Co to jest za muzyka albo kompozytor, kiedy Clark cytuje fragment czegoś tam (nom właśnie z czego jest ten cytat?), na łożu śmierci Lexy? W tle pojawia się kobiecy głos... ta kompozycja jest tak przejmująca, że aż ciary przechodzą...
Przykro mi, ale jestem zmuszony zablokować Ci tę wypowiedź, bo zdradza ona elementy fabuły, a nie oznaczyłaś spoilera.
Skoro nie wiesz czym jest to, co mówiła Clark, to widać bardzo uważnie oglądasz serial. To jest modlitwa, którą znali wszyscy na Arce. Wyrażała ona nadzieję na powrót na powierzchnię planety.
Hahaha, omnibus się znalazł... może ty kilkakrotnie oglądasz jeden odcinek - nie ja. Dla mnie ten serial jest formą rozrywki i nie muszę niczego znać na pamięć a już na pewno nie wpajam sobie do łba wypowiedzi/cytatu każdej postaci... Po prostu mi to gdzieś umknęło i tyle.
Dlatego też przeoczyłaś "szczegół", który jest powtarzany wielokrotnie na przestrzeni całego serialu. Poza tym jeżeli Ty potrzebujesz obejrzeć coś kilka razy, by zapamiętać co właśnie obejrzałaś i co tam się działo, to cóż, spostrzegawczością nie grzeszysz ; )
Kompozytor muzyki to Tree Adams a tu link
https://soundcloud.com/tree-adams/sets/the-100-s3-score-map