Testamenty

The Testaments
2026 -
7,6 1,2 tys. ocen
7,6 10 1 1211
7,0 3 krytyków
Testamenty
powrót do forum serialu Testamenty

Cześć! Jeśli Agnes to Hanah, córka June to dlaczego ona jej nie pamięta? Córka June w momencie zmiany rządu miala ile lat? Chodziła do szkoły więc conajmnniej 5-6, June w 1 odc 1 sezonu mowi, ze jej córka miałaby 8 lat dzisiaj to ile one były przygotowane w tym ośrodku na funkcje podrecznej? 2-3 lata siedziały i się uczyły? Jestem na 2 sezonie Podrecznej więc nie wiem, czy ten temat potem jest wyjaśniony, ale no z dotychczas pokazanych retrospekcji ta dziewczynka byla całkiem spora.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Arlett_a

haiii, ze śledzeniem lat jest tam trochę ciężko, bo rzadko mówi się o tym, ile czasu mija i prędzej się doliczymy, obserwując rosnące dzieci :') ale tak, Podręczne były zamykane i uczone przez dość długi czas; nie jestem pewna, jak długo, ale sama June na początku sezonu była u Waterfordów od pewnego czasu, skoro opisywała więcej odbytych ceremonii. Hannah/Agnes po próbie ucieczki przez las szybko została oddana nowej rodzinie i tam zaczęto pracować nad tym, aby zapomniała o dawnym życiu, więc SPOILER spotka june w serialu bodajże dwa razy i to będą bardzo traumatyczne dla nich momenty KONIEC

Arlett_a

June była wcześniej podręczną w innym domu. Waterfordowie nie byli jej pierwszą posadą. Nie jest powiedziane konkretnie ile tam była, ale pewnie dość długo, zanim z niej zrezygnowano, bo nie zaszła w ciążę. Plus na koniec jest mowa o tym, że June jest już sama w Gilead 7 lat. Myślę, że po prostu zatrudniono starszą dziewczynkę do grania Hanny, a powinna była być mniejsza. Plus Hanna miała przebłyski swojej prawdziwej rodziny, to nie jest tak, że całkiem ich zapomniała.