PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=792933}
6,3 3,5 tys. ocen
6,3 10 1 3494
5,7 21 krytyków
The Eddy
powrót do forum serialu The Eddy

Patrzę, reżyser La La Land, myślę będzie hit. Po obejrzeniu czuję tylko zażenowanie. Prostota fabularna miesza się tu z totalnie beznadziejnym aktorstwem. Jak zwykle jest pełno niepotrzebnych scen jak na przykład ta z podmywaniem genitaliów męskich, gejowska tożsamość Netflixa zrobiła swoje. Czy ta platforma nie potrafi chociaż raz zrobić serialu bez gejowskiego contentu? Tragedia, żenada, nie ma słów by opisać ten crap.

Meldondg_Lord

O ironio, homofoby zawsze są pierwsze do oglądania pro gejowskich produkcji. Nie pytaj się czy Netflix potrafi chociaż raz zrobić serial bez "gejowskiego contentu" - bo potrafi, tylko jakie ma to znaczenie skoro nie jesteś w stanie nie szukać specjalnie seriali z homoseksualnymi wątkami i bohaterami po to żeby później rzygać homofobicznym hejtem? Skoro Netflix jest pro gejowski a ty jesteś homofobem to zrezygnuj z Netflixa. Więcej zyskasz niż stracisz. Wszyscy będą zadowoleni. No chyba że cel postawiłeś sobie zhejtowanie wszystkich seriali Netflixa z gejami.

Meldondg_Lord

Jakie to niesprawiedliwe, tak bardzo Ci przeszkadza wątek gejowski, ale hetero jest ok, bo Ty jesteś hetero, tak? Dlatego tylko to jest jedyna, poprawna orientacja seksualna, a geje, lesbijki, i inni członkowie środowiska lgbt muszą zawsze uważać żeby nie urazić osoby heteroseksualnej? Co to za świat, gdzie bycie sobą jest czymś złym i nieodpowiednim?

ocenił(a) serial na 5
Meldondg_Lord

Tragedia, żenada jak można być homofobem w XXI wieku

marcin_lendzion

Tragedia, że zamiast pisać o tym, czy serial jest dobry czy zły dyskusja zeszła na to jak wielkim homofobem jest autor tematu.

ocenił(a) serial na 8
MikeParcero

Co ty bredzisz. Autor tematu skupił się bardziej na wątkach gejowskich niż czy serial sam w sobie jest dobry czy zły.

Elle_14

Tak, skupił się może połowie. Z serialami/filmami z wątkiem gejowskim jest tak, że ''homofobi'' zaniżają ocenę, natomiast ''tęczowi bojownicy/ich sympatycy'' notorycznie zawyżają oceny. Miałem kiedyś miesięczny dostęp do vod z filmami lgbt-outfilm-takich słabych filmów w życiu nie widziałem, totalna amatorszczyzna, a niektóre miały nawet wysokie oceny i zdobywały jakieś nagrody.

ocenił(a) serial na 8
MikeParcero

Ten cudzysłów przy słowie homofobi jest zbędny. Jak ktoś bardziej skupia się na tym że w serialu są gejowskie wątki niż na czymkolwiek innym to raczej wiadomo z czym ma problem taki ktoś. A na przyszłość lepiej nie sugeruj się opinią innych tylko oglądaj to, co ci się podoba. Jest wiele świetnych filmów LGBT, chociaż jak tematyka ci leży to nie ma sensu oglądać.

Elle_14

Słaby serial ze słabym wątkiem homo to dalej słaby serial.
Ktoś kto na siłę. ideologicznymi argumentami broni słabych wątków homo ma taki sam problem jak ten kto je atakuje.

ocenił(a) serial na 8
MikeParcero

"Na siłę"? Bo we współczesnym Paryżu nie istnieje coś takiego jak homoseksualizm więc trzeba się nawymyślać żeby koniecznie taką historię przedstawić? ;)

"Ktoś kto na siłę. ideologicznymi argumentami broni słabych wątków homo ma taki sam problem jak ten kto je atakuje." Twój sposób myślenia jest powalający. ;) Ładnie się dobrałeś z kolegą Meldondg_Lord.

A co to znaczy "słaby wątek homo" według ciebie, jeżeli w ogóle umiesz to wyjaśnić.

Elle_14

Jeśli ktoś napisze, że w serialu X nie podoba mu się wątek np romansu bohatera hetero/jego pracy/rodziny to mamy do czynienia z OPINIĄ.
Jeśli ktoś napisze, że w serialu nie podoba mu się wątek homo to wtedy wg ciebie OPINIA staje się HEJTEM(zgadłem?) a autor HOMOFOBEM.
Tak, żeby przedstawić dobrą historię trzeba się nawymyślać, bo większość scenariuszy jest bardzo słaba i wtórna.
Słabo WYMYŚLONY wątek homo nie jest świętą krową i można o tym napisać bez posądzania o homofobie, bez żadnej niechęci do prawdziwych gejów. Bo tutaj nikt nie kwestionuje istnienia paryskich gejów, tylko ocenia serial czyli TWÓR SZTUCZNY.

ocenił(a) serial na 8
MikeParcero

Tak bardzo się uniosłeś, że postanowiłam dać Ci czas na ochłonięcie.

Odpowiadając na Twoje pytanie: nie, nie zgadłeś. Jeśli ktoś napisze, że w serialu nie podoba mu się wątek homo dla samego faktu, że to jest wątek homo a nie ze jest rzekomo słabo wymyślony to jest jak to nazwałeś "hejt" . A autor tego tematu jest bezsprzecznie homofobem. Produkuje się pod każdym filmem i serialem z tematyką homoseksualną, że ma gejów na ekranie.

Mam więcej złych wieści:
Używanie Caps Locka nie sprawia magicznie, że masz rację. To co udało Ci się osiągnąć, to to że wyszedłeś na frustrata. Gratulacje(?).

ocenił(a) serial na 4
Meldondg_Lord

Ja tylko się odniosę do wątku gejowskiego. Pragnę zauważyć, że takie miasta jak Paryż, Londyn, Madryt itp są otwarte, tolerancyjne i wielokulturowe.W Paryżu nikogo specjalnie nie dziwi dwóch facetów trzymających się za rękę albo robiących sobie sesje pod wieżą Eiffla.To nie jest Polska. Według Ciebie Netflix ma udawać, że nie ma tego tematu ? Poza tym to tylko serial.

ocenił(a) serial na 8
Meldondg_Lord

No tak. Z jednej strony gejowskie sceny i w ogóle geje są niepotrzebni, ale już lesbijki są fajne - bazując na tym, że "Słowo na L" oceniłeś na 9. Miałbyś zupełnie inne zdanie o serialu i byłbyś większym fanem Netflixa gdyby zmienili wszystkich gejów na lesbijki, co?

użytkownik usunięty
Meldondg_Lord

Akurat scena z myciem genitaliów była jedną z lepszych.

ocenił(a) serial na 5
Meldondg_Lord

Przecież to nie jest wątek gejowski. Córka, molestowana w dzieciństwie przez ojca, musi się nim zajmować w chorobie.
Nie każde pokazanie ciała męskiego musi mieć wydźwięk homoerotyczny. Wydaje mi się wręcz, że to raczej rzadkie i na pewno nie wystąpiło tutaj.