PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=716921}
7,0 9,0 tys. ocen
7,0 10 1 9042
6,2 8 krytyków
The Last Man on Earth
powrót do forum serialu The Last Man on Earth

Ep 01-02

ocenił(a) serial na 6

Serial przeciętny. Całkiem fajnie patrzyło się na dziecięce zabawy głównego bohatera ale śmieszne to w żadnym wypadku nie było. A podrywanie manekina raczej żenujące. Do tego takie głupoty jak odkręcanie zaworu strzałem z pistoletu, które zupełnie psują pozytywny odbiór. W sumie, w ciągu dwóch pierwszych odcinków zaśmiałem się dwa razy i z trzy razy uśmiechnąłem. Jak na 40 minut to stanowczo za mało moim skromnym zdaniem. 6,5/10
Jeszcze jedna kwestia, która strasznie mnie raziła. Chodzi mi o higienę głównego bohatera. Wybaczcie, może Wy myślicie inaczej, ale dla mnie to niewypał. Czystość nie jest normą społeczną (nadmierna czystość tak). Ja na przykład po dwóch dniach bez prysznica śmierdzę. :D I to nie tylko dla innych, dla siebie też (a może nawet tym bardziej bo jestem najbliżej). A tu mamy kolesia, który się nie kąpie, co najwyżej pomoczy się w tequili (swoją drogą siedzenie w słodkim alkoholu to też idiotyzm, musi piec a potem człowiek się klei :P). Nie przebiera się. Rozumiem, że nie chciałoby mu się prać, prasować etc ale jak już jest w centrum handlowym to może chyba wziąć sobie parę czystych gaci. No i wisienka na „czekoladowym” torcie czyli sranie do basenu. Sorry ale po kilku ciepłych dniach musiało tam śmierdzieć jak diabli. No ale przecież on musiał mieszkać tylko w jednym domu. Potrafię zrozumieć basen ze śmieciami… ale basen z „dwójką” to kretynizm pierwszej wody. Swoją drogą skoro tak sobie nabrudził w domu, że cała podłoga zawalona to mógł sprzątnąć lub zmienić dom a on wolał siedzieć w syfie i smrodzie. I tu nie chodzi o to co powiedzą inni tylko, że ciężko mu wytrzeć pomidora z gęby, bo (i tu nie potrafię znaleźć przyczyny). Scenarzyści na siłę zrobili z niego ułomnego „zwierzaka”.

Assassinek

ja pierdziu facet, ale zrzęda z Ciebie
nie oglądaj niczego tylko: weź łopatkę, idź do lasu, wykop dołek i się w nim zakop

a film zabawny

ocenił(a) serial na 6
sbb19

Dziękuję za "merytoryczną" odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie. :)

Assassinek

no to merytorycznie przyczep się do tego, ze jak na taką epidemię, w której cała ludzkosc wyginęła, to jakos mało trupów na ulicach, w domach
no i samochody, odpalisz auto na paliwie, które leżakowało dwa lata ?

taka konwencja,
oglądaj z przymrużeniem oka i nie marudź :)

ocenił(a) serial na 6
sbb19

Za wcześnie by się czepiać tego aspektu, gdyż może być wyjaśniony w dalszych odcinkach.
Nie jestem specjalistą od paliw ale gdzieś kiedyś wyczytałem, że ON się nie psuje nawet po 30 latach.
A co do przymrużenia oka... to można powiedzieć o każdym filmie czy serialu. Oglądaj z przymrużeniem oka i nie marudź. :)
Rozumiem, żeby poza tymi głupotami serial powalał, był bardzo śmieszny albo inteligentny... A jest przeciętny a momentami nudny i w tych nudnych momentach człowiek wyłapuje głupoty, bo nie ma nic ciekawego do roboty.
No ale dajmy serialowi szansę. Może się poprawi, nie każdy serial od pierwszych odcinków musi być hitem. :)