Rewelacyjne pierwsze odcinki! Potem niestety straciłem coś z klimatu, bo walki gangów nie były takie znowu ciekawe, a końcówka zupełnie do mnie nie przemówiła... Może za drugim razem będzie lepiej :)
Na razie 8/10 - dzieło baaardzo wartościowe i niezwykłe, ale ciężkie w odbiorze...
Zgadzam się końcówka trochę traci na klimacie, ale mimo to anime bardzo dobre. Jednak moim skromnym zdaniem lepsze jest Ergo Proxy, utrzymane w podobnym klimacie, bardzo polecam.
8/10
Mnie koncowka niezle dolowala :/ 9/10, po prostu brak lepszych propozycji o podobnym klimacie ;]
Jak dla mnie końcówka jak i początek to znakomite odcinki natomiast w środku klimat to siada to wzlatuje pod wyżyny także wrażanie są strasznie ambiwalentne..
Opening i ending - mistrzostwo
Bez jaj ergo przy tym wymieka, ergo jest bardziej pod publiczke, ale tez swietne.
Ergo pod publikę? Oglądałeś Ergo tak dokładnie, by pojąc wszystkie nagromadzone w nim wątki. W Ergo nawet wymowa imion ma znaczenie - ta sama osoba o podobnie brzmiącym imieniu już w pewnym momencie nie jest tą samą. Nie mów, że Ergo jest pod publikę bo było by dobrze gdyby choć 1% tej publiki naprawdę zrozumiało całość zagadnień przedstawianych w Ergo.
Co do filmu - rzuciłem go po kilku odcinkach. Nie dlatego, że był niezrozumiały ale dla tego, że miał jednostajny nastrój. Z perspektywy czasu pamięta się odczucia związane z filmem - moje były dokładnie takie same w każdym odcinku - mentalna nuda.