5,5 1,3 tys. ocen
5,5 10 1 1325
The Cape
powrót do forum serialu The Cape

Niestety, z odcinka na odcinek czekam na coś dobrego, na jakąś poprawę, w nadziei że serial się polepszy. Wiem, że dopiero trzy odcinki zostały pokazane, ale widząc te trzy odcinki ciężko się spodziewać dobrego serialu. Dużo bardziej komiksowo wyglądał Heroes i tam to połączenie rzeczywistości z komiksem było dużo lepsze. Tutaj mamy średnią grę aktorską, marne wykonanie i irytującą historię. Najgłupsza jest tytułowa peleryna, nie dość że bezsensu wygląda to i sposób jej użycia powoduje na mojej twarzy uśmiech pożałowania. Na zbytnią akcję nie ma co narzekać bo to akurat w serialu jest plusem, tylko że czasami akcja toczona jest w bezsensowny sposób, same sceny przedstawione są kiepsko. Przykładowo akcja na moście i zadziwiające rzeczy jakie wykonuje peleryną albo ostatnia scena z odcinka drugiego gdy stoi samotnie na wieżowcu (użył albo windy albo schodów), tylko pytanie po co??....żeby sobie widoki obejrzeć? Nie wiem do kogo serial jest kierowany, w jaki wieku ma być widz który się tym zainteresuję, ale mi się wydaje że musi być co najmniej dwa razy młodszy ode mnie. Według mnie idealnym The Cape byłby Willis z Unbreakable. Był bardziej mroczniejszy, był bardziej realistyczny. Chciałbym się mylić, chciałbym za jakiś czas powiedzieć że po kilkunastu odcinkach mamy obiecujący serial, chciałbym naprawdę......ale chyba nie powiem.

ocenił(a) serial na 5
indyjones

Serial ma kiepską oglądalność więc pewnie zakończy się na 8 nakręconych odcinkach.

ocenił(a) serial na 4
indyjones

Niestety się zgadzam.Pomysł całkiem niezły,lubię inspirowane komiksami produkcje, ale temu nie wróżę przyszłości.Bardzo mnie irytuje sposób narracji - ten podział na rozdziały itd.Szkoda,że zmarnowali potencjał,mogło wyjść naprawdę fajnie.