Mimo że obejrzałam tylko 2 pierwsze odcinki mogę śmiało stwierdzić że serial jest po prostu
świetny!!! szkoda tylko że na filmwebie tak mało info. jest tu podanych. Wszystko czeka na
zatwierdzenie przez filmweb począwszy od durnego plakat aż do opisu serialu!
Zgadzam się z tobą poziomka4 jak na razie bardzo fajnie się zapowiada...Przyznam się ze zaczęłam nawet szukać książki! :P I oczywiście polecam ogladać :D
także się zgadzam. ;) serial na prawdę bardzo fajny. ;) a najbardziej to mi się podoba wątek Chloe + Alek, chociaż, jeszcze tak za bardzo między nimi nic nie ma, ale mam nadzieję, że niedługo będzie. ;)
Dla każdego coś innego... Ja już chyba za stary jestem na takie seriale. Obsada fajna, i pomysł nawet ciekawy - ale dialogi i gra niektórych aktorów - mogło być lepiej :)
Zgadzam się z Tobą chociaż wątki z wilkołakami i wampirami już mnie troche znudziły. Narazie nie mówie nie, bo pierwsze dwa odcinki są całkiem dobre, zobaczymy co będzie dalej.
Ja chyba też jestem już za stara. Serial mnie nie ciągnie, główna bohaterka denerwuje, niektóre dialogi denne i przygłupie. Pomysł nie najgorszy, ale wykonanie takie sobie. Chociaż kilka lat temu, pewnie byłabym zachwycona ;)
Ja też:(
Tym bardziej jak ktoś ucieka na wieże!!! przecież to od razu widać ze blondynka:)
Ale z braku innych produkcji... może będzie lepiej mniej skakania i urosną im ogony??? A młodzież przed zwaleniem człowieka z dachu się zastanowi trochę, a nie krzyknie za moją koleżankę:)
Tak jakoś poraziły mnie te elementy...
Poziomka4, w momencie gdy dodawałam ten serial na filmwebie, to musiałam czekać prawie 2tyg na zatwierdzenie go, więc podejrzewam, że na plakat i opis jeszcze trochę poczekamy.
jak na razie opis jest tutaj : ii tv.info/the-nine-lives-of-chloe-king ( między ii oraz tv nie ma być spacji)
Myślę, że to większość zdążyła zauważyć. Ta strona była właśnie źródłem dzięki któremu dodałam ten serial na filmwebie.
Widzialam 1 odc. i hmm... Nie wiem, sama nie wiem, klapa to może nie będzie, ale szczerze powiedziawszy, nie uważacie ze to z leksza kiczowate jest? Niektore sceny ktore mialy byc trzymajace w napieciu i pelne brutlanosci, mnie osobiscie smieszyly. ;D
Ale nie moge tez powiedziec ze totalnie sie nie wciagnelam, moze jak tak sie tym zachwycacie to zobacze 2 odc. pomozcie mi rozwiazac ten dylemat.. :D
Pomysl ogolnie calkiem ciekawy, choc jak juz ktos tu chyba napisal- za duzo juz troche tych watkow z wilkolakami, wampirami itd.. Jak dla mnie pamiętniki wampirów wymiatają, i ten serial zapewne mu do pięt nawet nie bedzie dorastał, aczkolwiek moze zobacze se dziś 2 odc.. a jak się rozzcaruję to se po prostu odpuszczę oglądanie.. ;D
Ja mam właśnie nadzieję,ze to nie bedzie cos pokroju 'Pamiętniki wampirów',bo nie znosze tego serialu,w ogóle jak na pierwsze odcinki Chloe,a pamiętników to właśnie pamiętniki nie dorastają mu do pięt:). Ale oczywiście każdy ma inny gust.
A według mnie przeciętny
i główna bohaterka nie jest dla mnie przekonująca...
Drugi odcinek doprowadzał mnie do szału.
nie wiem czy chce dalej to oglądać-- chyba nie
Jeśli chodzi o te nowe seriale wolę Teen Wolf'a - choć też szczytu genialności nie zdobywa.
5/10
Wiadomo że Polska to kraj krytycznie nastawionych do wszystkiego ludzi, mimo to dajmy szansę serialowi, który dopiero się zaczął. Czy serial mi się podoba mogę powiedzieć po obejrzeniu 5 odcinków anie jednego czy dwóch. Gra aktorów się nie podoba? To zupełnie nowe twarze (dla mnie), młodzi ludzie, dopiero zaczynający swoją pracę aktorską. Od czegoś muszą zacząć, nie oczekujmy że będą grać w serialu młodzieżowym na miarę Oskara. Po 2 odcinkach mogę napisać że serial, fabuła jest dość zachęcająca i wciąga. Najbardziej cieszy mnie to właśnie, że aktorzy są nowi, świeży a nie "odgrzewani". Kibicuję Chloe i Brianowi!
no to jest własnie w tym filmie fajne że pokazane są nowe twarze a nie oklepane które kojarzą sie nam z innymi filmami!
do Cpt_Pchelka i kilmenyy nie polecam nastawiać sie negatywnie do serialu po obejrzeniu zaledwie 2 odcinków ja tak zareagowałam na Pretty Little Liars a teraz jest on moim ulubionym serialem ! pierwsze 3 odc były lekko nudne brak akcji itp a teraz oglądam już 2 sezon i z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki!!
Pretty Little Liars mimo fatalnej końcówki pierwszej serii lubię :)
A w Chloe King widziałam już dwie osoby które oglądałam wcześniej.( w innych serialach) dziewczyna która gra Chloe kojarzy mi się z jedno sezonowego serialu The Gates, i szczerze mówiąc nic do niej nie mam, gra też nie najgorzej. Nie lubię jej bohaterki :) a nie aktoreczki.
To prawda że serialu nie można oceniać po dwóch odcinkach, ale jak to bywa w świecie są gusta i guściki i mnie do początku drażni.
swojego zdania na razie nie zmieniam ( 5/10 ) i mimo tego co napisałam wcześniej jestem prawie pewna, że i tak kiedyś zabiorę się za kolejne epizody. Ale na razie nie mam na to ochoty.
Być może to nie moje klimaty - choć wydawało mi się że lubię takie filmy, coś mi nie pasuje w Chloe King's lives i tyle :D
Nie neguje was. Jeśli się podoba to oglądajcie :)
Ja wpadłam tylko wyrazić swoje zdanie :)
Hej :)
Powiem Wam wszystkim tak oglądam naprawdę dużo seriali i tych których serie są kręcone dalej jak i tych które wyszły już z emisji..
The Nine Lives Of Chloe King, serial ten wciągnął mnie na prawdę ;] Jak na razie widziałam 3 odcinki .. I z niecierpliwością czekam na kolejne... ;] Dawno mnie już tak serial nie wciągnął jak ten ... ;] Boje się tylko że z tym serialem będzie jak z Life Unexpected który wycofali by moc kręcić już nawet nie wiem którą z kolei serie One Tree Hill ... żenada ;/ Moim zdaniem jest mało świeżych fajnych interesujących seriali...Pretty Little Liars Powiem tak Kocham ten serial ... ;] I jestem wdzięczną że jest druga seria i mam nadzieje że będzie więcej serii ;] Tak samo Pamiętniki wampirów... ;] Oglądam Switched at Birth też nowy serial stacji ABC Family ... Moim zdaniem dobry ale mógłby być lepszy... ;]
A wracając do Chloe i jej losów, w tym serialu widzę dużo młodych i nowych aktorów... A nie takich którzy powtarzają się w każdym serialu ...;] To jest na prawdę fajne moim zdaniem...Lubie wątek Aleka i Chloe...Brian nie przypadł mi do gustu nie wiem czemu ... ;] Mam nadzieje że ten serial będzie się trzymał długo na antenie...Bo na prawdę szkoda by było gdyby go zdjęli ...;]
Oj ja również obejrzałam wiele seriali,co do OTH to jeden z moich ulubionych,ale od 7 sezonu już mnie tak nie kręcił,pomimo tego cieszę się,że zrobią 9 sezon :). Switched at Birth też zaczęłam oglądać,prawdę mówiąc przeczytawszy opis Chloe King i tego serialu zaczęłam od Swiched.. podoba mi się fabuła jest to coś innego niż te wszystkie seriale również pretty little liars jest inny,ale troche dziecinny.
Myślałam,że ten serial bedzie cos w stylu obrzydzonego przeze mnie serialu 'Pamiętniki wampirów',ale na szczęscie nie mialam racji,spodobał mi się i strasznie wciągnął,mam nadzieję,że dalej się nie zawiode. Jak na dzień dzisiejszy oglądam sporo na raz tych seriali,ale ten będzie w czołówce seriali,w których czekam na nowe odcinki ;).
zaczęłam to oglądać, bo myślałam, że bohaterka będzie trochę podobna do bohaterki z Dark Angel, która również posiadała kocie geny. Tzn. może nie tyle podobna z charakteru, ale z zachowania. No, że będzie bardziej kocia!
owszem wszystko pięknie, jest zwinna jak kotka i w ogóle starają się odzwierciedlać kocie umiejętności, ale... kot to nie tylko umiejętności, ale też zachowania!
zauważyliście, że bohaterka posiada tylko kocie zalety? zwinność, 9 żyć, spadanie na cztery łapy, widzenie w ciemności (jak ona mogła ona nie pomyśleć, że tą zdolność posiada?!). więc ma sobie te korzyści, ale gdzie uprzykrzające kocie zachowania? (nawet w DA bohaterka męczyła się z kocią rują i na widok każdego faceta oblizywała się jak na widok ciastka z kremem). no, ja nie mówię, że od razu trzeba wykorzystać tą właściwość (w końcu to serial dla młodzieży), ale jakieś wady bycia kotką chyba są?
po prostu oczekiwałam czegoś innego. wypatrywałam kiedy bohaterka zacznie nagle polować na przelatujące ptaki (od biedy muchy), szaleć za kocimiętką, śmietanką, mleczkiem, albo zacznie wahać się przy przechodzeniu przez drzwi, albo mruczeć, albo ostrzyć pazurki na tej odjazdowej sukience z drugiego odcinka...
dobra, koniec marzeń. realnych kotów i tak nic nie pobije! są takie słodkie! nie no, koniec. bo jeszcze ktoś pomyśli, że wszyscy fani kotów są szaleni.
co do serialu: przeciętny (powiedział wstrętnie uprzedzony i wrednie krytyczny Polak).
nie podobało mi się jak w pierwszym odcinku buchnęli jak z armaty "Chloe, ratuj świat, ratuj czirlederkę" (coś chyba pomieszałam, mniejsza). coś tam było, że musi ich wszystkich uratować - taka patetyczność podana w tak ekspresowym tempie mogła tylko śmieszyć. Po za tym nie podoba mi się, że wątek z tymi Maiami, jest tak wolno prowadzony. najpierw "ratuj", a potem nie powiedzieli, gdzie co jak kiedy od czego. i nie dali żadnych wskazówek. no chyba, że wskazówką był ten czarny mężczyzną sunący za nią jak cień (tudzież wychylił główkę gdy Chloe była na randce, potem spacerował na dachu przy blasku księżyca).
ale daję szansę serialowi, nie skreślam, bo pomysł ogólnie wydaje się obiecujący. człowiek-kot. KOT! czy mówiłam już, że kot to takie rozkoszne stwo..(ok, dajmy spokój). oczywiście plus za nowych aktorów i.. coś na pewno jeszcze by się znalazło, ale muszę kończyć...
czekam więc na kolejne odcinki :D
Serial ... wciągnął mnie i to nieźle. Denerwuje mnie jednak wątek Maiam'ów czy jak to się tam odmienia. Zamiast jej wszystko zdradzić wprowadzić w nowy świat. Teraz o chłopakach ^^. Alek jest najsłodszy, najmilszy i najsexowniejszy, więc kibicuje parze Chloe+ Alek Chociaż. Brian też nie najgorszy, ten wątek z jego ojcem i tym, że ściga on Chloe jest niezły, więc może się jeszcze rozkręci. Co do tego pierwszego chłopaka, tego którego poznała na dyskotece, ten czarny gość "odwiedził" go po pocałunku. Może przez Chloe miał tylko paraliż, a czarny mężczyzna dobił go by Chloe miała wyrzuty sumienia ? Strasznie nieskładna ta moja wypowiedź, ale trudno nie mam czasu pisać poprawnie ; >
Nie wierze. W końcu serial został zatwierdzony. Ile ja na to czekałam ! Naprawdę ostatnio ludzie z filmweb strasznie się opóźniają. A co do serialu to tak: Chloe mnie trochę denerwuje. Nie zdaje sobie chyba sprawy z powagi sytuacji. Cieszę sie ze w końcu tak postapiła z Braianem(czy jak mu tam było) w tym 3 odcinku i w końcu chyba zauważyła ze Alek coś co niej czuje. A za to Alek o matko jest tak przeuroczy, ze jestem nim zachwycona. Widać ze Jasmine nie miała nigdy prawdziwej przyjaciółki i mam nadzieję ze w końcu Chloe zmądrzeje i zacznie sie z nią przyjaźnić, chodzić z Alekiem i naprawdę przykładać sie do spraw Mainów...
Ja osobiście jestem zainteresowana tym serialem. Pierwsze 3 odcinki może nie były najlepsze, ale ciekawie zapowiada się ciąg dalszy. Troszkę denerwuje mnie to, że te wszystkie je dziwne moce zostały od razu wyjaśnione mogli to zrobić po 2,3 odcinkach. Świetna jest w tym serialu relacja Chloe z jej mamą. Nie mogę się doczekać jak wyjaśnią pochodzenie Chloe, chociaż pewnie będzie się to wyjaśniać na przełomie kilkunastu odcinków. Mam wrażenie też, że Chloe jako Łącznik może się całować z ludźmi i coś więcej też, albo okaże się, że ten Brian ma coś wspólnego z Mainami. Bo inaczej nie byłby żadnym zagrożeniem dla Aleka. Co do Aleka jest super przystojny i ten jego brytyjski akcent (który uwielbiam) sprawia, że się rozpływam jak go słyszę. No i oczywiście jestem za Alek + Chloe. Ale także mam nadzieję, że Chloe zaprzyjaźni się z Jasmine. Amy ma cudownie śpiewa tak nawiasem i jest bardzo pozytywną postacią.
Nadal nie mogę się przekonać do urody aktorki grając Chloe, chociaż jest w niej coś ciekawego. I ma ładny głos.
mnie sie osobisci wydaje, ze Alek specjalnie powiedzial(i namowil do tego ta kuzynke,Jasmine?) powiedzial Chloe , ze nie wolno im sie calowac z czlowkiem bo wtedy umieraja,chcial wykorzystac sytuacje,bo dowiedzial sie ze tamten chlopak z dyskoteki nie zyje. A tak na prawde pocalunek nie zabija, tylko ten murzyn go zabil.(choc moe pocalunek jakos szkodzi) I pewnie kiedy Alerk i Chloe beda sie do siebie zblizac,ona popierniczy Briana, nagle dowie sie jaka jest prawda i porzadnie sie wqrzy na Alka i nici z ich zwiazku...
Pierwszy odcinek niezły na tyle by zachęcić do dalszego oglądania.W sumie pomysł na ludzi koty nie jest nowy ale rzadko stosowany w filmach i serialach.Na przykład stary już film http://www.filmweb.pl/film/Ludzie-koty-1982-112671 .Był niezły,ale niedopracowany .Ten serial to "nowsza"lepsza wersja,dużo lepiej zrobiona technicznie i dopracowana w szczegółach fabularnych których w tamtym filme zdecydowanie zabrakło, z tym że o ile tamten to był horror to ten jest typowym serialem fantasy dla młodzieży a i tak mi się podoba(kocham koty).Odcinek drugi zamyka wątek Xaviera i daje do zrozumienia że pocałunki Majnów wcale nie muszą być śmiertelne najwyżej paraliż i to najprawdopodobniej mijający samoczynnie,i to może być mit rozpowszechniany przez bractwo mające na celu niedopuszczenie do krzyżowania obu gatunków i tym samym do wytępienia Majnów jako zagrożenia dla ludzkości.Niewykluczone jest też to że sami Majnowie celowo nie mówią prawdy,bo dzięki temu jeszcze istnieją jako gatunek.Wątpię by Alek zmawiał się z kimś by straszyć Chloe zagrożeniem jakim są pocałunki z ludźmi być może on sam nie wie jak to jest naprawdę a tylko podaje informację o tym co sam usłyszał od innych.Odcinek trzeci najlepszy jak dla mnie ze wszystkich,a przy okazji porównanie Majnów do ludzi-lwów kojarzy mi się raczej z Sachmet a nie Bastet.Ale i tak ładnie łączy wątki mitologiczne i fantastyczne z dniem dzisiejszym.Mimo że nie jestem nastolatkiem nadal będę ten serial z przyjemnością oglądać.
Ktos tu napisal ze ocenic mozna dopiero po obejrzeniu 5 odcinkow.. Byc moze i racja, ale ja osobiście jezeli nie "wpadnę" juz po 1 odc. to dalej nie czujesie zachecona aby ogladac.
Pretty little liars- dla mnie rewelacja sama w sobie, ja juz po obejrzeniu 1 odc. wiedzialam ze to serial dla mnie i wprost nie moglam sie doczekac kiedy wroce ze szkoly i obejrze kolejne odc.
To samo mialam z plotkara, 90210 czy pamietnikami wampirow. Juz po 1 odc. wiedzialam ze to dla mnie i nie mialam zadnych watpliwosci, natomiast "chloe king" mnie na tyle nie porwało. nadal nie obejrzalam 2 odc. :D moze sie skusze pozniej, zobacze.
to samo mam z teen wolf. dla mnie to juz chyba po prostu przesyt, za duzo tych watkow o wilkolakach i wampirach, wampirach i i wilkolakach.co za duzo to nie zdrowo, a to juz jest przesadzone, pamietniki wampirow to jest cos. :D
Nie przejmuj się ludzie są różni i mają różne gusta a także zainteresowania.Temat ci nie podpasował ok,a może raczej forma przekazu że to film za bardzo dla młodych zrobili co też może odrzucać ale mnie tam pasuje choć dzieciakiem już dawno nie jestem i chętnie oglądam,osobiście odcinek 2 oceniam na równi z 1 a i tak najlepszy wg.mnie jest 3.Może się przekonasz ale pamiętaj nic na siłę.P
Nie no to ja jeszcze gówniara jestem haha, aczkolwiek te niektóre sceny mnie śmieszyły w 1 odc. zamiast trzymać w napięciu. :D
Jak skończę grę o tron to zrobię drugie podejście i zobaczę, może akurat się wciągnę.. ;D
Mi się bardzo podoba.Pomysł ciekawy,wreszcie coś innego niż wampiry i wilkołaki, które mi osobiście się już przejadły. I do tego Alek <3 Już jestem jego fanką i kibicuje mu i Chloe mimo,że jeszcze nic między nimi się nie wydarzyło. Nie moge sie doczekać 4 odcinka.
Kooochaaam ten serial! :D Sceny Alek-Chloe to normalnie mistrzostwo świata :D Szczególnie ta jak ją uczył kontrolować zmysły albo jak w 3 odc odchodził po tym jak powiedział, że cały czas pilnował domu Chloe bo go poprosiła :D Normalnie się rozpływam :D Mogę to oglądać wiecznie i mi się nie znudzi. I jeszcze te całe kocie akrobacje genialne! :D