Wiem wiem pewnie spamuję za co z góry bardzo przepraszam, ale strasznie chcę wiedzieć czy jest jakaś szansa, żeby przedłużyli sezon do 22 odcinków? Wiem że to zależy tylko i wyłącznie od popularności, więc idzie za tym pytanie czy ten serial ma dużą oglądalność?
Pięknie podziękuję za jakąkolwiek odpowiedź. :)
Seriale produkowane w USA przeważnie mają największą oglądalność. <tak mi się przynajmniej wydaje> xD
Jednak wątpie żeby przedłużali 1 sezon aż do 22 odcinków. Zależy ile osób w USA to ogląda. <też tak mi się wydaje> ;p
Trzeba spojrzeć, ile odcinków mniej więcej ma PLL, bo to ta sama stacja robi, więc można się tym też trochę sugerować;P A przynajmniej mieć nadzieję;D
A te "wakacyjne " seriale nie mają przypadkiem po 12 odcinków ? Coś typu True Blood albo Teen Wolf..One zaczynają się jakoś w czerwcu i kończą w sierpniu lub na początku września.
może to będzie coś w stylu początków pll w tamtym roku, na początek 10 odcinków, żeby sprawdzić czy ludziom się podoba:) a później jeśli jest duże zainteresowanie kolejne odcinki 1 sezonu lub 2 sezon
właśnie o to mi chodziło czy w USA jest w miarę popularny ;) Bo nie wiem czy sobie robić nadzieję na 2 sezon/więcej odcinków pierwszego. Poza tym o ile wiem ten serial też jest na podstawie książki, więc jeśli zrobią wszystko identyczne z książką to raczej niewiele odcinków z tego wyjdzie.....
myślę, że tak jak w przypadku PLL i TB nie będą za bardzo trzymać się książki, aby bardziej trzymać w napięciu:)
"...Recenzowany przez nas niedawno (tutaj) pierwszy odcinek "The Nine Lives of Chloe King" zgromadził przed telewizorami 2,2 mln Amerykanów. Jest to rezultat słabszy niż powracające z kolejnymi sezonami "Słodkie kłamstewka" i "Make It Or Break It" (obie produkcje oglądało po 2,5 mln widzów)..." znalazłam taki fragment na hataku więc chyba oglądalność nie jest taka zła:D
premierowy odcinek oglądało więcej osób, następne już nieco mniej, bo nie dochodziła oglądalność do 2 mln, więc aż tak mocno super nie jest, ale jeszcze może się polepszyć ;) ja mam nadzieję, tak jak wszyscy, że zostanie sezon przedłużony do tych 22 lub 24 odcinków i sądzę, że raczej tak będzie. ;)
np. PLL 12 odcinków do końca sierpnia, potem przerwa, i kolejne 10 od stycznia, może z NLCK będzie tak samo :D
Od stycznia... masakra ze tyle trzeba czekać, myślałam ze serial będzie leciał dalej ;/
jeżeli będzie kontynuacja sezonu to na pewno będzie ona dopiero po przerwie, w styczniu.
Jak wejdziecie na forum to jest tam artykuł i Syler wypowiada się na ten temat i nawet ona powiedziała że na razie nic nie wiadomo, bo to wszystko zależy od fanów.
na Twitterze powstała petycja dla fanów, którzy chcę 2 sezonu Nine Lives, więc jeżeli macie tam konto to podpiszcie i podajcie dalej, każda pomoc się przyda przecież. ;) http://twitition.com/8bkno
Na deadline.com pojawiła się informacja, że "Switched at Birth" zostało przedłużone o 22 odcinki, a co do "The Nine Lives of Chloe King" nie podjęto jeszcze decyzji ponieważ serial ma niższą oglądalność (link jeżeliby ktoś chciał zobaczyć artykuł: http://www.deadline.com/2011/08/abc-family-orders-22-more-episodes-of-switched-a t-birth/ ).
Sądzę, że jeżeli zgodzili się na kontynuowanie serialu, będzie tak jak z PLL. Pierwsze 10 odcinków zostało wyemitowane w wakacje (zauważcie fakt, że między epizodami nie było żadnej przerwy!). Tak, jeśli podpisano kontrakt na więcej odcinków możemy się spodziewać NLCK najwcześniej tak ok. stycznia. Taka długa przerwa bierze się z tego, że jakoś trzeba nakręcić jeszcze te odcinki. Plusem jednak jest to, że każdy epizod będzie leciał co tydzień. Druga sprawa, jeżeli zgodzą się na kolejne odcinki będzie to po prostu kontynuacja 1 sezonu, a nie 2 jak inni mówią. Jeżeli niektórzy nie wiedzą co mówią, niech spojrzą na wypis odcinków (głównie daty) partnerującemu serialu NLCK, czyli PLL. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Pretty_Little_Liars_episodes
Ci co oglądają PLL (od premiery i na bieżąco) dobrze wiedzą jak było. Jednak strona którą podałam powinna wystarczyć niedoinformowanym.
Nie sugerujcie się PLL, bo ten serial miał bardzo dużą oglądalność, a NLoCK nie, więc te pierwsze 10 odcinków jest tylko na próbę, jeżeli serial ma dobrą oglądalność to się go przedłuża (tak jak z PLL i SaB), niestety w USA SaB ma lepszą oglądalność, dlatego twórcy nie podjęli jeszcze decyzji co z NLoCK :)