Powinni zrobić 2 sezon ponieważ serial ma dużą oglądalność . Mam nadzieje że się zlitują nad
widzami i fanami i jednak nakręcą :)
Pzd
wciąz w to wierze tylko ze kwestia taka ze np serialowa Feya czy Diana graja w innych serialach ( tyle sie orientuje ) a to chyba ciezko pogodzic hehe ale mówiąc o Secret Circle i wgl o rezyserze to nie fair z nami tymi ktorzy sie zzyli z bohaterami ( uwielbiam postac Faye super Phobe gra swoja role i oczywiscie Jake i Diana ) .Drugi sezon jest potrzebny bo 1 nie zakonczyl sie scenarzysci pokazli ze znow bd sie cos dziac . Nie czaje tego ze Pretty littel liars ma tyle sezonów albo Pamietnik wampirów owszem Kłamstewka ubostwiam ale przeciez jak ludzie maja sie do czegos przekonac jak nie maja czego ogladac , wciagna ludzi a potem nagle wszystko sie urywa to samo z Lying game ( tez super )albo Ravenswood a i zreszta nic nie wiadomo co z Star crossed ( nowosc 2014 a podobno nie robi kariery )
Btw czasem PLL mnie wkurza naciagaja to a ma byc 7 sezonów
Można by jakąś międzynarodową petycję w tej sprawie zrobić xD Zebrałoby sie z milion podpisów to moze i by wznowili xD
co z petycji, skoro oni zdjęli serial też z powodu braku kasy na efekty specjalne.
Zdjęli bo serial miał kiepska oglądalność nawet ja na standardy The CW. Dla nich liczy sie przede wszystkim oglądalność w dniu premiery w czasie primetime w USA. Pilot ogladalo 3.05 mln i od tego czasu oglądalnośc tylko leciała w dół do poziomu 1.30-1.15. Dla porownania pilot Supernatural w dniu premiery mial 5.69 miln widzow a po 8 sezonach jest nadal w stanie miejscami wyciagnac ponad 2 mln oglądający na odcinek. Co prawda Supernatural miewa odcinki poniżej 2 mln ale w przeciwieństwie do Secret Circle wyrobil sobie przez te lata dosyc spora baze fanow i miejsce w swiecie seriali. Supernatural to jeden z najbardziej rozpoznawalnych seriali CW wiec nie zdejmą go tak jak SC bo SC było świeżynką. Jesli taka świeżynka już na starcie ma problemy z przyciągnięciem ponad 2 milionowej widowni to niestety ale taka stacja jak CW z niej zrezygnuje. Dla nich liczy się przede wszystkim kasa a SC jej nie zarobi. Podobnie Vampire Diaries. Pilot ogladalo prawie 5 mln ludzi i dopiero w polowie 5 sezonu slupki zaczely spadac do poziomu ponizej 2 mln. Ale taki serial moze sobie na to pozwolić bo juz wyrobił swoja markę. SC tego nie zrobiło i poległo. Wielka szkoda, ale tak niestety działa amerykański serialowy biznes w telewizjach publicznych :( Nie bylo zadnego innego powodu dla ktorego ten serial poleciał. Każdy nowy by poleciał z takimi wynikami.
Powinien mieć kontynuację, ponieważ miał otwarte zakończenie zwiastujące ciąg dalszy i nową fabułę. Poza tym jest bardzo ciekawy. Co prawda muszę przyznać że z początku seria z trudem zdobyła moje oddanie, może akcja była zbyt rozmyta, ale od jakiejś połowy stałem się zdecydowanie zainteresowany i na pewno oglądałbym drugi sezon!