PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=563526}
5,5 1,3 tys. ocen
5,5 10 1 1323
The Cape
powrót do forum serialu The Cape

Niestety, z odcinka na odcinek czekam na coś dobrego, na jakąś poprawę, w nadziei że serial się polepszy. Wiem, że dopiero trzy odcinki zostały pokazane, ale widząc te trzy odcinki ciężko się spodziewać dobrego serialu. Dużo bardziej komiksowo wyglądał Heroes i tam to połączenie rzeczywistości z komiksem było dużo lepsze. Tutaj mamy średnią grę aktorską, marne wykonanie i irytującą historię. Najgłupsza jest tytułowa peleryna, nie dość że bezsensu wygląda to i sposób jej użycia powoduje na mojej twarzy uśmiech pożałowania. Na zbytnią akcję nie ma co narzekać bo to akurat w serialu jest plusem, tylko że czasami akcja toczona jest w bezsensowny sposób, same sceny przedstawione są kiepsko. Przykładowo akcja na moście i zadziwiające rzeczy jakie wykonuje peleryną albo ostatnia scena z odcinka drugiego gdy stoi samotnie na wieżowcu (użył albo windy albo schodów), tylko pytanie po co??....żeby sobie widoki obejrzeć? Nie wiem do kogo serial jest kierowany, w jaki wieku ma być widz który się tym zainteresuję, ale mi się wydaje że musi być co najmniej dwa razy młodszy ode mnie. Według mnie idealnym The Cape byłby Willis z Unbreakable. Był bardziej mroczniejszy, był bardziej realistyczny. Chciałbym się mylić, chciałbym za jakiś czas powiedzieć że po kilkunastu odcinkach mamy obiecujący serial, chciałbym naprawdę......ale chyba nie powiem.

indyjones

Serial ma kiepską oglądalność więc pewnie zakończy się na 8 nakręconych odcinkach.

indyjones

Niestety się zgadzam.Pomysł całkiem niezły,lubię inspirowane komiksami produkcje, ale temu nie wróżę przyszłości.Bardzo mnie irytuje sposób narracji - ten podział na rozdziały itd.Szkoda,że zmarnowali potencjał,mogło wyjść naprawdę fajnie.