PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45230
7,3 3 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Jakoś w połowie sezonu 1 przerwałam oglądanie bo zaczęło mi podlatywać tandetą- jakieś cyrki czarownic, umierają, zmartwychwstają, jakieś Papa Dunde... Pierwotni byli najlepsi w 3 sezonie TVD i tamten serial po 4 sezonie rzuciłam dla TO. Niestety widać, że świetnie postacie Orginalsów są niszczone przez głupie pomysły scenarzystów. Teraz mam wrażenie, ze nią ma w ich życiu wyraźnego celu jak w TVD kiedyś.
Jednak mimo wszystko tęsknię za Klausem i spółką. Zastanawiam się, czy znowu to oglądać. Jak to teraz wygląda? Nadal jest tak głupkowato? Słyszałam, że wróciła reszta rodzinki i grają ich inni aktorzy. Czy jest szansa, ze starzy wrócą? Jak to w ogóle wygląda.?
Wczoraj przypominałam sobie stare dobre sceny z TVD z pierwszych sezonów i tak mi się smutno zrobiło. Zdałam sobie sprawę, że te 3 sezony zajęły całe moje licencjackie studia i naprawdę czekałam z utęsknieniem na każdy odcinek. Niestety to co się dzieje teraz w TVD woła o pomstę do nieba i dosłownie serce boli jak się na to patrzy. Czy TO chociaż trochę wynagrodzi mi ta stratę?

ocenił(a) serial na 9
Aredhel125

Ja dalej oglądam. Wiadomo, czasem zdarzają się lepsze odcinki/wątki, a czasem gorsze.
Tak, Esther, Finn i Kol wrócili w innych ciałach. Niestety, nie mam pojęcia, czy powrócą do własnych ciał.
Mimo wszystko, polecam Ci dalsze oglądanie TO - jest ono, moim zdaniem, lepsze od TVD.

ocenił(a) serial na 9
Aredhel125

Ja oglądam dalej . Troche się dzieje powrót pierwszej rodzinki . Hayley jest hybrydą . Klaus ma córke .
Polecam dalsze ogladanie .

ocenił(a) serial na 9
Lovciak_13

Niepotrzebnie spojlerujesz... Zepsujesz jej przyjemność z oglądania - o ile zdecyduje się dalej oglądać.

ocenił(a) serial na 7
Lovciak_13

No właśnie, mogłaś nie mówić, no ale już trudno. Chyba się zdecyduję bo tęsknię za nimi ;D Może przynajmniej retrospekcje będą fajne. Nawet nie pamiętam na czym skończyłam. Mi nawet nie chodziło co tam się konkretnie stanie, tylko czy styl jest taki głupkowaty jaki się zrobił w TVD. Tam to po kilka razy umierają i ożywają. Już w 4 sezonie zabicie dwóch oryginalnych wampirów przez młokosa i młodego wampira było po prostu chore i teraz widać, że tego żałują, dlatego na siłę wskrzeszają. Takie wymysły naprawdę psują te świetne postacie, bo cała rodzina była fenomenalna w TVD. Te akcje z czarownicami, duchami są naprawdę głupie, tylko kosmitów brakuje i tego właśnie nie mogę odżałować. Klausa szkoda ;D Ta postać ma potencjał na naprawdę świetny serial.No ale cóż...

ocenił(a) serial na 9
Aredhel125

Warto oglądać właśnie między innymi dla retrospekcji, których w 2 sezonie jest dużo :)

ocenił(a) serial na 7
little_wolf

No to oglądam w takim razie. I w tych retrospekcjach są starzy aktorzy?

ocenił(a) serial na 7
little_wolf

A jeszcze się zapytam z ciekawości - pamiętam, że Finn jak Finn ale Kol za matką raczej nie był. Czy teraz z racji tego, że z nią wrócił to są w bardziej przyjaznych stosunkach?

Aredhel125

Kol jest przywiązany jakimś zaklęciem do mamusi i prosił Davine o pomoc w rozłączeniu

ocenił(a) serial na 7
Szymon585829

Te wieczne zaklęcia już się zaczynają robić miałkie. Niedługo faraona Ramzesa wskrzeszą bo się nudno zrobi.

ocenił(a) serial na 9
Aredhel125

Tak, są starzy aktorzy:) Niby na początku się jakby słucha matki, no ale to Kol - czyli zobaczymy, co z tego wyjdzie:)

ocenił(a) serial na 7
little_wolf

Obejrzałam wszystkie i jestem bardzo zadowolona i nie mogę doczekać się kolejnego odcinka. Było warto. TvD to już dno, TO jest przynajmniej teraz dużo lepsze i mam nadzieję, że nie wedrą tam jakichś stukniętych podróżników itd. Powinni się skupić w całości na rodzinie, dawać mnóstwo retrospekcji itd.,

użytkownik usunięty
Aredhel125

Motywy są niestety coraz bardziej głupkowate. Straszna telenowela się z tego zrobiła. :-( Musiałem obniżyć ocenę o 2 oczka.

ocenił(a) serial na 7

W mordę to niedobrze. No ale spróbuję. Tęsknię za 3 sezonem tVD, chyba obejrzę cały sobie.