PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563526}
5,5 1,3 tys. ocen
5,5 10 1 1323
The Cape
powrót do forum serialu The Cape

... a gra aktoska to mały dramat.

kkruk1989

wnioskujesz po 2'óch odc obejrzanych po angielsku bez napisów...

DRSRng

dwa odcinki to 90, czyli tyle ile niejeden film. Skoro film możesz ocenić po 90 minutach to czemu nie serial?

kkruk1989 - jak mogłeś oglądać po angielsku bez napisów? jak ci nie wstyd? nie rozumiesz nie oceniaj :P

SpoconyWariat

Bo serial to nie film w serialach przeważnie fabuła wolniej się rozkręca.
Przykład Spartacus pierwsze 3-4 odc. były takie sobie a potem wiadomo co było dlatego najlepiej oceniać serial w połowie sezonu.

Nowmat

zgadzam się że z opinią trzeba poczekać, ale pierwszy odcinek podobał mi się. zobaczymy co będzie dalej :)

kkruk1989

nie ma co narazie oceniać, poczekajmy jeszcze do 4tego odcinka ;)
ale widać że iza sie wybiła :D

kkruk1989

Gra aktorska nie jest taka zła, jak dla mnie do zaakceptowania, na minus reżyseria i montaż, bo serial ma mało spójności i płynności, wszystko jest strasznie szarpane i szybki, na plus, że na razie starają się utrzymywać dynamiczną akcję przez większość czasu, na razie będę oglądał, bo lekko i szybko się ogląda, a na razie w tej tematyce nic innego ciekawego nie ma.

John_Travolta

@John: nie podoba ci sie "no ordinary family"??

A ten cape: e zobaczymy jeszcze...

Aintha

No Ordinary Family jest świetne ! Johnie, polecam !

Aintha

Jakoś nie nawinęło mi się, jak będę miał trochę więcej czasu to może rzucę okiem.

John_Travolta

Smallville rządzi w tej tematyce...dla mnie.;) I nawet ono jest lepsze od tego...chyba.;)

serial ogląda się bardzo przyjemnie, zobaczymy jak będzie z oglądalnością przy trzecim odcinku bo jak widownia spadnie do 5 mln to zdejmą go z anteny po pierwszym sezonie, a jak na razie mało jest seriali o superbohaterach w pelerynie :D aktorsko wcale nie jest źle, główny bohater i reszta trupy w żaden poważny sposób nie irytują, więcej obiekcji mam podczas oglądania Plebani ;)

dYDelf

Ja się dopiero zabiorę za ten serial. Wygląda dziwnie, ale...kto wie, kto wie. Może nie będzie najgorzej.;) A później...może zrobi się jeszcze fajniej i...;)
Ale fakt, seriali o prawdziwych superbohaterach w pełnym rynsztunku jest niewiele.;) Oby tylko dało się oglądać to The Cape.;)

kkruk1989

Ja sobie ten serial wyobrażałem trochę inaczej. Za mało dramatyzmu, niektóre ujęcia są bez sensu (przykładowo jak wpada do Kaina i urywa głowę manekinowi, czy jak dostaję łomot od karła). Po prostu w pewnych momentach zastanawiam się czy warty jest dalszego oglądania. I choć pomysł na serial mi się bardzo podoba, jego wykonanie i sposób kręcenia pozostawia wiele do życzenia. Oczywiście dam mu szansę bo w serialach jest już tak że są odcinki dobre i gorsze, ale ogólnie mówiąc po tych dwóch odcinkach jestem zawiedziony. Spodziewałem się czegoś o wiele lepszego.

kkruk1989

Pomysł dobry, wykonanie marne. Ładnie wyglądająca Summer to za mało. Aktorstwo w 2 pierwszych odcinkach to totalne drewno, a niektóre dialogi wołają o pomstę do nieba. Niedorzeczność wielu sytuacji jest niezwykle rażąca. Jak już robić serial w konwencji komiksowej to trzeba iść na całość! Jak na razie daje ocenę 5, zobaczymy co będzie dalej.

PS. Ostatnio Kanadyjczycy robią lepsze seriale niż USA (przy o wiele mniejszych budżetach)!

LukC

Masz jakiś przykład dobrego kanadyjskiego serialu? Oglądałem ostatnio Lost Girl i jestem z tego serialu generalnie zadowolony (choć wyciąłbym niektóre bardziej ckliwe sceny bo mnie wkurzają :)). Chętnie zobaczyłbym czym Kanadyjczycy cię tak zainteresowali.

Wracając do tematu tego wątku napiszę, że mi pierwsze dwa odcinki generalnie się podobały. Cały pomysł na serial jest OK a zastrzeżenia mam przede wszystkim do efektów specjalnych (peleryna wygląda fatalnie w niektórych scenach, ale to normalne na NBC, ich seriale mają ostatnio słabe efekty) i głównego złego charakteru. Nie wiem czy to przez aktora czy przez scenarzystów, ale postać Chessa wnerwia mnie samą swoją obecnością. Podoba mi się za to trupa cyrkowa no i rola Summer Glau oczywiście :).

Krisowski

Co do serialów z Kanady to podoba mi się: 'Lost Girl', 'Being Erica' i 'Rookie Blue' :)