ogóle happy endzik :) Mamy ciekawe nawet bardzo ciekawe zakończenia, i nie obrażę się jak zrobię drugi sezon, ale też nie będę płakać jak zakończą na 1 :)
Akurat zakończenie jest dobre takie że kontynuacja nie jest potrzebna.Ale z drugiej strony szkoda że nie będzie ciągu dalszego chciałabym zobaczyć co dalej..
Odcinek faktycznie rewelacyjny ... ale liczyłam , ze będzie wątek Cassie i Adama . szkoda , że nie będzie następnego sezonu . Uwielbiam ten serial , a ten odc pozostawia wiele pytań dotyczących rodzeństwa Cassie i jej samej .
niezły. pozostawił twórcą otwartą furtkę, gdyby miał być następny sezon, a jednocześnie skończył się ciekawie na tyle, że już kolejnych być nie musi. Bardzo się cieszę, że Cassie i Adam nie zeszli się, bo on według mnie powinien być z Melissą (czy tylko ja zauważyłam, że pod koniec sezonu zbliżyli się do siebie i Adam w jej towarzystwie był naprawdę fajną postacią?)... Najmniej lubię w tym serialu właśnie Cassie więc jak dla mnie to mogłyby zawładnąć nią całkiem te ciemne moce, może jako postać negatywna, wywarłaby na mnie lepsze wrażenie. Fajnie, że Diana wyjechała z tym chłopakiem, uwielbiałam jego dołeczki;)... No i Jake i Faye <3. Z początku kibicowałam jemu i Cassie, ale teraz już sama nie wiem czemu. Do Cassie nie pasuje po prostu nikt. Może ktoś z tych nowych, gdyby dali jeszcze serialowi szansę.
Uratuj TSC, może jeszcze nie wszystko stracone.. PODPISZ 2 PETYCJE ! ;
* http://www.gopetition.com/petitions/please-do-not-cancel-the-secret-circle.html
* http://www.thepetitionsite.com/344/294/756/save-the-secret-circle/
oby jednak zmienili zdanie :<< serial na prawdę ma potencjał i nie rozumiem czemu go anulowali :/
nie nie nie nie nie nie i jeszcze raz nie, musi powtarzam MUSI BYĆ KOLEJNY SEZON CHOĆBY 5 ODCINKÓW. Wtedy kiedy robi się naprawdę super oni muszą go zdejmować? nieporozumienie. Odcinek był dobry, bardziej mi się podobał niż TVD.
Jake i Faye fajnie, że są razem. Adam i Mellisa może by coś z tego wyszło. Diana i Grant. Cassie która mówi, że nie chce być jak ojciec, a ma słabość do czarnej magii, wydaje mi się, że gdyby był drugi sezon przeszłaby na ciemną stronę mocy.
No i w końcu nowi bohaterowie 4 rodzeństwa Cassie i Diany. Kurcze tyle można byłoby nakręcić tyle było możliwości a tu kicha:/ wkurzyłam się.
fajnie że był motyw z czaszką, tylko nie pamiętam o co chodziło w książce,
John chyba tam jest pokazany jako potężny czarodziej który był w Salem kiedy pojawiły się czarownice, i chyba wracał co parę lat. Ale po co. Kurczę zupełnie zapomniałam o co chodził w książce:P
Niesamowity! Wreszcie tyle akcji się działo. Ta miłość miedzy Faye i Jakiem piękna po prostu nie do opisania. Diana wyjechała i to pozegnanie ta rozmowa z Cassie. Aż płakałam. To poświęcenie ojca Diany dla kręgu. Matka Faye wpada i ratuje ich przed śmiercią. Piękne. Jedyne nie moge zrozumiec dlaczego nic się nie działo pomiedzy Cassie i Adamem?! dlaczego ich miłość nie wróciła i czemu nikt sie nie dowiedzial ze cassie nie przestala go kochac...powinni to wyjasnic w tym finalowym odcinku. Jeszcze tak się skonczyl ten odcinek tyle nowych rzeczy doszło ta czaszka i te nowe osoby w kregu a tu oni anulowali serial! Muszą go przywrócić i kolejny sezon zrobić !!
ja przed chwilą właśnie obejrzałam finałowy odcinek i aż nie mogę uwierzyć że zdejmują serial ! ;/;// jestem taka wkurzona jak chyba nigdy z powodu usunięcia serialu..jestem taka ciekawa jakie byłyby pozostałe dzieci Blackwella..nie rozumiem jak mogli usunąć ten serial..jeszcze tyle się działo w tym odcinku że czasami zapominałam brać oddech :D Nie wiedziałam że to kiedyś powiem ale uważam że to zakończenie było lepsze niż w TVD :]
Mam takie same zdaniee.
Chociaż w finałowym odcinku TVD wzruszył mnie moment Alaricka i Jeremiego jak gadali i ta Piosenka w tle =)
A co do TSC to sprytnie to wymyślili, serial się skonczył tak, że sporo wątków zostało wyjaśnionych i sporo nowych ;)
Cudowny !!! kocham ten serial nie wyobrażam sobie żeby nie było drugie sezonu będę czekać na niego z niecierpliwością :D
dla mnie to wielkie nieporozumienie kurcze to musi być pomyłka że nie będzie drugiego sezonu. Serial ma potencjał jak już wcześniej pisałam. 90210 będzie 5 sezon, gdzie uważam że 4 to pomyłka, również TVD 3 sezon był kiepski aż się boję 4 sezonu. A TSC?
Innym robią tyle sezonów a TSC nie chcą zrobić 2 ? masakra. ;/ Dlaczego oni nam to robią! Jeszcze jak tyle wątków nie jest wyjaśnionych
jeśli nie zrobią kolejnego sezonu to skończy się tak jak w przypadku roswell czyli bezsensu bo tyle pytań miałam jak skończyłam oglądać, zastanawiałam się co z Marią i Michealem, z Isobell i Kylem, i co z Jessem. Skupili się tylko na Liz i Maxsie.
Dobrze że chociaż fani podpisywali się bo gdyby nie oni to by skończyli na 2 sezonie.
Tak samo było w przypadku pod osłoną nocy. przez strajk scenarzystów nie skończyli
Również w przypadku Hellcats tak było, że nie zrobili kolejnego sezonu a serial genialny tyle, że w nim zrobili dobry ostatni odcinek gdzie wyjasnili wątki. A w TSC tyle jeszcze pytan i jeszcze nic nie dzialo sie pomiedzy Cassie i Adamem na co jestem wsciekla.!
chce kolejny seeeeeeeeeezon!
a mi sie wydaje ze grant nie jest jednak zwyczajny i cos musi ukrywac. adama pochlonela zla moc. casse zdaje sie tez przechodzic na ciemna strne. i racja- powinni wyjasnic ze ona nadal kocha adama. MEGA!
Ja miałam nadzieję, że Grant się dowie, że Diana jest czarownicą. Zaraz po finale wymyśliłam nową historyjkę na 1 odcinek 2 sezonu: Diana wyjeżdża z Grantem gdzieś i spotka resztę swojego rodzeństwa itd. Wiem, wiem dziwnie to wymyśliłam, ale takie coś mi do głowy przyszło. Szczerze? Ja wolę Adama z Cassie (wybaczcie, ale nie wyobrażam Adama z Melissą). Myślałam, że on się dowie, że eliksir nie zadziałał na Cassie. Szkoda, że serial się skończył. Mam cichą nadzieję, że stacja CW zmieni zdanie. Bo finałowy odcinek stworzył nowe wątki na 2 sezon.
No właśnie ja tak samo myślałam, że wreszcie wszyscy się dowiedzą, że eliksir nie zadziałał na Cassie i znowu z Adamem sie w sobie zakochają a tu anulowali serial :(
Na kartce od dziadka Jake'a pisało, że to jeszcze nie koniec ich walki, więc... kijowo to zakończyli. W ostatnim odcinku prawie rozpoczęli parę wątków i to ma być koniec? Chcę 2 sezon The Secret Circle!!
czy ja wiem? tak straszyli, że Eben jest potężny i wg, a tutaj Jake po prostu podszedł do niego i dźgnął nożem. Charles też coś szybko załatwił sprawę z Ebenem&demonami. matka Faye w końcu ma to, co chciała od początku - moc. córeczka też nie lepsza, bo też tylko myślała o mocy itd. z drugiej strony końcówka aż się prosi o ciąg dalszy. cieszę się, że wprowadzili John'a - to dzięki niemu akcja zaczęła nabierać tempa :D szkoda, że zginął, bo mógł jeszcze wiele napsocić, hehe. ale z niego cwaniak, stworzył jeszcze 4 dzieciaków i teraz czekaj na nich. a nie, przepraszam, przecież nie będzie 2 sezonu ;/ Diana mnie wkurzyła w stosunku do Cassie. powiedziała jej, że wszystko straciła, jakby była sama. noż normalnie cios poniżej pasa, bo w końcu Cassie też nikogo już nie ma. wolałabym, żeby Jake był z Cassie, ot co. a Adam niech będzie z Melissą.
za całokszałt daję 7/10.
ja również chciałabym aby Adam był z Mellisą ewentualnie z Cassie. Cieszę się, że Melisa nie zginęła w tym sezonie, gdyby powstałby 2 sezon a wierzę w to że tak będzie chciałabym aby jej postać się rozwinęła, szkoda że to nie ona była 2 dzieckiem. Diana w ogóle to tego się nie nadaje, nadal sztywna trzymająca się swoich zasad. Jake pasuje do Faye i chyba to uświadomił sobie co do niej czuje jak tylko została porwana przez Ebena.
Nom, uświadomił.. cały czas gadał, że musi sie upewnić co z Faye.. i jeszcze w 21 odcinku ją przeprosił za to , ze ją wystawił . :D
Hmm, Melissa i Adam.. nie .. przynajmniej ja nie chce, wolę Adama i Cassie.. tylko byle Adam był taki jak teraz, a nie taki jak w odcinkach 1-17. A no właśnie.. ta smierć Melissy i Ethana... na szczęścię okazała się nie prawdą.. Chociaż szkoda mi Charlsa.. ale lepiej jest, że to on się poświęcił.. o wiele ciekawiej to wyglądało.. Jednym Słowem Odcinek Jest Rewelacyjny ! =)
tak tylko zastanawia mnie jedna rzecz skoro Charls się poświęcił to dlaczego widzimy, jak jego matka odprawia jakieś czary. Czy to znaczy, że powrócił do życia?
nie jest co prawda to arcydzieło ale odcinek daje rady..... szkoda, ze Jake nie jest z Cassie, ale w sumie to On bardziej pasuje do Faye:) mnie nie jest szkoda Charlesa razem z Dawn chcieli wykorzystac caly ten krag dla swoich intersów, a ze sie pojawil John i tez chcial wykorzystac dla swoich celow no coz zycie.....ale wiecie co coraz bardziej Adam sie rozkrecil jak wypil ten eliksir zapominający o uczuciach do Cassie. w sumie odcinek przyjemnie sie ogladalo, jezeli nie bedzie drugiego sezonu przynajmniej najwazniejsze watki pokonczyli.... aczkolwiek jest kilka niedomówień.
Zaczynając od początku.... Wczoraj zrobiłam sobie całonocny seans z TSC i muszę przyznać ze ostatnie odcinki naprawdę zaczęły sie rozkręcac.... Szczerze zaraz po tym jak Adam z Cassie wypili ten eliksir i jak Cassie powiedziała ze wciąż go kocha liczylam na to ze w finałowym odcinku dodadza coś na ten temat jak np: Adam dowiaduje sie ze Cassie wciąż go kocha i sam wyznaje jej ze eliksir na niego nie podzialal, lub ze Adam powoli zacznie znów coś czuć do Cassie.... Tak to wyglądało w tej emocjonującym scenie gdzie Adam powiedzial, ze nigdy jej nie przestanie kochać a tu ona nie zapomniała uczucia a on tak.... To jest po prostu bezsensu... Naprawdę przecież powołując sie na serial, to ich uczucie to miało być coś bardzo potężnego, to miało być przeznaczenie coś zapisanego w gwiazdach, więc jak to jest mozliwe, ze oni tego nie wyjaśnili... Ja nie mówię ze odrazu mieli ich posylac do ołtarza, ale jedno małe wyjaśnienie że ta klątwa to była tylko zawiść Johna by nie zaszkodziło.... Co wiecej... Sprawa czaszki i Johna dzieci tez została powierzchownie potraktowana... Czy Adam będzie w stanie zneutralizowac czaszkę czy jej zła moc go pochłonie??? Co z rodzeństwem Cassie i Diany? Ten serial sie prosi o kontynuację.... Szczerze już dawno koniec żadnego serialu nie wzbudził we mnie tylu emocji (podobnie miałam tylko przy Roswell i Moonlight aczkolwiek w przypadku tuch dwóch po prostu lubiłam postacie i wątki dlatego nie chciałam końca a nie dlatego ze ostatni odcinek był tak bardzo powierzchowne zrobiony).... Nie wiem czemu ale ja nawet bym powiedziała ze jestem zła na producentów i stacje CW za podjęcie tej decyzji.... Nie rozumiem po co zostawiać furtkę nie wyjaśniając większości wątków (bo takie mam odczucie ze właśnie tak zrobili) kiedy wie sie ze najprawdopodobniej serial zostanie sciagniety z anteny... Uffff ale ja sie rozpisalam to aż do mnie nie podobne ale ja naprawdę nie mogę sie pogodzić z takim końcem...
No właśnie zrobili takie zakonczenie a oni nie kontynuują serialu! Tyle nie wyjasnionych i jeszcze nowych wątków. Co do Cassie i Adama również tak Ty jestem zawiedziona. Bardzo liczyłam na to, że Adam i reszta dowie się ze Cassie sie w nim nie odkochala a tu nic nie bylo o tym w ostatnim odcinku jak by juz o tym zapomnieli...Jeszcze kolejnego sezonu nie ma więc to koniec. Przerzucam sie na ksiazke Tajemny krag bo uwielbiam tą historie.
Słyszałam ze książka jest zupełnie inna niż ten serial ale ja nic nie wiem z własnego doświadczenia na ten temat ponieważ nie czytałam książki.... W sumie teraz gdy nie ma serialu chyba podobnie jak Ty przerzuce sie na książkę.... Szczerze mówiąc to jest dziwne ponieważ ja nie byłam niewiadoma jaka wilka fanka serialu.... Myśle ze to wszystko wynika z tego ubogiego finału...,
Możliwe bo finał zrobili niesamowity. Ja już od pierwszego odcinka pokochałam TSC tak mi się spodobał i jeszcze lubie tych aktorów.
to chyba znaczy, że był jakoś go tam wyciągnęła, ale jest opętany przez te demony. więc go zapieczętowała, jak amelia tę swoją przyjaciółkę, którą w jakimś momencie oddemonili