PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 172 tys. ocen
8,0 10 1 171688
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu

i wcale mnie nie porwał ten serial... dalej będzie lepiej? Właśnie skończyłem oglądać HIMYM, i
tam byłem zaczarowany od pierwszych minut....tu tego nie czuję.

ocenił(a) serial na 10
IOOI

Obawiam się, że jak już po pierwszym odcinku nie czujesz, że to twoje klimaty to może Ci się nie spodobać. Aczkolwiek nie można oceniać serialu po 1 odcinku, daj mu jeszcze szansę ;) Ja oglądam i TBBT i HIMYM i zdecydowanie preferuję TBBT. Kwestia gustu.

Zuzhet88

Ja też oglądam oba seriale i wole TBBT :). Ted zakochujący się w kolejnych "żonach" na zmianę z Robin jet odrobinę nużący.

ocenił(a) serial na 10
cztery4

Hihi dobrze powiedziane :)

cztery4

no to może nużyć, ale przecież ogólny humor w serialu jest mega. Marshall miażdży system.

IOOI

Marshall i Lily to słoneczka serialu HIMYM ale to Barney wymiata xD

ocenił(a) serial na 10
cztery4

Zgadzam się z Tobą - Barney rządzi :D Marshall ma swoje mocne momenty, a Lily to wg mnie najsłabsze ogniwo serialu.

ocenił(a) serial na 7
IOOI

po kilku odcinkach sie rozkręca i do 4 sezonu oglada sie przyjemnie, pozniej pojawia sie Amy i mozesz sobie juz odpuscic ogladanie, chyba ze lubisz telenowele

ocenił(a) serial na 10
heavyduty

Już w czwartym sezonie sie ona pojawia ;_;

ocenił(a) serial na 8
Bartonson12

Pojawia się na końcu trzeciego ;)

ocenił(a) serial na 10
pigmejskipuszek

Nie. W ostatnim odcinku trzeciego jest zaledwie wspomniana, gdy Howard i Raj umawiają Sheldona, a debiut aktorski zalicza dopiero w 1 odcinku 4 sezonu :)

ocenił(a) serial na 8
Bartonson12

Polecam ostatnią scenę ostatniego odcinka 3 sezonu, bo tam Amy jak byk stoi, i nawet mówi. Sheldon i Amy idą się napić wody, a Howard kończy sezon, mówiąc: "Good God, what have we done."

ocenił(a) serial na 5
IOOI

ocenił(a) serial na 10
IOOI

Jest jeszcze kwestia napisów/lektora. W oryginale serial jest świetny, z napisami zapewne gorszy, z lektorem prawie w ogóle nieśmieszny... Bohaterowie często używają gry słów, której nie sposób przetłumaczyć niestety. Liczy się też sposób, w jaki mówią pewne kwestie, tam każde użyte słowo ma swój cel. Nie wiem jak spisują się osoby tłumaczące napisy, ale lektor jest beznadziejny. Oglądałam trochę odcinków na Comedy Central i niestety zawiodłam się. Oryginał jest o wiele śmieszniejszy! Także jak tylko czujecie się na siłach to oglądajcie po angielsku ;)

ocenił(a) serial na 8
Zuzhet88

Ja oglądałam cały serial z napisami i muszę przyznać, że tłumaczący spisują się bardzo dobrze. Właśnie każda taka gra słów jest wytłumaczona...zdażyło mi się pooglądać parę odcinków z lektorem i miałam wrażenie, że oglądam całkiem inny serial. Sceny, na których wcześniej wyłam ze śmiechu były tak zniszczone, że szkoda gadać. Ponad to, zauważyłam, iż lektor bardzo często nie nadąża za wypowiadanymi kwestiami i ostatecznie nie wiadomo kto co powiedział i zanim człowiek do tego dojdzie żart już nie śmieszy, poniewnaż wiekszość humoru opiera się właśnie na wartkich, dynamicznych dialogach oraz ciętych ripostach. Tak więc jeśli oglądać TBBT to tylko z napisami...albo bez :)

ocenił(a) serial na 10
arturianka18

Dokładnie, wypad z lektorem! :) Mnie również serial oglądany z lektorem nie bardzo śmieszył.

ocenił(a) serial na 9
IOOI

Zdecydowanie polecam!!! Wytrwaj trochę, a na pewno się nie zawiedziesz. Jeżeli chodzi o HIMYM to ja odpadłem po pierwszym sezonie. Nie śmieszył mnie wcale tamten serial. A TBBT zacznie się rozkręcać:) tylko oglądaj z napisami bo lektor wszystko psuje:)
Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 7
IOOI

spoczko, ja miałam to samo. Byłam kompletnie zachwycona himym, i po skończeniu postanowiłam zacząć oglądać tbbt. Na początku mi sie nie podobało, nie wiedziałam czym ludzie sie zachwycają... ale z kolejnymi odcinkach serial bardziej mi sie podobał, wiec pewnie musisz sobie dać trochę czasu :)

IOOI

Kończę prawie 1 sezon, i wiem co jest chyba problemem, główne postacie...wg mnie są nie jakie i totalnie za bardzo lamerskie. Najgorsze jest Sheldon, tak lubiany przez widzów.. najlepsza postać to zdecydowanie Penny, bo jako jedyna jest w miarę normalna?

Oglądając to zaśmiałem się może z 2 razy...będę oglądał go dalej bo wierzę że z sezonu na sezon będzie tylko lepiej i pewnie oszlifuję się ten serialu w pewnym momencie, a poza gdy już cos zacząłem nie porzucę na samym starcie dosłownie. Jestem człowiekiem który daję szansę.

a tak btw, równolegle z tym serialem zaczęłam oglądać Community i tu kończę prawię 2 sezon, i praktycznie co odcinek wręcz parskam śmiechem, a wszystko przez to że postacie są wyraziste...dajmy takiego Pierce'a, gościu wręcz miażdży system.

ocenił(a) serial na 10
IOOI

O, jak dobrze się składa, bo ja też zaczęłam oglądać Community :) Możemy porównać nasze doświadczenia. Ja właśnie jestem w połowie 2-go sezonu. I moim zdaniem do TBBT się to nie umywa... Banda dorosłych ludzi w college'u wymyślających dziecinne akcje. To zdecydowanie nie dla mnie. Nawet śmiesznie jest, kiedy siedzą przy stole i po prostu sobie rozmawiają - te sceny ujdą. Ale odcinki w stylu zombiaków, symulatorów statków kosmicznych, fortów z pościeli są dla mnie nie do zaakceptowania.

Także drogi IOOI. Z tego co widzę mamy zupełnie inne gusta, jeżeli chodzi o seriale komediowe. Więc skoro ty nie czujesz TBBT, a uwielbiasz Community, a ja zupełnie odwrotnie, to obawiam się, że TBBT nie jest po prostu dla Ciebie tak samo, jak Community nie jest dla mnie :(

IOOI

Też jestem po pierwszym odcinku i też obejrzałam wcześniej całe HIMYM i do dziś jestem zachwycona. A pilot TBBT... dla mnie trochę wiało nudą. Rozkręci się?

ocenił(a) serial na 10
Dzasmin

Jeżeli choć trochę orientujesz się w temacie komiksów, gier planszowych i ogólnie w nerdowskim świecie, to serial na bank Ci się spodoba. A jak już od pierwszych odcinków nie będziesz czuła tego klimatu, to hm... nie jestem pewna czy to serial dla Ciebie. Tak czy siak, obejrzyj jeszcze co najmniej parę odcinków :)

Zuzhet88

Taki mam zamiar. Najwyżej porzucę serial po pierwszym sezonie :).