tyle się już naczytałam na innych forach o tym jak to Tvn style tnie seriale...z tym arcydziełem było tak samo!!!
zarówno Jane Eyre jak i Tess ogladałam jedynie za pośrednistwem tej stacji,oba seriale mnie zachwyciły, ale...
postanowiłam "ściągnąć" Tess by mieć ten cudowny serial zawsze pod ręką.
Jestem po obejrzeniu 1 odc.
Stacja wycięła ok 8 min filmu!!!to niedopuszczalne!!!oto sceny ,które wycięto:
-matka myje Tess włosy przed wyjazdem do Aleca,
-rodzina odprowadza Tess do powozu Aleca,wszyscy stoja na wzgórzu zastanawiając sie czy to dobry człowiek i czy dobrze zrobili
-wracając z pracownikami z zabawy, Tess napadnięta przez jedną z nich, odpowiada ze gdyby wiedziala co z nich za ludzie niegdy by sie z nimi nie zadawala , na wszyscy sie na nia rzucaja(ogladajac na tvn style zastanawialm sie czemu skorzystala z propozycji "podwozki"Aleca skoro tylko 1 dziewczyna ją napadła)
-po gwałcie, Tess wraca nad ranem w podartej sukni,pracownice smieja się, że ma mech na plecach.Tess idzie do pokoju starszej pani tam próbuje wykonywac swą prace czyli gwizdać ale szloch ją dławi-wybiega z płaczem na dwór
-popowrocie do domu do Tess przychodza dwie kolezanki,siedząc przy stole próżna matka chwali nową suknię,konia,zabawki daje do zrozumienia, ze ich rodzina to teraz wyzsza klasa społeczna a "wielki pan" penwie ozeni sie z Tess
Hej, mnie też drażni, że nasze stacje telewizyjne "przerabiają" nadawane w nich filmy, bo oprócz wycinania części filmu dochodzi jeszcze momentami mocno mijające się z rzeczywistością tłumaczenie. Całe szczęście, że u nas filmy nie są dubingowane, bo dzięki temu udaje mi się usłyszeć co tak naprawdę zostało powiedziane, zanim lektor zgłuszy to i przeczyta bzdurę :(
A tak wracając do tematu Tess, to chciałam zapytać, czy mogłabyś się "podzielić" swoją kopią?
co do tłumaczenia to też zawsze staram się wsłuchiwać w oryginalne dialogi ,a nie lektora;)
aa pewnie, mogę się podzielić:Pchodzi ci o to skąd pobrałam odcinek?
oto stronka: http://www.mininova.org/tor/1809322
Muszę się przyznać, że też z linku skorzystałam:)
W końcu trzeba takie filmy w domu mieć.
Jednak ciekawi mnie czy są tam też pozostałe odcinki..
Niby szukałam jednak może jestem nieudolna w tych sprawach, bo nie znalazłam:)
otóż to-takie filmy trzeba mieć:) (zarówno Tess jak i Jane Eyre)
oto linki do pozostałych części:
http://www.mininova.org/tor/1832961
http://www.mininova.org/tor/1857807
http://www.mininova.org/tor/1880447
cześć może ktoś mi podpowie. Mam już 1 część z linku powyżej i włącza mi się tylko jakiś zwiastun trwający ok. 1 minuty. Reszta plików ok. 40 niedziała. O co chodzi? może trzeba jakieś kodeki. A może inny link.
To samo z odcinkiem 2.
Odcinek 3 i 4 działają bez zastrzeżeń (pliki .avi).
dzięki za wszelkie wskazówki
hmm ja dotychczas ściagnełam tylko 1 odc., ale póki nie ściągnął się w 100% mozna było na podglądzie zobaczyć właśnie tylko taki minutowy zwiastun.Bałam się , że coś jest nie tak, ale zaczekałam do końca i wszystko było ok
hmm ja ściągnęłam z tego linka poprzez program BitComet...nie znam sie na komputerach, więc nie wiem jak moge pomóc..
jeśli chodzi o jakość jest bardzo dobra poza scenami gwałtu.
Co do jakości to rzeczywiście bardzo dobra:)
Jednak co do wcześniejszego problemu to też nie bardzo mogę pomóc, bo informatyk ze mnie marny, a do tej pory i tak ściągnął mi się tylko 4 odcinek, więc nawet nie wiem czy w mnie będzie tak samo czy nie..
Właśnie ściągnął mi się 1 odcinek i wiem już o co Ci chodzi.
Żeby uzyskać pełny film musisz kliknąć prawym klawiszem na jeden z tych plików co za ikonkę mają trzy złączone książki i wybrać opcję "rozpakuj tutaj". Po tym powinien Ci "wyskoczyć" plik z filmem;)
Ps.Tak mi się przynajmniej zdaje, że "rozpakuj tutaj", bo ja mam angielskie oprogramowanie, więc u mnie pisze "extract here".
Wystarczy rozpakować i tyle, nie trzeba żadnych kodeków. Poza tym do odcinka jest dołączony sample (nie zwiastun), pokazuje on jakość filmu.
Dzięki za info, w sumie to raczej myślałam o kopii na płytach, bo sama nie bardzo umiem korzystać z netu(ściągać filmy) i dlatego wolałabym jeżeli to możliwe wymienić się płytami. Oczywiście pokryłabym wszelkie związane z tym koszty. Ale jeszcze wcześniej podpytam moich kolegów, może któryś się zlituje i mi zgra :)