Właśnie zaczęłam to oglądać i jakoś doszłam do 8 odcinka 1 sezonu, póki co jest marnie i razi mnie drewniane aktorstwo niektórych... Czy historia z czasem staje się ciekawsza czy cały czas utrzymuje ten sam poziom?
drugi sezon jest stanowczo lepszy od pierwszego, praktycznie 0 żałosnego teen drama w stylu CW a fabuła całkiem spoko
Pierwszy sezon rzeczywiście męczący, ale za to drugi wymiata. Nowe postacie, które są według mnie o wiele ciekawsze od głównych bohaterów, Clarke i reszta paczki jakoś mniej wkurza swoim zachowaniem. Warto oglądać dalej, nie zawiedziesz się.
Drugi sezon to jak dla mnie bomba, szczególnie te ostatnie odcinki które trzymają kosmiczny poziom. Pierwszy sezon wydaje mi się ze z zamysłu miał być takim wprowadzeniem do tego co będzie działo się w następnych sezonach oraz miał nas trochę wprowadzić w realia fabuły aby wszystko było jasne i przejrzyste, tak więc nie dziwne ze momentami trochę przynudzał.
Drugi sezon to jak niebo a ziemia w porównaniu z pierwszy. Naprawdę fabuła rozwija się świetnie i co najważniejsze wciąga, postacie są w miarę dobrze prowadzone i kreowane, nowe lokacje naprawdę bardzo przyjemne dla oka, niestety cały czas kuleją dialogi ale widać lekki progres.
Nie pożałujesz 2 sezonu - rewelacja ! Pierwszy sezon rzeczywiście można uznać jako wprowadzenie w świat wydarzeń i zarysowanie fabuły oraz zaprezentowanie cech osobowych bohaterów choć moim zdaniem już 1 sezon całkiem nieźle wkręca.