Wszystkich zainteresowanych chcę poinformwać, że firma Epelpol zakupiła licencję i jeszcze w tym roku serial ukaże się na rynku.
Pozdrawiam
To świetna wiadomość.
Mam jednak pytanie, które myślę nurtuje też innych: czy będzie to "pociachana" wersja TVN Style, czy oryginalny produkt BBC? Nie będę ukrywać, że "pociachane" DVD sobie daruję.
Podpisuje się pod tym. Ostatnio obejrzalam jeszcze raz 1 odcinek tego świetnego serialu z TVN Style i potem znalazlam wersje oryginalną na youtubie i niestety doliczyłam się z ok. 6 brakujących scen (ważnych! np. scena powrotu w zniszczonej sukience do posiadlości), bądź były poucinane. Wersja TVN-owska ma po ok. 51min, oryginalna prawie chyba 1h.
Pozdrawiam fanki (i fanów;)
a ja już mam od ponad roku na dvd,kupiłam w Londynie,tylko oczywiście bez polskich napisów:) cudowny serial,oglądam go i oglądam ;D jak tylko wejdzie na rynek to lecimy do sklepu:)
Niestety, moja znajomość angielskiego nie jest na tyle dobra, żebym mogła oglądać ze zrozumieniem wersję oryginalną filmu ,dlatego chętnie kupię polskie wydanie - serial jest naprawdę tego wart (mam nadzieję, że będzie to pełna wersja)
Cieszę się, że Tess D'Urbervilles ukaże się na naszym rynku, gdyż wiele bardzo dobrych produkcji ( np.Arystokraci, Jane Eyre 2006, Little Dorrit 2008,Cranford 2007 ,Emma 2009) albo nie będzie wydana w ogóle, albo za wiele,wiele lat.
Dziwi mnie jedno, dlaczego dystrybutorzy nie wchodzą na takie fora jak to i nie interesują się naszymi opiniami .
Może, gdyby to robili zmieniliby ofertę na taką ,ktora zainteresowałaby szersze grono odbiorców.