PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=473158}

Tess D'Urbervilles

Tess of the D'Urbervilles
2008
7,6 3,4 tys. ocen
7,6 10 1 3439
8,0 2 krytyków
Tess D'Urbervilles
powrót do forum serialu Tess D'Urbervilles

Witam, czy ktoś z Was wie może kto śpiewa piosenkę"the snow it melts the soonest when the winds begin to sing"?strasznie mi się podoba i chciałabym mieć ją na płycie(ewentualnie na mp3)Pozdrawiam!

smerelerk

Tę piosenkę śpiewa Anne Briggs(:
Mnie też bardzo się spodobała, chociaż najlepsza jest wersja z serialu:)

smerelerk

Zgadzam się, że piosenka śliczna, jednak jak moja przedmówczyni napisała - najlepsza jej wersja jest w serialu. A tak poza tym to tylko poprawię, że tytuł to "The Snow It Melts The Soonest", bez tego "when the winds begin to sing" :)

Kedda

Hm. Ale tak w sumie się teraz zastanawiam i... kiedy ona była w serialu? :)
Bo wiem, że na pewno ją w nim słyszałam, ale nie wiem w którym momencie..

Kedda

No faktycznie trochę ten tytuł wydłużyłam :)Ale wydaje mi się, że również Cara Dillon ją śpiewa widziałam na youtube, tylko mi przycinało strasznie i nie jestem pewna jak jej to wychodzi. ALe obawiam się, że wersja z filmu jest the best!!!A śpiewają ją w odcinku trzecim jak Tess pracuje na nowo z mleczarkami ale na tej paskudnej farmie, którą zarządza Groby.Generalnie motyw muzyczny z tej piosenki przeplata niektóre sceny.

smerelerk

I na końcu, w trakcie 'retrospekcji' życia, jak Tess idzie na swoją egzekucję :(

Lady_Stafford

A faktycznie, już sobie przypominam:)
Jednak nienawidzę tej ostatniej sceny..

Kedda

Ja również :( Normalnie nie płaczę na filmach, ale tym razem było inaczej... Mimo to myślę,że właśnie dzięki temu ten serial (i książka również) był taki wyjątkowy. Miał inne zakończenie niż zwykle co uważam za plus:)