O L.J. Smith świat usłyszał na początku XXI wieku. Kiedy to napisała bestsellerowe "Pamiętniki Wampirów. O pisarce zaczęto mówić głośniej, gdy w 2009 roku powstał serial oparty o jej powieść. "Pamiętniki Wampirów" emitowane przez The CW Television Network odniosły ogromy sukces. Zdobyły wiele nagród.
O czym opowiada serial? o dwóch wampirach co mają chrapkę na dziewczynę o imieniu Elena w tej roli atrakcyjna Nina Dobrev.
Ale "Pamiętniki" nie są moim celem w tej recenzji. Drugim dziełem pisarki jest książka zatytułowana "The Secret Circle". O czym opowiada? O grupce czarodziejów. Pisarka napisała coś, co nie jest o wampirach? No proszę a ja myślałem, że wampiry niedługo będą nawet głównymi bohaterami bajek dla najmłodszych.A tu miłe zaskoczenie.
Gdy stacja The CW Television Network dowiedziała się o nowym dziele pisarki od razu postanowili stworzyć serial w oparciu o książkę. Jednakże serial nie przyniósł wielu pieniędzy, więc zastał zakończony po pierwszym sezonie. Szkoda, bo był dość ciekawy.
Cóż można napisać o grze aktorskiej? No jest bardzo dobra. Nie ulega wątpliwości, że obsada nie została wybrana po omacku. No, chyba że nie było dużo chętnych a reżyserzy mieli po prostu szczęście, że zgłosili się tak utalentowani młodzi ludzie.
O fabule... Można powiedzieć jedno, że "nowy stary pomysł". Mam na myśli to, że nastała era wampirów, więc wszyscy pisarze skupili się na tworzeniu dzieł o wampirach nie zastanawiając się czy może zamiast wampirów podstawić. No, nie wiem, choćby wilkołaki, by książka była, choć czym odrębna od innych. Więc pisarka zaryzykowała i stworzyła książkę opowiadającą o czarodziejach. Choć książka dostała bardzo mizerne recenzje to i tak autorka zarobiła wiele pieniędzy.
Efekty specjalne. No... Nie są złe. Mogło, by być lepiej, ale no cóż...