PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45232
7,3 3 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

1x12 promo

ocenił(a) serial na 10

Co sądzicie?? Oglądam już któryś raz to promo i powiem, że polubiłam tego Warlocka :DD. Ma fajny
głos. Będzie się działo!! Myślę, że to bd się rozgrywało po kolei najpierw on potem Bastiana i ta trzecia i ostatnia Celest.
http://www.youtube.com/watch?v=YVe7M9Z_0V4

ocenił(a) serial na 7
anne22

Ja to nie mogę się doczekać :) Zresztą jak każdego odcinka TO. I ciekawe przez ile odcinków akacja będzie sie rozgrywać z tymi starszymi .

ocenił(a) serial na 10
mrau145

Na odc. TO bardziej czuć to napięcie a ni to co TVD.
Pewnie aż do końca sezonu potrwa ta walka. Ale czy Hayley bd rodzić pod koniec tego sezonu??

ocenił(a) serial na 7
anne22

Mi się wydaje ze urodzi pod koniec pierwszego sezonu i wszyscy będą tacy radośni itd. Ale pod koniec odcinka nagle wiedżmy poczują że to dziecko to zło czy jakoś tak , no ogólnie wytworzy się jakiś problem i koniec sezonu . A co do drugiej serii mam nadzieje ze powstanie :)

ocenił(a) serial na 8
mrau145

nie wiem jaką oglądalność ma ten serial, ale skoro go zrobili to myśle, że nie skończy sie na jednym sezonie. to by nie miało sensu.
ciekawi mnie, czy bedzie jakoś przybliżona historia o wilkołakach, w sensie znamy początki wampiryzmy, a jak to było z wilkołakami? lub historie prawdziwego ojca Klausa, wiadomo, że Mikael go zabił, ale czuje lekki niedosyt. chciałabym wiedzieć o nim coś więcej,

ocenił(a) serial na 10
mrau145

Chodzi mi o to czy pod koniec, czy na początku 2? Jeśli powstanie :D

ocenił(a) serial na 10
mrau145

Widać, że Marcel ma to wszystko gdzieś heheh

anne22

kiedyś ogladając jakieś wiadomości z usa słyszałam ze stacja potwierdziłą nastepne sezony TVD, TO i Supernatural ;) ale na 100% nie jesstem pewna;)

shakulaa

o supernatural gdzieś czytałam że przedłużają a o reszcie nie wiem, ale modlę się każdego ranka o TO by przdłużyli :)

anne22

mam takie pytanie odnośnie odcinka...
w momencie kiedy Hayley i Elijah ratowali Rebekah, zaciekawiła mnie pewna wymiana zdań:
Sophie: Możesz zburzyć równowagę przez dodanie silniejszego składnika (...)
Elijah: A co z krwią czarownicy?
Sophie: Masz krew czarownicy?

Ejijah: Potrzebuję przysługi
Hayley: Dziecko. Jest czarownicą dzielnicy.

myślałam, że oglądałam wszystko uważnie, ale od kiedy dziecko Hayley jest czarownicą? byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi to wytłumaczył.

ocenił(a) serial na 7
Nahia

Nie chcę urazić, ale nie było mowy o dzielnicy tylko o tym, że dziecko jest w 1/4 czarownicą. A wszystko dlatego, że jej (córki Klausa) babcia była jedną z najpotężniejszych czarownic w dziejach. Mowa oczywiście o matce Michaelson'ów, Esther.

magdalenaliwak

dokładnie tak :))))

ocenił(a) serial na 6
magdalenaliwak

To za przeproszeniem co to się urodzi? Wapiro - wilkołako - czarodziejka z księżyca?

biedroneczka_90_8

jeżeli jesteś wampirem to nie możesz być czarownicą, wiec zanim Rebbekah itd zostali wampirami, ich matka była czarownicą i dzięki temu zostlai wampirami bo rzuciła na nich klątwe, więc każde z nim ma w swoich zyłach krew czarownicy i skoro Klaus ma, to jego dziecko też będzie miało w 1/4. Co się urodzi pewnie hybryda albo wilczko-czarownica ;d zobaczymy, ale geny ma każde mozliwe ;0

ocenił(a) serial na 6
shakulaa

Jakieś dziwne te prawa dziedziczenia mają w TO, Mendel się w grobie przewraca :)

ocenił(a) serial na 7
biedroneczka_90_8

:D :D :D
Nie wiedziałam, że oglądasz :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Anulka oglądam, oglądam, a co miałabym sobie Klausa i Eliaszka odpuścić? Szczerze, to jak do tej pory lepsze niż Pamiętniki, chociaż w TVD ostatnie odcinki nawet fajne były ;)

ocenił(a) serial na 7
biedroneczka_90_8

Dla mnie jednak "Pamiętniki..." lepsze :)) Ten nie jest zły, ale jednak czegoś brakuje... ;p

magdalenaliwak

racja, zasugerowałam się napisami, ale i tak mi się to nie podoba :D

ocenił(a) serial na 7
Nahia

Szczerze to jest dość pogmatwane. Mnie sie wydaje, że to dziecko, a raczrj jego krew, ma te magiczne właściwości ponieważ je odziedziczyło bezpośrednio tak samo jak to, że jest hybrydą. Wampiryzm powstrzymuje czarodziejskie właściwości, może dlatego, że wampir najpierw umiera a potem się odradza i to jest przeciwko naturze. Tak samo z hybrydami, muszą umrzeć aby nimi zostać. To dziecko nigdy nie umarło, a mimo wszystko ma te właściwości? Nie mam pojęcia. Też nigdy nie było mowy o tym jak bycie wilkołakiem wpływa na magiczne zdolności. Też nie było nigdy mowy o tym czy to jest możliwe. Jak piszę jest wiele niewiadomych i rzeczy do rozwiązania przez scenarzystów, a niestety bardzo mało logicznych wyjaśnień.

ocenił(a) serial na 7
anne22

Przyznam się... Niech mnie ktoś oświeci... O co chodziło z końcową sceną? Co Celeste z tego będzie miała? Dlaczego ona, dlaczego jego, itp.?

Poza tym - nie wierzę, że to napisze, ale podobały mi się sceny Marcela z końcowych retrospekcji jak siedział z Rebekah, nawet w pewnym momencie zrobiło się mi go żal, bo naprawdę miał w sobie jakieś uczucia, ale zaraz przypomniałam sobie ogólnie jego postać i wszystko prysło... Chyba nic nie jest już w stanie zmienić mojej niechęci do niego... Nawet u znienawidzonego Damona byłabym w stanie po długich namysłach wydusić jakieś maleńkie plusiczki, ale Marcel... mogliby go usunąć :D

Rebekah, już mi jej trochę żal... Z każdej strony jakieś ciosy i intrygi, ale zastanówmy się czy aby naprawdę wszystkie uzasadnione i właściwe...? Czy tylko już się tak przyjęło, że Rebekah to wolno i ze wszystkim sobie poradzi... Scena rozmowy z Elijah - podobała się :) I w końcu chyba Elijah został uświadomiony o swoich uczuciach, bo sam to miałam wrażenie starał się za wszelką cenę nie dopuszczać nawet takich myśli do siebie :)

ocenił(a) serial na 6
anulka88

Jeszcze się okaże, że to jakaś rodzina z Bonie.

ocenił(a) serial na 7
anulka88

Ten cały czarownik, zgromadził moc, którą uzyskał od wampirów w tym sztylecie. Potem oddał się Celeste dobrowolnie jako kolejna ofiara. Co do Rebekah to jest hipokrytką. Mówi Elijah, że niszczą siebie nawzajem, ranią tylko dlatego, że pragna włwsnego szczęścia, a ona obrywa najmocniej. Nagle okazuje się, że to ona sprowadziła Michaela do Nowego Orleanu aby pozbyć się Klausa i być z Marcelem. Wiadomo Klaus ich sztyletuje, ale nie zabija, a to było realne zagrożenie życia dla nich, wyrok śmierci, tylko cudem udało im się uciec. A do tego jeszcze niewinni ludzie, wampiry i inne stworzenia straciły życie w pożarze, który wybuchł przez, jak można się domyślać, Michaela. W tym momencie Rebekah, według mnie, przebiła Klausa w byciu egoistką i potworem. Klaus przynajmniej się nie kryjebi nie próbuje przekonać całego świata, że jest odwieczną ofiarą ego, kaprysów i samolubnych decyzji swojego rodzeństwa.

magdalenaliwak

Zależy mi by poznać myślenie Rebekah ale to trudne każdy tu na forum ma inne zdanie na temat ich rozmowy ( migreny dostałam ). Zobaczymy co kolejne odcinki przyniosą :)

P.S. Oglądam TVD 4x20 The Originals i wie może ktoś z was jakim samochodem Heylely na bagna przyjechała? Chyba se bd kase na taki zbierać :)

ocenił(a) serial na 7
magdalenaliwak

"Ten cały czarownik, zgromadził moc, którą uzyskał od wampirów w tym sztylecie." no OK, to jasne, kumam, ale to co z tego ma Celeste? :) Po co jej ofiara z tego murzyńskiego czarownika? :D