Dlaczego miałby umrzeć? Po pierwsze w jaki sposób mógłby grać w innym serialu, który jest połączony z pierwszym gdyby w powyższym umarł? Dalej, nie jest tak łatwo zabić Klausa. Zresztą jak umrze Klaus to 1/3 wampirów na świecie także, cała linia osób od niego pochodzących - wtedy nawet PW nie miałyby sensu, ponieważ główni bohaterowie by nie żyli ;)
Nie Klaus nie umarł w Pamiętnikach. W filmie było wyjaśnione, że wyjechał do Nowego Orleanu, żeby pozałatwiać jakieś sprawy.
serial nie jest taki jak ksiażki więc Klaus pojawia sie tylko w jednej i na końcu umiera.
Właśnie tak coś mi się wydawało, że w książkach umiera i jestem bardzo ciekawa jak skończy w serialu ;) A wiadomo czy będzie druga seria czy tylko jedną zrobią? Pewnie od oglądalności zależy...
Czy serial długo pociagnie zależy od oglądalności , a mam nadzieje że nie skończą po pierwszym sezonie bo uwielbiam go ;)
A co do Klausa jest lubianą postacią i wątpie ze go uśmiercą , chociaż byłoby to całkiem ciekawe zakończenie zarówna TO jak i TVD , nagle umiera Klaus i połowa wampirów razem z nim i koniec oby dwóch seriali , było by zaskoczenie ze strony widzów ;)
Bo tak naprawdę wszyscy by umarli z TVD. Stefan, Damon, Elena, Caroline... Wszyscy id Klausa pochodzą.