PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=849662}
7,7 99 tys. ocen
7,7 10 1 98519
7,5 60 krytyków
The Last of Us
powrót do forum serialu The Last of Us

Miła odmiana

ocenił(a) serial na 7

Po poprzednich nudnych odcinkach, bardzo miło zobaczyć coś ciekawszego. Przyznam że odcinek jest dużo lepszy niż ostatnie kilka. Serial wrócił na poziom, który przedstawiał odcinek 1 i 2. Szkoda że dopiero koniec sezonu daje widzom to co zapowiadał serial. Wielu już pewnie odbiło się od tego dzieła i nie dane im będzie zobaczyć tego materiału. W samym odcinku większość zagrało. Przyczepić można się do początku gdzie Ellie "walczy" z karabinem. Wygalało to komicznie, kiedy próbowała wyglądać profesjonalnie. Jak dla mnie lepiej gdyby w tych scenach miała krótką broń a karabin na plecach i dopiero w scenie polowania, z pozycji na leżąco, z niego korzystała. Pochylić się można nad wątkiem dotyczącym zdrowia Joela. Nie jestem medykiem i sądzę, że nikt bez wiedzy medycznej nie dałby rady zszyć takie rany. Jednak to jeden z tych wątków, które widz musi przyjąć na wiarę "że się udało" i za bardzo nie rozpatrywać w odniesieniu do rzeczywistości. Tak jak każdy poprzedni, tak ten odcinek miał kila głupotek, które wprawnemu widzowi na pewno wpadły w oko, ale patrząc jak mój wpis dotyczący poprzedniego odcinka podzielił komentujących nie ma sensu do tego się odnosić, ponieważ głównie to drobnostki. Tak jak napisałem wyżej, serial wrócił do poziomu pierwszych odcinków, wiec ode mnie zasłużone 7/10.

ocenił(a) serial na 7
xxmati96xx

SPOILER
Edit: Do jednej rzeczy muszę jednak się przyczepić jeszcze. Kiedy grupa uzbrojonych mężczyzn przychodzi do miejsca pobytu Joela, Ellie daje mu nóż. Joel ledwo otwiera oczy. Jednak 10 minut później z łatwością zabija zbira. Za chwilę (nie wiadomo ile minęło czasu ale pewnie niewiele) masakruje kolejnych zbirów wydobywając z nich informacje. Jest to tak naciągany do bólu motyw, że aż ciężko po raz kolejny oglądać go w następnych filmach/serialach. Twórcy mogli zrealizować to w taki sposób, że Joel mógł odzyskać zdrowie wcześniej. Mógł być osłabiony albo coś takiego, wtedy miałoby to więcej sensu i realizmu.
Jeszcze pytanie gdzie są Ci pozostali ludzie z tej osady? Pożar, strzały a tam żywej duszy nie ma. Nikt nie zainteresował się tematem?