PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12309
5,7 3 krytyków
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Może się ktoś z tym nie zgadzać ale aktorka Summer Glau w roli
terminatora wyszła lepiej niż Schwarzenegger w 3 części kinowego
Terminatora. Nie mówię tu o części 1 i 2 bo Arnold w tych filmach jest
nie do przebicia.

ocenił(a) serial na 8
lomundra

To nie wina twórców. jeśli 3 sezonu nie będzie(choć poczęci za nudne odcinki też w małym stopniu)...wina małej dozy marketingu, wina przeniesienia serialu na piątek itd. itp.
Tak Jessi zginie, Ellison nie wiem...ale końcówka będzie wstrząsająca i smutna...to wiem...

peesem

Nie ma się co dziwić, to dramat sf ( ciekawy gatunek). Wiesz, bo na miejscu Ellisona zaczęłabym dokładnie i głęboko analizować swoją sytuację już po tym jak Cromartie uratował go przed jego sobowtórem-machniakiem. Wnoisek jest prosty: Jeśli ten zły uratował mi tyłek znaczy się, że solidnie szkodzę tym dobrym. Na jego miejscu trzymałabym się od Sary i jej bandy z daleka.

ocenił(a) serial na 8
lomundra

Heh, myślę, że powoli dochodzi do tego wniosku, wykopał Cromartiego po to, aby wiedzieć jak z nimi walczyć itd. ale też dziwne, że Sara mu nie powiedziała o Judgment Day i o wojnę kiedy go zakopywali, ciekawe co zrobi Ellison jak dowie się, że ruda jest terminatorem, ciekawe co zrobi z Sarą, bo się spotkają, widać też na trailerze jak John chce zabić Ellisona....bardzo dużo pytań i tylko parę odcinków na odpowiedzi...czekam z niecierpliwością:-)

ocenił(a) serial na 10
peesem

Tylko, że tak: Skynet wysłał Terminatora, aby zlikwidować Ellisona, czyli oznaczałoby to że Ellison, może albo zaszkodził Skynetowi. Z drugiej strony Cromartie, niejako przedstawiciel Skynetu oszczędził Ellisona podczas masakry FBI, a dodatkowo potem ochronił go pośrednio przed Skynetem. Być może Cromartie realizuje jakiś inny program?

W każdym razie coś tutaj jest zamieszane :) - zaś nad tymi wszystkimi wątkami wisi groźba zakończenia całego serialu.

ocenił(a) serial na 8
rapecqx_E3QX

Groźba i to poważna groźba, ale serial leci praktycznie w każdym państwie w Europy i Azji, nawet w niektórych afrykańskich...i dvd bardzo dobrze się sprzedało więc na pewno WB będzie lobbował aby serial nadal gościł na Foxie, a jeśli nie to sprzedadzą go innej telewizji....

ocenił(a) serial na 10
peesem

Miejmy nadzieje, że będzie sezon trzeci. Gdyby scenarzyści mieli tylko możliwość przeczytania tego co tutaj piszemy, to myślę że spokojnie dałoby się i czwarty sezon nakręcić.

ocenił(a) serial na 8
rapecqx_E3QX

Dzięki fanom mamy pełny trzeci sezon, wtedy zasypano WB i FOXa mailami i petycjami, Friedman przyznał się, że często czyta TTSC Wiki(forum), apropo petycja ma już ponad 2000 tysiaki podpisów, sukcesywnie też fani wysyłają maile do Fox i Warner Bros...zobaczymy co będzie:-)

ocenił(a) serial na 9
peesem

Jak ktoś zna linka, na jakąś taką petycję, to niech go poda tutaj, ja się pod nią podpisze rękami, nogami, uszami, ustami, i każdą cząstką atomową!!!

ocenił(a) serial na 8
Mr_Tabaca

http://www.petitiononline.com/scc2009/

Jeśli masz zmienne IP to możesz podpisywać do woli:-)

ocenił(a) serial na 9
peesem

Wielie dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 9
peesem

Niewiem, czy mam zmienne IP, ale podpisałem się chyba 7 razy, i GIT, nakłoniłem nawet koleżankę z klasy i dałem se ten link na popis na GG!

Mr_Tabaca

Dobrze, dobrze! Gdzieś na terminatorwiki pisali kiedyś, że petycja o drugi sezon w przeciągu 2 tygodni zdobyła 20 000 podpisów. Jak na tyle fanów, 2000 podpisów to chyba niewiele tak mi się zdaje :|

ocenił(a) serial na 9
Bartek2

Epc To - święta są, jak 3 sezonu nie nakręcą to im tam z kałachami wjadą ;P

Mr_Tabaca

Ta jest! Mają kręcić! Ja tak chcę.
Na pewno Ellison nic nie wie o tym całym końcu świata? Mi sie wydaje, że wie, bo przecież po co by to wszystko robił? Wie o termintorach, wie o całej reszcie, tak myślę.

ocenił(a) serial na 10
lomundra

A o której będzie emitowany ten nowy odcinek?

ocenił(a) serial na 9
rapecqx_E3QX

Jaki odcinek?

rapecqx_E3QX

2x18 będzie emitowany w nocy o 2:00 naszego czasu (20:00 w Stanach), a dla nas do oglądnięcia za jakąś godzinę po emisji już będzie.

ocenił(a) serial na 9
Bartek2

Wie ktoś z kąd można pobrać za free różne odcinki?

Mr_Tabaca

Można z Polish Elite Board (peb.pl) na przykład.

Bartek2

Tak Ellison uczy Henrego słowa bożego a efektem tego może być
Terminator, który podczas wykonywania wyroku zacytuje Biblię w stylu "oko
za oko, ząb za ząb". &;D Albo coś w stylu "a teraz odpokutujesz za swoje
grzechy synu" i pach. &;) Już to widzę, najpierw terminator palnie jakieś
kazanie a za chwilę wykończy delikwenta. Niech Skynet nie robi jaj. &;)
A ta teoria z dwoma skynetami no jest dosyć wyrafinowana, wydaje się
całkiem prawdopodobna. Tylko czy reżyserom się wyda?

ocenił(a) serial na 10
Siarsyn

Ja wracam do tematu głównego. Arnold był jedyny w swoim rodzaju, ale Summer też taka właśnie jest. Cameron po prostu rozkochała w sobie rzesze terminatormaniaków i BASTA!!!
Kto będzie na nią zrzędził, ten będzie miał ze mną do czynienia heh :-))
albo niech lepiej sobie zobaczy ten kawałek
http://www.youtube.com/watch?v=L95Ec6snxVI&feature=email

i zada sobie pytanie: któż lepiej mógłby wcielić się w tę rolę, niż słodka Summer Glau??? Dla mnie Cameron jest nie do przebicia. Ciągle jest mi jej w serialu ZA MAŁO! Pragnę więcej i więcej.. (to już chyba jakaś obsesja :)
Chyba się zamknę w sobie, jak 3 sezonu nie będzie. I pojadę do USA zrobić extermination na osobach odpowiedzialnych :)

ocenił(a) serial na 10
maciejz5

Nieźle jakiś gość ten filmik zmontował i zsynchronizował z odpowiednią muzą, NIE? Fajny klimat!

ocenił(a) serial na 8
maciejz5

Filmik fajny...ale radzę Ci powoli rezerwować te bilety do USA gdyż 3 sezonu nie będzie na 85 procent....

ocenił(a) serial na 10
peesem

Eeee...85 procent, to jeszcze nic straconego 15 procent szansy że będzie 3 sezon hehe :-)

Ale bez kitu, chciałbym 3 serie.

Kto będzie na nią zrzędził, ten będzie miał ze mną do czynienia heh :-))

Jestem z tobą maciej....

Ja też, jak ktoś siądzie na Summer to mu pojade

i nie będzie zmiłuj heheh......

ocenił(a) serial na 9
Artur1__

Heh... jak nie będzie 3 sezonu, to WSZYSCY się zbierzemy, pojedziemy do Stanów, i im ten cały Skynet z dupy zrobimy!

ocenił(a) serial na 10
Mr_Tabaca

Dobre heh :)) palnikami i obcęgami popracujemy nad tymi patafianami!

ocenił(a) serial na 3
maciejz5

Peesem, Ty w ogóle śpisz?
Połowa postów na tym śmiesznym forum jest Twoja.

ocenił(a) serial na 10
era

Patrzcie patrzcie kto się pojawił, znowu tu weszłeś żeby komuś nawbijać i pisać że serial jest do bani czy coś tam.

Era bujaj się stąd...

ocenił(a) serial na 8
Artur1__

Prawdziwy fan Kronik wzorem Cameron nigdy nie śpi...

PS A tak poważnie to co poradzę, że mam pracę związaną z komputerami 16 h na dobę...

ocenił(a) serial na 8
Siarsyn

"Heh... jak nie będzie 3 sezonu, to WSZYSCY się zbierzemy, pojedziemy do Stanów, i im ten cały Skynet z dupy zrobimy!"

DOBRE JESTEM ZA:-)

nexus0

Stosujcie się do instrukcji w temacie "Petycje" to być może nie będziemy musieli robić na nich tak wyrafinowanych napadów ;)

ocenił(a) serial na 9
Bartek2

Co z Summer? Ta rola w Dollhouse to pewnik? Czy ktoś słyszał o jakiś innych propozycjach? Przerzucicie się na Dollhouse jeżeli zacznie tam występować?

velve

Nic nie ma jeszcze pewnego. Te informacje o Summer w Dollhouse to na razie tylko plotki. Jednak gdyby wystąpiła w tym serialu to bym zaczął go oglądać ale tylko ze względu na nią. No chyba, że się tym razem postarają i stworzą ciekawsze odcinki bo 1 serii bodajże 4 i 5 po prostu mnie nudziły i przestałem oglądać.

Bartek2

gdyby Summer pojawiła się w Dollhouse to tez z pewnością oglądałbym ten serial, ale tylko ze względu na nią. ogólnie szkoda, że ona tak mało gra, jest naprawdę zdolna, no i sliczna

ocenił(a) serial na 9
Lord_Sith

Mam to samo. Z nią oglądałbym nawet Modę na sukces. Dotychczas nie miała szczęścia poza Firefly. Mamut, gdzie grała jedną z głównych ról, był tak denny, że głowa mała. Może teraz dostanie jakąś porządna rolę.

velve

Serenity to był chyba najlepszy film, w jakim grała.

ocenił(a) serial na 10
velve

Wogóle to ona nie ma jakoś szczęścia do tych seriali... :P "Firefly" ściągnęli po pierwszym sezonie, "Jednostkę" też, a Summer już zaczęła się w niej rozkręcać, teraz Kroniki... :P Jakieś fatum, czy co? :/ Pójdzie do "Dollhouse" i pewnie też je zaraz zdejmą :P

ocenił(a) serial na 8
Hostile

Niestety to prawda "Firefly" zdjęli bardzo szybko a i Kronik nie potraktowali łaskawie dobrze, że chociaż dwa sezony były i można było oglądać Summer, ale zostaje niesmak z powodu decyzji o anulowaniu III sezonu. Mam nadzieję, że załapie jakaś role w fajnym serialu który dłużej zagości na antenie :)

nexus0

miejmy nadzieję, że tak będzie, bo faktycznie ma strasznego pecha do seriali. chociaż, gdybym miał wybierac, to wolałbym ją zobaczyc w jakimś naprawde dobrym filmie, bo dotąd do filmowych ról tez specjalnie szczęścia nie ma.

ocenił(a) serial na 10
Lord_Sith

Było by wspaniale zobaczyć ją wreszcie na dużym ekranie Bo jak dotąd
tylko Serenity gościł w kinach

użytkownik usunięty
nexus0

Może sie załapie do Stargate Destiny albo Caprica . Oba seriale mają duża publikę i nie konczą ich po 2 sezonach . w koncu jest fajna , więc jej popularnośc powinno się pokazać .

Miemy nadzieję. powinniśmy ją wkrótce w czymś zobaczyc, zważywszy, że obecnie nigdzie nie gra

ocenił(a) serial na 9

Są jakieś przesłanki do tego, że będzie grała w tych serialach, czy tylko tak fantazjujesz?