PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=128760}

The Batman

2004 - 2008
6,7 708  ocen
6,7 10 1 708
6,0 4 krytyków
The Batman
powrót do forum serialu The Batman

Jako, że jestem fanem Batmana to serial mi się nawet spodobał. Nowa kreska i kolor od razy przypadły mi do gustu. Nie podobał mi się jedynie całkowicie nowy facelifting postaci. Joker wygląda okropnie. Muzyka z openingu świetna. Choć to nie to samo co Batman:TAS z 1992-1995 to da się obejrzeć. Widać, że za serial odpowidzialni byli koreańczycy (duża ilość scen walk:) i zmyślnych elektronicznych gadżetów:)

Skeletor

Jeśli chodzi o facelifting postaci, to jest jednakowoż jedna, która wygląda nawet lepiej, niż w oryginale, mianowicie Killer Croc. Zresztą nie tylko wygląda - jest też od oryginalnego Croca większy, silniejszy, a przy tym bardziej inteligentny. Ron Perlman ładnie się wpasowuje w jego rolę.

Tyle, że to jedyne, co mi się w tym serialu o Batmanie autentycznie podoba. Reszta albo nie zachwyca, albo wręcz odrzuca (o Jokerze sam wspomniałeś, tragicznie wygląda też Bane, dziwacznego designu dorobili się również Mr. Freeze oraz Riddler). Jeśli chodzi o samego Batmana, to nawet fajnie wyglądają te jego poły peleryny leżące na podłodze, gdy stoi w miejscu, gorzej jest natomiast z kapturem (dziwnie "wcięcia" na policzkach) i uszami (za krótkie), no i może jeszcze z obuwiem - te zaokrąglenia na czubkach wyglądają tak sobie. Poza tym, animowany Batman bez Kevina Conroya przy mikrofonie to już naprawdę nie to...

Der_SpeeDer

Jokera mogę przeboleć bo to nie jest postać którą lubie ,obejrzałem raz jeszcze serial i oto lista zarzutów :
Joker z bananami na głowie ,będący jednocześnie mistrzem capoeiry - tak,wiem że joker umiał się bić w komiksach ale to było coś w stylu chwytów z samoobrony ,nie żadne akrobatyczne wygibasy
Wygląd Bane'a : wyglądał jak cegła
Riddler : tutaj dali pokaz ,był hipstersko wystylizowany czyli był oryginalny nim stało sie to modne
Batman i jego umiejętności oraz możlowości : przesadzili z siłą mięśni ,jakim cudem on podniósł Killer Croca i nim rzucił ?
Dlaczego Wayne Enterprises ma ninja ochrone ?
Plusy :
Wygląd Bruce'a jest świetny ,podobnie jak i design kostiumu
l

Skeletor

Ten serial wypada tak źle dlatego że nie wykorzystano potencjału postaci no weźmy na ten przykład Trującego Bluszcza pojawia się jako główny przeciwnik batmana w dwóch odcinkach (tego z sprzed przemiany nie liczę) potem pojawia się jeszcze w trzech odcinkach i tylko na chwilę dosłownie na chwilę podobnie z Harley Quinn i kilkoma innymi postaciami