PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563526}
5,5 1,3 tys. ocen
5,5 10 1 1323
The Cape
powrót do forum serialu The Cape

To niedopuszczalne w jaki sposób zakończono serial. Zwykle kiedy seriale są anulowane, dzieje się to gdzieś w połowie serii, kiedy żaden wątek nie jest rozwiązany i nie ma nad czym płakać, albo na końcu jakiejś serii nie rozpoczynając nowych wątków, co w wielu przypadkach też da się jakoś przeżyć. Wiele osób nawiązywało tu do genialnego Firefly z powodu Summer Glau - ten serial przynajmniej domknięto jak należy pełnometrażowym filmem. A tu? The Cape został anulowany i wypuszczono jeszcze jeden odcinek, który w teorii miał być finałem. Co w praktyce mamy? Żywego Szachistę kierującego Arką, który wyszedł obronną ręką z sytuacji, skrywającą uczucia do Vince'a roztrzęsioną Orwell, którą najwidoczniej męczy jakaś choroba, ewentualnie powikłania po ataku neurotoksyną. Żona i syn nadal bez tatusia, myślą, że nie żyje. Jedyne co mamy, to zapuszkowanego Łuskę i martwego Voight'a, który odkupił swoje winy. Kurczę, poważnie, uwinęli się z fabułą tak ładnie w tym 10 odcinku, wystarczyłby tylko jeden więcej, ewentualnie zrobić podwójny, skonfrontować Orwell z tatusiem, zabić Szachistę i mamy serial z głowy. Jaki jest sens rozdrażniania widza i kończenia czegoś, bez bycia konsekwentnym? Może twórcy jednak liczą na drugą serię? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć...

Giltley_Rage

wlasnie skonczylem ogladac ostatni odcinek i oO... gdzie ten koniec ? Rozne seriale juz mi sie przewinely przez szkielko ale takiego zakonczenia jeszcze nie widzialem. Jak caly serial ogolnie mnie wciagnal tak czar prysl po ostatnim odcinku...

xxxfurion

To dramat, a dramaty zazwyczaj kończą się źle, tak też było w przypadku "The Cape".

jastem1

Z tym, że The Cape się w 10 odcinku w żaden sposób nie skończył. Zamknięto poboczny wątek zdrady Voight'a i... tyle, główny wątek nie został w żadnym stopni zakończony.

Giltley_Rage

masakra, właśnie obejrzałam ostatni odcinek i .. nie tego się spodziewałam... zrobili zakończenie otwarte z tym że na korzyść Szachisty... i zapewne już 2sezonu nie zrobią... jak zacznę coś oglądać tak to zdejmują i nawet nie robią dobrego zakończenia....

Giltley_Rage

To najgorsze zakończenie serialu wszech czasów. Bo lepsze tragiczne zakończenie niż brak zakończenie. Po prostu urwali produkcję w najgorętszej chwili. Nie będę rozpisywał ile jeszcze można by z tego serialu wyciągnąć, a można wiele, jakieś ładne 2 sezony żeby nie za dużo, a oni mówią pas. Nie wiem czy to wina niskiej oglądalności czy jakiegoś dupka w zarządzie i to mnie nie obchodzi. Fakt jest taki że zmarnowali dobrą fabułę.