PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 172 tys. ocen
8,0 10 1 171688
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu

Zapowiada się naprawdę kiepski odcinek z Sheldonem, z którego będą robić idiotę.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Nie przesadzaj. Zostało ukazane jedynie 10 sekund. Aż tak źle nie będzie. Na pewno będzie lepiej niż w pierwszej połowie szóstego sezonu i całego piątego.

Bartonson12

Tak za każdym razem jak jest jakiś profesor lub geniusz. Sheldon zachowuje sie żenująco jak z zakładu dla obłąkanych.

ocenił(a) serial na 9
eowine

` jak jest jakiś profesor lub geniusz. Sheldon zachowuje sie żenująco`

I nie daje Ci to nic do myślenia?....Sheldon jest piekielnie inteligentny, ale nie nie potrafi znieść gdy ktoś jest mądrzejszy, lub robi coś lepiej od niego samego, nie ma takich uczuć jak empatia, chce być zawsze najlepszy, najmądrzejszy, nie akceptuje odmiennego zdania...jeśli okazuję się, że jednak ktoś wie więcej, jest lepszy.....reaguję wrogością, próbuje go poniżyć i zdyskredytować, i przeważnie robi z siebie wtedy idiotę.

Moim zdaniem dzieję się tak wskutek złości i agresji która wtedy w nim się uruchamia(czasem nawet nienawiści) co czasowo obniża jego poziom inteligencji.....jak u każdego z nas.

ocenił(a) serial na 10
peesem

Akurat nie trafiłeś bo prof. Protona Sheldon uwielbia.

ocenił(a) serial na 9
Bartonson12

Ale w następnym odcinku poprosi Leonarda o pomoc w jego eksperymencie i Sheldon go znienawidzi....on nie uznaję tego, ze ktoś może być inteligentniejszy i staję się wtedy zawistnym małym człowieczkiem.

peesem

Mi chodzi o sceny w których Sheldon jako nawiekszy geniusz zaczyna " lizac d**e " temu swojemu idolowi
i to jest zenujące i niesmaczne.

eowine

To ja już się wypowiem na temat odcinka:

(SPOILER)

O tyle, o ile nie bardzo podobał mi się poprzedni odcinek z dr Protonem, to dzisiejszy epizod był fantastyczny. Naprawdę się uśmiałam, szczególnie na scenie w aptece z Amy, oraz na scenie z mieczykami Raja i Howarda. No i końcówka odcinka też przyjemna, o dziwo, dla mnie to jeden z lepszych odcinków bardzo dobrej, siódmej serii.
Co do zastrzeżeń na temat zachowania Sheldona - on taki jest, taki był i taki będzie. Ma problem z inteligencją emocjonalną, więc gdy widzi kogoś, kto mu imponuje, zachowuje się jak roztargniona trzynastolatka (serio, nikt z Was nigdy nie miał takiej sytuacji w życiu?). Musimy pamiętać, że można mieć wybitny umysł, a jednocześnie nie radzić sobie z uczuciami, taka jest esencja tej postaci i nikt tego nie zmieni. Bardzo Sheldonowskie było sprowadzenie w tym odcinku Billa Nye (w ogóle wow, Bill Nye, pamiętam jak trafiłam na niego gdy sprawdzałam, czy faktycznie kiedyś emitowano dr Protona ;) ) i późniejsze zlekceważenie go :)
Podsumowując: bardzo fajny odcinek, miło się oglądało ;)

ocenił(a) serial na 8
Etusia

Przed odcinkiem mina Profesora Protona w aptece. Po odcinku - Sheldon wspominający ulubione sceny z programu :)
Świetny odcinek.

AD eowine (znowu?)
Sheldon jest geniuszem, ale też dużym dzieckiem. Często przypisywany mu jest zespół Aspergera. Nie ma tu chyba trudność w odczytaniu zachowań jako normalnych dla jego stanu.

edi_nie_oglada_filmow

Odpiernicz sie ode mnie.
A druga sprawa piszesz od rzeczy.

Etusia

Ok. Oglądnęłam.

No rzeczywiście całkiem miły odcinek. I nawet z Sheldonem nie było tak źle.

ocenił(a) serial na 8
eowine

Ok. Opinie przed wglądem. Norma.

edi_nie_oglada_filmow

Takiego trola jak ty tylko ignorowac.

ocenił(a) serial na 8
eowine

trolling is a art
Nie wiesz czym jest trolling, ale co się będę produkować - masz rację eot.